ENCÜMEN VE KOMİSYON ÜYELERİ BELİRLENDİ!

Edirne Belediye Meclisi’nin bugün gerçekleştirilen Olağan Toplantısında yapılan gizli oylama sonucu; Edirne Belediyesi Encümen Üyeliğine 20 oy alan Necamettin Attay, 19’ar oy olan Ayhan Murat Dursunoğlu ve Abdullah Yeşen seçildi. Sonrasında yapılan açık oylamalarda ise; İmar Komisyonuna Ali Yazıcı, Mehmet Özçuhacı ve Mehmet Çapoğlu; Plan ve Bütçe Komisyonuna Ali Şükrü Atamgüç, Engin Yağcılar, Duygu Şener ve Ayhan Dinç; Ulaşım Komisyonuna Filiz Gencan Akın, Hakan Giyik, Ergün Dönmez ve Engin Makak; Cadde ve Sokak İsimleri Komisyonuna ise Cenk Benakman, Savaş Üner, Mevlüde Baş ve Pınar Ersaçmış oybirliğiyle seçildiler.

ENCÜMEN VE KOMİSYON ÜYELERİ BELİRLENDİ!

Edirne Belediye Meclisi’nin bugün gerçekleştirilen Olağan Toplantısında yapılan gizli oylama sonucu; Edirne Belediyesi Encümen Üyeliğine 20 oy alan Necamettin Attay, 19’ar oy olan Ayhan Murat Dursunoğlu ve Abdullah Yeşen seçildi. Sonrasında yapılan açık oylamalarda ise; İmar Komisyonuna Ali Yazıcı, Mehmet Özçuhacı ve Mehmet Çapoğlu; Plan ve Bütçe Komisyonuna Ali Şükrü Atamgüç, Engin Yağcılar, Duygu Şener ve Ayhan Dinç; Ulaşım Komisyonuna Filiz Gencan Akın, Hakan Giyik, Ergün Dönmez ve Engin Makak; Cadde ve Sokak İsimleri Komisyonuna ise Cenk Benakman, Savaş Üner, Mevlüde Baş ve Pınar Ersaçmış oybirliğiyle seçildiler.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
09 Haziran 2020 Salı 17:02
ENCÜMEN VE KOMİSYON ÜYELERİ BELİRLENDİ!

COVİD-19 tedbirleri kapsamında ara verilen Belediye Meclisi Olağan Toplantıları, Türkiye’nin normalleşme sürecine geçmesiyle birlikte Haziran Ayı’nda tekrardan başladı. Normalleşme sürecine geçilmesinin ardından Edirne Belediye Meclisi ilk olağan toplantısını gerçekleştirdi. Edirne Belediye Meclisi Haziran Ayı Olağan Toplantısı öncesinde tedbirler gereği belediye binası ve belediye meclis salonu dezenfekte edildi. Meclis basına ve halka kapalı olarak gerçekleştirildi. Meclis üyeleri ateşleri ölçüldükten sonra içeriye alındı, maske ve sosyal mesafe kurallarına dikkat edildi. Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda toplamda 16 madde görüşülerek, karara bağlandı. 5393 Sayılı Belediye Kanunu kapsamında, Belediyenin komisyon üyeleri de meclis toplantısında belli oldu.

“BELEDİYE EMEKÇİLERİNE YÜREKTEN TEŞEKKÜR EDİYORUM”
Belediye Başkanı Recep Gürkan, toplantı öncesinde belediye meclisi üyelerini COVİD-19 tedbirleri kapsamında alınan önlemler ve çalışmalar hakkında bilgilendirerek,  “Kuşkusuz bütün dünya ile beraber çok zor bir sınavdan geçtik ve halen daha geçmeye devam ediyoruz. Bunu çok yürekten ve mutlulukla söylemek isterim ki; Türkiye Cumhuriyeti Devleti bütün kurumlarıyla, vatandaşlarıyla, yerel yönetimleriyle bu sınavı başarıyla vermiştir, alnının akıyla da bu sınavdan çıkmıştır. Kuşkusuz bu sınavda kaybettiklerimiz oldu. Ben COVİD-19 nedeniyle hayatını kaybeden bütün yurttaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Bu mücadelede sağlık emekçilerimiz cephenin en önünde her şeyi göze alarak çok büyük bir sınav verdiler; çok büyük bir savaş verdiler. Buradan Edirne Belediye Meclisi olarak sağlık emekçilerimizi bir kez daha kutluyorum. Onları yürekten alkışlıyorum. Elbette bu sınavı cephenin en önünden verirken; birçok kurumdaki emekçileri de unutmamak gerektiğine inanıyorum. Sağlık emekçilerimiz, emniyetimiz, polislerimiz, jandarmalarımız, askerlerimiz, yerel yönetimlerimiz, öğretmenlerimiz, okul müdürlerimiz; özelde Edirne Belediyesi çalışanlarımızla bu sınavı büyük bir başarıyla verdiler. Çok gururlandığım bir durum oldu, onu sizlerle paylaşmak isterim. 15 günlük dönüşümlü olarak arkadaşlarımızı sahada çalıştırıyorduk. 15 günlük süre dolduğunda; yani dinlenme dönemine geçecekleri zaman sahada çalışan tüm emekçilerimiz, dinlenmek istemediklerini, izne ayrılmak istemediklerini ve çalışmaya devam etmek istediklerini söylediler. Hakikaten gurur duydum. O yüzden Edirne Belediyesi emekçilerine, tümüne tek tek yürekten teşekkür ediyorum. Çalışanlarımız bu süreçte olağanüstü bir çaba gösterdiler. Tabi Belediye Başkan yardımcımız Dr. Ertuğrul Tanrıkulu, hekim de olması nedeniyle bu sürecin başındaydı. Başkan yardımcılarımızın tümüne, müdürlerimizin tümüne, çalışanlarımızın tümüne teşekkür ediyorum ama Ertuğrul Tanrıkulu arkadaşıma da ayrıca bir teşekkür etmek istiyorum buradan.” ifadelerini kullandı.

 “MASKE TAKMAZSAK, YOĞUN BAKIMDA SOLUNUM MASKESİ TAKARIZ”
Edirne’de sürecin yaklaşık 25 gündür sıfır vaka ile sürdürüldüğünü belirten Gürkan, vatandaşlardan da rehavete kapılmamasını ve tedbirlere uymasını istedi. Bu tedbirleri yaşamımızın bir parçası haline getirmemizi isteyen Gürkan, “Özellikle havaların sıcaklık derecesinin arttığı bugünlerde maske ile dolaşmak çok zor. Gerçekten herkes bunalıyor. Bu maskeyi takmak solunum maskesini takmaktan daha kolay. Bu maskeyi takmazsak; yoğun bakımlarda takılan solunum maskesi takmak zorunda kalabiliriz. Özellikle kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşlarımızın da bunu göz önüne alması gerektiğine inanıyorum. Yaz geldi. Edirne’nin doğasıyla, coğrafyasıyla, mesire alanlarıyla en güzel günlerini yaşıyoruz. Evlerde çok sıkıldık, çok bunaldık. Özellikle 18 yaş altı gençlerimiz, çocuklarımız; 65 yaş ve üstü vatandaşlarımız onlarla ilgili de çeşitli etkinlikler yaparak moral ve motivasyon olmaya devam ediyoruz.” diye konuştu.

“DEĞİŞEN BORULARI GÖRSENİZ, ELLERİNİZİ BİLE YIKAMAZSINIZ”
COVİD-19 sürecinin Türkiye’ye ve tüm dünyaya temiz içme suyu ve sağlıklı gıdanın önemini hatırlattığını belirten Gürkan, “Temiz içme suyunu sağlamak için 2014 yılında başlatmış olduğumuz altyapı çalışmaları bu günlerde tüm hızıyla devam ediyor. Evde kalma sürecinde özellikle Abdurrahman Mahallesi’nde ara verdiğimiz İçme Suyu ve Kanalizasyon döşenmesi işine tekrar başladık. Gerek altyapı çalışmalarından dolayı gerekse kendiliğinden hatların çok eski olmasından dolayı zaman zaman su kesintileri oluyor. Buradan tüm Edirnelilere şunu söylemek isterim; Edirne Belediyesi Başkanı, çalışanları ve Meclis Üyeleri dahil olmak üzere biz sabahları toplanıp bugün Edirne’ye nasıl bir kötülük yapalım; bugün insanlara nasıl bir zulüm yapalım diye düşünen yada çaba gösteren insanlar değiliz. Tam aksine hepimiz her sabah kalktığımızda bugün Edirne için Edirneliler için neler yapabiliriz, nasıl çalışabiliriz, onların yaşamını nasıl kolaylaştırabiliriz diye kafa patlatan, emek veren, çalışan insanlarız. Su borusu kırılıyor, orada suyu kesmek zorundasınız tamiratı yapmak için. Ya da oradaki hattı yeniliyoruz, suyu kesmek zorunda kalıyoruz. ‘Bu dönemde su mu kesilir?’ Bu dönemde değil hiçbir dönemde su kesilmez. Değiştirdiğimiz 40 -50 yıllık boruları görseniz bırakın su içmeyi, elinizi yıkamayacağınız borulardan kurtarmak için bu çabaları gösteriyoruz. Biz de biliyoruz COVİD-19 sürecinde hepimizin hijyen tedbirlerine ihtiyacı olduğunu.  Eğer ani bir patlak olmuş ve suyu kesmek zorunda kalmışsak; onu en kısa sürede bu kaotik ortama rağmen onararak suyu tekrardan verme çabası içerisine giriyorlar. Yazın sıcakta, kışın soğukta hiç fark etmiyor.” dedi.

“LÜTFEN BİZE ANLAYIŞ GÖSTERİN”
Kentin en problemli yeri olan Kocasinan Mahallesi Dr. Ahmet Sadık Caddesi’nde sorunlu kanalizasyon hattını iptal ederek, yeni bir hat çalışmasına başladıklarını belirten Gürkan, “Yeni hattın hemen yanında eski asbest borulardan oluşan su hattı var. Biz yeni kanalizasyon hattının çalışmasını yaptıkça o asbest boru kendiliğinden kırılıyor. Her gün 30’ar metre hat döşeyebiliyoruz.  O, 30’ar metreye isabet eden 8-10 sitenin suları gündüz saatlerinde kesilecek. Vatandaşlarımız kızıyorlar, haklılar. Ama emin olun bu çalışmalar bittiğinde artık o su kesintilerini yaşamayacaksınız, kanalizasyon tıkanması ve yağmur suyu taşması sorunlarını yaşamayacaksınız. Şehrimizin 1934 yılından kalma altyapısını yenileceğiz, yeniliyoruz, yenilemek zorundayız. Sizi zamansız, plansız su kesintilerinden kurtarmak için; kanalizasyon taşkınlarından korumak için, yağmur suyu taşmalarından korumak için bunları yapmak zorundayız. Çalışmalarımızı çok hızlı bir şekilde yapıp, bitirmeye çalışıyoruz. Lütfen biraz bize anlayış gösterin. Sizlerin hoşgörünüze sığınıyoruz. Emin olun çok kısa bir sürede bu sıkıntıları atlatıp, sağlıklı bir altyapıya kavuşacağız” diye konuştu.

EDİRNE BELEDİYESİ ÇİÇEK HASTANESİ KURUYOR
Vatandaşların temiz içme suyundan sonra sağlıklı gıdaya ulaşabilmesi için de çok farklı çalışmalar yaptıklarını ve yapmaya da devam ettiklerini belirten Gürkan, “Geçtiğimiz günlerde açıklamıştım ama COVİD-19 tedbirleri kapsamında yapmadık. Ama bu tohumları üreticilerimize dağıttık. Üreticilerimiz de bunların ekimlerini yaptı.  Yerli Tohum Takas Bankası’nı kuruyoruz. Bunun yanında vatandaşlarımızın hastalanan çiçeklerinin ücretsiz bir şekilde tedavi edileceği Çiçek Hastanesi’ni kuruyor Park ve Bahçeler Müdürlüğümüz. Çok yakında o Çiçek Hastanesi’nin açılışını yapacağız. Bir sembolik ifade olarak, bir anlayış değişikli olarak Yetiştirme Saksılarına dikmiş olduğumuz domates ve biber fidelerinden oluşan 8 bin saksıyı vatandaşlarımıza hediye edeceğiz. Bunların dağıtım yerleri açıklanacak. Her bir eve bir domates yetiştirme saksını ve Karaağaç Biberi yetiştirme saksını fidesi dikilmiş bir şekilde hediye edeceğiz. Sloganımız da şu ‘kendin yetiştir, kendin topla, kendin ye’. Vatandaşlarımızın sağlıklı gıdaya erişimini sembolik olarak da sağlamak adına da olsa bunu yapmak istiyoruz. İlk fideler Edirne Belediyesi’nden” diye konuştu.

KIRKPINAR MARŞI YAZARI BEYAZIT SANSI’NIN ADI BİR CADDE VEYA SOKAĞA VERİLECEK
Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ayrıca Edirne’nin bir Edirne aşığını, sevdalısını, büyük bir değerini kaybettiğin belirterek, Beyazıt Sansı’nın isminin bir sokağa veya caddeye verilmesi için verdiği dilekçenin gündeme eklenmesini talep etti. Gürkan, “Sevgili Beyazıt Sansı Hocamızı, ağabeyimizi, hocamızı kaybettik. Edirne için birçok çalışma yapmış, eser üretmiş, Kırkpınar Marşı’nın da bestekarı Beyazıt Sansı ağabeyime, hocama Allah’tan rahmet diliyorum. Beyazıt Sansı Edirne için yaptıklarıyla hep anılacak, hep hatırlanacak çok önemli bir isim ve değerli bir büyüğümüz.” dedi. Gürkan’ın sunduğu dilekçe, görülmesi için Cadde ve Sokak İsimleri Komisyonu’na havale edildi.

Öte yandan 2019 Yılı Faaliyet Raporu oy birliği ile kabul edildi.  Bu arada Belediye komisyonları da oluşturuldu. Gizli oyla yapılan seçimlerde Belediye Encümeni Üyeliğine Necamettin Attay, Abdullah Yeşen, Ayhan Murat Dursunoğlu, İmar Komisyonu’na; Ali Yazıcı, Mehmet Özçuhacı, Mehmet Çapoğlu, Plan ve Bütçe Komisyonu’na; Ali Şükrü Atamgüç, Engin Yağcılar, Ayhan Dinç, Duygu Şener, Ulaşım Komisyonu Üyeliğine; Filiz Gencan Akın, Hakan Giyik, Engin Makak, Ergün Dönmez, Cadde ve Sokak İsimleri Komisyonu üyeliğine; Cenk Benakman, Savaş Üner, Pınar Ersaçmış ve Mevlüde Baş seçildiler.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.