EN ÇILGIN PROJEM ‘HUZUR’

                CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce Edirne’de halka seslendi. Edirne’de düzenlediği mitingde İlhan Kesici, Abdüllatif Şener ve Yılmaz Büyükerşen ile birlikte sahneye çıkan İnce vatandaşlara da “Size bir sözüm var. Siz zenginleşmeden ben zenginleşmeyeceğim.” Diye seslendi. İnce en çılgın projesinin bu ülkede huzur içinde beraber yaşamak, bu milleti barıştırmak olduğunu belirtti.

EN ÇILGIN PROJEM ‘HUZUR’

                CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce Edirne’de halka seslendi. Edirne’de düzenlediği mitingde İlhan Kesici, Abdüllatif Şener ve Yılmaz Büyükerşen ile birlikte sahneye çıkan İnce vatandaşlara da “Size bir sözüm var. Siz zenginleşmeden ben zenginleşmeyeceğim.” Diye seslendi. İnce en çılgın projesinin bu ülkede huzur içinde beraber yaşamak, bu milleti barıştırmak olduğunu belirtti.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
10 Mayıs 2018 Perşembe 08:56
EN ÇILGIN PROJEM ‘HUZUR’

İlk mitingini geçtiğimiz günlerde memleketi Yalova’da yapan CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin ikinci adresi Edirne oldu. İnce sahneye çıktığı gibi vatandaşlarla selfie çekerken “Dünyada bir ilki başlatacağız. Kimin akıllı telefonu varsa havaya kaldırsın. Bir hükümetin medyası var bir de milletin medyası var. Şimdi hepiniz canlı yayın yapacaksınız. Ben de bir selfie çekeyim. Rusya'dan, Güney Amerika'ya herkes Türkiye'deki bu durumu görsün.” Dedi.

                Edirne er meydanıdır, er meydanında palavra yok diyen İnce “Er meydanında hile yok. Er meydanında pehlivanın birinin kolunu bağlamak yok. Televizyonları eline al, örtülü ödeneği eline al. Ben gittim Temel Karamollaoğlu'na başarılar diledim, Akşener'e gittim başarılar diledim. Az öncede Demirtaş'a gittim başarılar diledim. Akşamda Recep Tayyip Erdoğan ile 21.00'da parti genel merkezinde görüşeceğiz.” Diye konuştu.

                “EN ÇILGIN PROJEM HUZUR”

                Benim derdim Türkiye diye belirten İnce “Benim derdim barışmak, benim derdim uzlaşmak, beraber yaşamak. Sen-ben yok, ayrı gayrı yok. Hani diyor ya çılgın proje var ‘Kanal İstanbul' bundan 40 sene 50 sene önce Demirel ilk köprüyü yaptı. İkinci Köprüyü Özal yaptı. Üçüncü Köprüyü Erdoğan yaptı. Dördüncü Köprüyü de İnce gelir yapar. Bunlar kolay iş. Benim en çılgın projem bu ülkede huzur içinde beraber yaşamak, bu milleti barıştırmak. Ben bunun için buradayım. Derdimiz ülkeyi bir arada tutmak Camileri böldüler şu tarikat bu tarikat. Medyayı böldüler, şehitleri böldüler. Kıbrıs şehitleri ayrı 15 Temmuz şehitler ayrı. 15 Temmuz’da şehit olduysan al şu para. Cudi'de şehit olursan bu para. En son sıra üniversitelere geldi üniversiteleri böldürmeyeceğim.Dedi.

                “SİZ NE KADAR ZENGİNLEŞİRSENİZ BEN O KADAR ZENGİNLEŞECEĞİM”

                80 milyonun cumhurbaşkanı olacağını belirten İnce “Kim olacak biliyor musunuz bu gariban olacak bu gariban. Dün diyor ki Erdoğan, ‘gariban aday’ Düşündüm 3 Kasım 2002'de milletvekili oldum. Sayın Erdoğan, benden 5 ay kıdemsiz. Hepimiz yüksek maaş alıyoruz ben gariban oldum da sen nasıl zengin oldun? Ülkede öğretmen gariban oluyorsa emekli gariban oluyorsa çiftçi gariban oluyorsa orada bir sıkıntı var. O zaman bu ülkeye gariban, zenginleşmeyen bir cumhurbaşkanı lazım. Size bir sözüm var. Siz zenginleşmeden ben zenginleşmeyeceğim. Siz ne kadar zenginleşirseniz ben o kadar zenginleşeceğim.” Dedi.

                Doların durdurulamamasına da değinen İnce “Cumhurbaşkanı diyor ki ‘Tek dertleri beni indirmek’ Benim derdim seninle değil. Benim derdim Türkiye. Sen oradan indiğinde dolar, euro inecekse, sen oradan indiğinde benzin inecekse sende in be kardeşim in ne olacak? Sen 80 milyondan daha mı değerlisin? Dünya beşten büyüktür diyordun evet haklısın Türkiye'de senden büyüktür.” Dedi.

                “SINAVLARIN HİÇBİRİNDEN ÜCRET ALINMAYACAK”

                Ben konuştukça bunlar ince hastalığa yakalanır diyen İnce “Bana oy verip partime oy vermeyen münafıktır diyor. İslamda münafık kelimesi kötü bir şeydir. Ben Müslüman kardeşlerimden bir şey rica ediyorum. Madem Erdoğan'a verip partiye oy vermeyince münafık oluyorsunuz ikisine de vermeyin münafık olmayın. Bilim diyen, hukuk diyen, özgürlük diyen, insan hakları diyen cumhurbaşkanı olacağım. Gençler Muharrem abiniz size 19 Mayıs'ta gençlik bursu, 29 Ekimde Cumhuriyet bursu verecek geri dönüşümsüz. 25 Haziran Sabahı Türkiye'de yapılan bütün sınavlarda ister KPSS ister üniversite sınavları hiçbirinden ücret alınmayacak. 80 milyonluk ülke kendi evlatlarını sınava sokarken para alıyorsa bu ayıptır. Bunun ücretini nereden tahsil edeceğim? Sarayın ışıklarını kısacağım. Saray bilim merkezi olacak. Kadınların azmine gençlerin de kıvrak zekasına bayılıyorum. “Sarayı boşalt Yalova'dan eniştem gelecek” diye bir tweet vardı beğenmedim “Sarayı hemen boşalt 25'nde öğrenciler okul kaydına gelecek. “ Dedi.

“BAŞÖRTÜNÜ CANIN NEREDE İSTİYORSA ORADA TAK”

Başörtünü ister evinde ister dışarıda ister devlette tak diyen İnce “Canın nerede istiyorsa orada tak başörtünü. Bunu siyaset malzemesi yapma. Bunu kullandırma. Bana bir avuç bulgur verin ben size pilav yapacağım. Bir otobüs şöforü bir tane değil mi? Otobüs şöforü canının istediği yere mi gitmeli ? Yolcunun istediği yere mi ? Bizi Almanya'ya götürecekti. Orta Doğu'ya götürüyor.
Biz sandıkta duralım, acaba oyumuza birşey olur mu? Avukatlar; Cübbeleriniz arabalarınızn içinde olsun. Hepinizi 24 Haziran akşamı YSK'nın önüne davet edebilirim.
Ben bu ülkenin çocuklarına atom fiziği anlattım, mekanik anlattım ama şuan bu gençlerimiz ülkeyi terk ediyor.”
Dedi.

                “BİZ TÜRKİYE’Yİ KIRMAYA DÖKMEYE DEĞİL, BİRLEŞTİRMEYE GELİYORUZ”

                2002'de sayın Erdoğan milletvekili olamadı diye konuşmasına devam eden İnce “Milletvekili olamadığı için Başbakan Gül oldu. Geçtiğimiz günlerde Gül'ün adaylığı söz konusu olunca evinin önüne helikopterle genelkurmay başkanını gönderdi. ESAD’a kardeşim dedi şimdi konuşmuyor. Abdullah Gül’e kardeşim dedi şimdi konuşmuyor. Niye çünkü karşısına aday olacak diye. Peki CHP’de ne oldu? Ben iki kere Kılıçdaroğlu’nun karşısına geçtim. Genel Başkan Adayı oldum ve kaybettim. Olmadı. Ne yapacağım? Küsecek miyim? Sonra Kemal abi geldi dedi ki “Bizim adayımız sensin” 4 kişinin adı geçti, 4’ümüzünden birimiz aday olacaktık, bak 4 kişi de burada. Dedik ki biz buradayız arkadaş. Peki Sayın Erdoğan bunu yapabilir mi? Gül ile sahneye çıkabilir mi? Peki partiyi beraber kurduğu Ertuğrul Yalçın’la beraber çıkabilir mi? Çıkamaz. Niye herkesi kırdı, döktü. Biz Türkiye’yi kırmaya dökmeye değil, birleştirmeye, uzlaştırmaya, beraber yaşamaya geliyoruz.” Dedi.

               

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.