“EN BÜYÜK GÖREV BİZE DÜŞÜYOR”

Edirne Mahalle ve Köy Muhtarları yılın son toplantısında bir araya geldi. Toplantıda konuşan Edirne Muhtarlar Derneği Başkanı İrfan Tasmalı, halkın sorunları konusunda en büyük görevin kendilerine düştüğünü ifade etti.

“EN BÜYÜK GÖREV BİZE DÜŞÜYOR”

Edirne Mahalle ve Köy Muhtarları yılın son toplantısında bir araya geldi. Toplantıda konuşan Edirne Muhtarlar Derneği Başkanı İrfan Tasmalı, halkın sorunları konusunda en büyük görevin kendilerine düştüğünü ifade etti.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
25 Aralık 2017 Pazartesi 10:35
“EN BÜYÜK GÖREV BİZE DÜŞÜYOR”

    Edirne köy ve mahalle muhtarları, yılın son toplantısında bir araya geldi. DSİ Sosyal Tesislerinde düzenlenen sabah kahvaltısında bir araya gelen köy ve mahalle muhtarları toplantısına Edirne Valisi Günay Özdemir, Belediye Başkanı Recep Gürkan, Belediye Başkan Yardımcısı Çiğdem Gegeoğlu, Belediye Meclis Üyesi Savaş Üner,  Edirne Köy Muhtarları Derneği Başkanı ve Şükrüpaşa Muhtarı İrfan Tasmalı ve yönetim kurulu üyeleri ile Edirne merkez ilçe ve köylerden muhtarlar katıldı.
Toplantıda söz alan Edirne Muhtarlar Derneği Başkanı İrfan Tasmalı, “Bizler belli aralıklarla bir araya geliyoruz. Bazen Valimiz bazen de Belediyemiz destek oluyor. Bu toplantılar kaynaşmanın tanışmanın birbirimize destek olmanın vesilesi oluyor. Bunlar güzel ve anlamlı toplantılar. Çarşıda sokaklarda, düğünde, bayramda, cenazede bir araya geliyoruz. Sorunlarımızı görüşüyoruz. Aslında amaç budur.” dedi.
“BİZ HALKA EN YAKIN DEVLET GÖREVLİLERİYİZ”
Muhtarların halka hizmet veren toplumun en küçük halkaları ve devlet görevlileri olduğunu belirten Tasmalı, “Bu arada en sorumlu ve büyük görev de yine bizlerin omuzlarında. Köyünde, mahallesinde bir ihtiyacı olan vatandaşlarımız ilk olarak muhtarlara başvuruyor.” dedi.   
“HEPİMİZ BİR AİLEYİZ”
 Muhtarlar olarak halkın sorunlarını ilgili kurumlara ilettiklerini belirten Tasmalı, “Bu konuda sağ olsunlar Sayın Valimiz. Sayın Belediye Başkanımız, kendilerine başvurduğumuzda bize imkanlarının en sonuna kadar ihtiyaçlarımızı gideriyorlar. Hepimiz bir aileyiz, her ihtiyacı karşılamak mümkün olmuyor. O nedenle ben Valimiz, Belediye Başkanımıza muhtar arkadaşlarım Betsmove adına ihtiyaçlarımızı karşıladıkları için teşekkür ediyorum. Bizler serhat kentindeyiz, birçoğumuzun kökleri Balkanlara dayanır. Balkanlardan gelen ve oralarda kalan soydaşlarımızla sürekli irtibat kurmak için muhtar arkadaşlarımızı oralara götürdük. Sayın Valimiz de bu yönde çok duyarlı. Zaman zaman basında izliyoruz. Balkanların en uç köşelerine kadar gidiyor, oradaki soydaşlarımıza moral veriyor. Bizler de imkânlarımız oranında oraları ziyaret ediyoruz. Yunanistan ve Bulgaristan'da soydaşlarımızı ziyaret ettiğimizde bizlere çok yakınlık gösteriyorlar, bağrına basıyorlar. Valimizin soydaşlarımıza yakın ilgisi bizleri çok mutlu ediyor. Belediye Başkanım da Üniversitedeki Genel Sekreterlik görevinden bu yana Balkan ülkelerindeki Müslüman soydaşlarla iyi ilişkiler kurdu onları kardeş şehir ilan etti ve destek verdi.” dedi.
    “BİZE DÜŞEN GÖREVİ SEVE SEVE YAPARIZ”
    Balkan ülkelerindeki soydaşlara yönelik muhtarlar için gerekli görev olduğu zaman her zaman destek olacaklarını belirten Tasmalı, “Bizler de bu görevi yapmaya her zaman yardıma hazırız. Bizler onlara sahip oldukça onlar da kaldıkları yörelerde mutlu ve huzurlu olacaklardır. Bu konuda en büyük görev onlara en yakın komşu olan Edirne halkına düşmektedir. Yöneticilerimi ve biz muhtarlar bunun bilincindeyiz.” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.