EMZİRME HAFTASI KUTLANDI

1-7 Ekim tarihleri arasında kutlanan “ Emzirme Haftası” ile ilgili olarak  Sultan 1. Murat Devlet Hastanesinde bir tören gerçekleştirildi.

EMZİRME HAFTASI KUTLANDI

1-7 Ekim tarihleri arasında kutlanan “ Emzirme Haftası” ile ilgili olarak  Sultan 1. Murat Devlet Hastanesinde bir tören gerçekleştirildi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
05 Ekim 2018 Cuma 08:58
EMZİRME HAFTASI KUTLANDI

Buradaki törene Kamu Hastaneleri Birliği Başkanı  Dr. Mustafa  İshak Yıldırım, Başkan Yardımcıları Uzm. Dr Ali Kaya, Op .Dr Eyüp Kahya hastane Gebe Okulu sorumlusu Ebe  Nur Uymur ile hamile bayanlar ve hemşireler  katıldı. Toplantıda konuşan  Başkan Yıldırım, “1-7 Ekim tarihleri arasında Emzirme Haftası kutlanıyor. Emzirme bir seçenek değil bir sorumluluktur diyoruz. Bu konuda hastane personelimiz özveri ile çalışmaktadır.Hastanemiz anne dostu bir hastanedir. Arkadaşlarımızın emzirme konusundaki destekleri çok önemlidir.Hastanemizdeki doğumda hemşirelerimiz, anne çocuğunu emzirene kadar başlarında bulunuyor.  Emzirme gerçekleşsin, gerçekleşmesin anne ile bebeğin teması çok önemli.” Değerlendirmesi yaptı

 BİR GEBE OKULU VAR

 Hastanede bir gebe okulunun bulunduğunu belirten Yıldırım, “ Burada hem emzirmeyi hem de doğum sonrası anne ile bebek arasında yaşanabilecek ilişkileri düzenliyoruz, bu konularda bilgilendirme amaçlı toplantılar yapılıyor.  Personelimiz bu alanda   çok özverili görev yapıyor. Bu konuda bilgilendirmeyi Ebe Okulu Sorumlusu  Nur Hanım yapacak ”dedi.

EBELİK İNSANLIĞIN DOĞUŞU İLE BAŞLAR

Daha sonra söz alan  Ebe Okulu Sorumlusu  Nur Uymur, "Bilindiği gibi bu hafta Emzirme Haftasıdır. Burada bu nedenle bir toplantı yaptık. Ebelik insanlığın var oluşuyla başlar. İlk nefeslerimiz ağlama, hayata  tutunma  bir ebenin elinde başlar.  Annelik yolculuğunda anneye bahşedilen mucizedir. Bebekler için yaşamsal öneme sahiptir. Anne ile çocuğu arasında  en iyi iletişim  bağı kurulmasının yolu emzirmedir. Bebek dostu hastane olarak rutinde yaptığımız  uygulamalara  emzirme haftası nedeniyle dikkat çekmek istedik,” dedi

Daha sonra emzirme haftası nedeniyle yapılan röportajlar ekranda görüntülü olarak sunuldu. Görüntünün  tamamlanmasından sonra hamile bayanlara  loğusa şerbeti  sunuldu ve hediyeler verildi.

Fikri Yalın

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.