EMITT'i pas geçtik

Dünya'nın en büyük turizm fuarı olacak bilinen ve her yıl binlerce sektör temsilcisinin katıldığı EMITT 2020 Fuarı'na Edirne bu yıl katılmıyor.

EMITT'i pas geçtik

Dünya'nın en büyük turizm fuarı olacak bilinen ve her yıl binlerce sektör temsilcisinin katıldığı EMITT 2020 Fuarı'na Edirne bu yıl katılmıyor.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
24 Ocak 2020 Cuma 06:10
EMITT'i pas geçtik

Bu yıl 24. kez kapılarını 30 Ocak'ta açacak olan EMITT Fuarı İstanbul Beylikdüzü'nde bulunan TÜYAP Kongre Merkezi'nde 2 Şubat akşamına kadar açık kalacak. Daha önceki yıllarda Trakya Kalkınma Ajansı tarafından giderleri karşılanan fuara, Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ Valilikleri katılıyordu. İllerin, Kültür ve Turizm Müdürlükleri'nce tanıtımının yapıldığı EMITT 2020 Fuarına bu yıl Trakya'dan katılım olmaması şaşkınlık yarattı.

Kültür ve Turizm Müdürlüğü yetkilileri, Trakya Kalkınma Ajansı'nın aldığı bir kararla fuara katılım sağlanmayacağını belirtirken, bu konuda Valilik başka olmak üzere hiç bir kurumdan resmi açıklama yapılmaması tepkileri beraberinde getirdi. Dünya'nın sayılı turizm fuarlarından olan EMİTT'e çok sayıda il, yabancı ülkeler, turizm ve tanıtım sektöründe faaliyet gösteren onlarca firma katılıyor.

Kent kimliği turizm olan Edirne'nin bu yıl EMİTT'te tanıtılmayacak olmasına tepkilerde beraberinde geldi. Turizm sektöründe görev alanlar, "Dünya çapında geçerliliği olan ve her yıl yüzlerce firmanın katıldığı, illerin stant açarak tanıtım yaptığı fuarda Edirne, dolayısıyla Kırklareli ve Tekirdağ'ın olmaması çok ilginç. Her yıl binlerce turisti ağırlayan ve Avrupa’ya açılan kapılara sahip olan Edirne'nin geleceği turizm olduğu halde bu fuara katılmama kararı alınması son derece düşündürücü. Yetkililer geçerli bir nedeni ortaya koyarak açıklama yapmalıdır." dediler.

Bülent Sarıçiçek

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.