“EN ÖNEMLİSİ HAKLARINA SAHİP ÇIKTILAR”

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, gündemden düşmeyen afiş konusuyla ilgili Edirne esnafından gelen destek açıklamaları hakkında, “Ben Edirne halkına ve Edirne esnafına çok teşekkür ediyorum. Çok onurlandırdılar, gurur duydum. Evet, bana sahip çıktı bütün Edirne esnafı ama önemli olan haklarına sahip çıktılar.” ifadelerini kullandı.

“EN ÖNEMLİSİ HAKLARINA SAHİP ÇIKTILAR”

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, gündemden düşmeyen afiş konusuyla ilgili Edirne esnafından gelen destek açıklamaları hakkında, “Ben Edirne halkına ve Edirne esnafına çok teşekkür ediyorum. Çok onurlandırdılar, gurur duydum. Evet, bana sahip çıktı bütün Edirne esnafı ama önemli olan haklarına sahip çıktılar.” ifadelerini kullandı.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
14 Ocak 2019 Pazartesi 07:26
“EN ÖNEMLİSİ HAKLARINA SAHİP ÇIKTILAR”

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan Yunanca ve Bulgarca afişlerdeki ‘Adrianopolis’ ve ‘Odrin’ yazıları nedeniyle uzun süredir eleştiriliyor. Edirne esnafı geçtiğimiz hafta içerisinde birçok basın açıklaması düzenleyerek Başkan Gürkan’a sahip çıktı. Başkan Gürkan kendisine sahip çıkan tüm Edirnelilere teşekkür ederken, “Evet, bana sahip çıktı bütün Edirne esnafı ama önemli olan haklarına sahip çıktılar.” dedi.

“ÖNEMLİ OLAN HAKLARINA SAHİP ÇIKMALARIYDI”

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, afiş tartışmalarının ardından Edirne esnafı tarafından kendisine destek çıkıldığını ifade ederek, “Biz Edirnelilerin, ülkemizin, milletimizin haklarını, çıkarlarını korumakla mükellefiz. Bizim bunun dışında bir davranış gösterebileceğimizi kimse düşünemez. Burada bir art niyeti bırakın, bir yanlışlık dahi yok. Önce bir yanlışlık olması gerekiyor ki, bunun arkasında bir art niyet arayalım. 1,5 yıldır İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün bastırdığı afişler ortada. Şimdi o afişleri 1,5 yıldır görmeyen gözler ameliyat oldu da açıldı mı? Yaklaşan yerel seçimler öncesi kendilerine göre bir yıpratma çabası olduğu ortada. Ama ben Edirne halkına ve Edirne esnafına çok teşekkür ediyorum. Çok onurlandırdılar, gurur duydum. Evet, bana sahip çıktı bütün Edirne esnafı ama önemli olan haklarına sahip çıktılar.” dedi.

“YAZIK DEĞİL Mİ BU İNSANLARA?”

Başkan Gürkan, 2 haftadır kente gelen Bulgar ve Yunan turist sayısında ciddi anlamda düşüş olduğunu söyleyerek, “Bakın kavgalı eve kız vermezler, diye bir atasözümüz var. En küçük bir olayda Yunan ve Bulgar turistler ayağını kesiyor. 2 haftadır Bulgar ve Yunan turist sayısında aşırı derecede azalma var. Recep Gürkan’a zarar vereceğim diye zaten krizde olan, enflasyonun yükseldiği bir dönemde niye esnaf mağdur ediliyor. Yerel seçimler geliyor Recep Gürkan’a nasıl zarar verebiliriz diye düşünüyorlar. Kardeşim bana vereceğiniz zarar önemli değil, onu benim şahsıma verin. Ama Edirne’ye zarar vermeyin. Şehre zarar veriyorsunuz siz. 3 tane yarım akıllı çıkıyor, gereksiz ve aslı astarı olmayan bir tartışmayı başlatıyor. Ondan sonra şehirdeki esnaf, onların çolukları çocukları, esnafın mal aldığı başka esnaf böyle zincirleme reaksiyonla on binlerce insanı etkiliyor. Yazık değil mi bu şehrin insanlarına?” ifadelerini kullandı.

“ONLAR HİZMET VERSİN, GERİSİNİ BEN HALLEDERİM”

Başkan Gürkan, her zaman esnafın ve vatandaşın yanında olduğunu söyleyerek, “Ben esnafımın, vatandaşımızın arkasındayım. Esnafımızın daha çok para kazanması için Edirne’ye daha çok turist getireceğiz. Ben bunu telafi ederim esnaf arkadaşlarımız hiç üzülmesinler. Yakında Edirne’nin çarşıları, alış veriş merkezleri yeniden dolacak. Gümrüklerden giriş yapanlarla beraber 2018’de Edirne’ye 5,5 milyon turist gelmiş. Ben 5 milyon hedefini koyarken herkes gülüyordu. Bu önümüzdeki 5 yılda da 10 milyona çıkacak. Ben ilk söylediğimde 5 milyon, 10 milyon olayını gülenler, ‘Ya bu adam yapar mı yapar’ demeye başladılar. Önümüzdeki 5 yılda Edirne’ye gelen turist sayısını 10 milyona çıkaracağız. Esnafımız işini yapmaya, gelen turiste güler yüzlü, etik kurallar çerçevesinde hizmetini vermeye devam etsin. Gerisini onların başkanı halleder.” şeklinde konuştu.

“BU BİR CİNAYETTİR”

Geçtiğimiz gün İstasyon Mahallesi’nde kimliği belirsiz kişiler tarafından sokak köpeklerinin zehirlenmesi olayı hakkında da konuşan Başkan Gürkan, “Onunla ilgili bize ihbar geldiği anda Başkan Yardımcımız Ertuğrul Bey konuyla hemen ilgilendi. Olay yerine giderek tespitleri yaptı. Maalesef tavuk etine fare zehri bulaştırılarak bu hayvanlarımız öldürülmüş. Bunu hiçbir şekilde tasvip etmek mümkün değil. Bu bir cinayettir. Yani bunun sokak hayvanlarına yapılıyor olması cinayet olduğunu ortadan kaldırmaz. Ertuğrul Bey hemen hem karakola hem de savcılığa suç duyurusunda bulundu. Otopsilerini yaptı veteriner arkadaşlarımız. Şu anda polisimiz, savcılığımız gerekli çalışmaları yürütüyor. Tabii soruşturma devam ettiği için bir şey söylememiz mümkün değil ama eminim ki adalet mutlaka bunları yapanları yakalayacaktır ve gereken en ağır cezayı da verecektir. Edirne tüm canlıların barış ve huzur içerisinde yaşadığı bir kent. Bunun için şehrin tüm insanları, şehrin belediyesi elinden geleni yapıyor, yapmaya da devam edecek.” şeklinde konuşan Başkan Gürkan, yakın zamanda hayvanların soğuktan korunması ve beslenme sıkıntısının da ortadan kaldırılması için yeni projeler yapacaklarını da ekledi.

Kerem Filiz

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.