ENEZ’DE TROLL VE GIRGIRA HAYIR

Enez halkı, 13 Mart’ta, trol ve gırgırlarda çalışan bir kaç kişinin bıçaklı saldırısına uğrayarak, hayatını kaybeden Halil Çayır için Enez Limanında toplandı.

ENEZ’DE TROLL VE GIRGIRA HAYIR

Enez halkı, 13 Mart’ta, trol ve gırgırlarda çalışan bir kaç kişinin bıçaklı saldırısına uğrayarak, hayatını kaybeden Halil Çayır için Enez Limanında toplandı.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
12 Temmuz 2018 Perşembe 10:24
ENEZ’DE TROLL VE GIRGIRA HAYIR

Enez, 13 Mart’ta, trol ve gırgırlarda çalışan bir kaç kişinin bıçaklı saldırısına uğrayarak, hayatını kaybeden Halil Çayır için Enez Limanında toplandı. Limanda toplanan vatandaşlar, pankartlar açarak trol ve gırgırların bir daha Enez’e gelmemesi için kararlılıklarını dile getirdiler. Başta Halil Çayır’ın ailesi olmak üzere Enez halkı, sahil sakinleri, komşu ilçelerden gelen vatandaşlar ile yerel ve ulusal basının da yer aldığı yoğun kalabalık gözlerden kaçmadı.

Vatandaşlar, basın mensuplarına yaptıkları açıklamalar da şu konulara değindi: “Bu yıl, Enez’in tarihinde yaşanmamış bir vahşetle karşılaştık. Halil Çayır kardeşimiz, eli bıçaklı birkaç caninin hain saldırısı sonucu hayatını kaybetti. Acımız çok taze. Hiçbir zaman da hafiflemeyecek. Bir kaç trol ve gırgır çalışanı, bir canımıza mal oldu. Sadece bununla da kalmadı. Denizimizi mahvettiler. Troller dip taraması yaparak, gırgırlar da üstten taradıkları dev ağlarla, halkının geçimini önemli oranda balıkçılıktan sağladığı denizimizde balık bırakmadılar. Yetkililerden bu konuda yardımlarını esirgememelerini diliyoruz.” dedi.

Aynı gün Enez Belediyesinde düzenlenen, Edirne İl ve İlçeleri Ticaret ve Sanayi Odaları ile Ticaret Borsaları Başkanlarının katıldığı, Gelecek Saros İstişare toplantı sonunda, tüm katılımcılar, Enez Limanında toplandılar. Enez Belediye Başkanı Ecz. Abdullah Bostancı ve ETSO Başkanı Recep Zıpkınkurt, yoğun bir kalabalığın önünde basın açıklaması yaptılar. 13 Mart’ta, trol ve gırgırlarda çalışan bir kaç kişinin bıçaklı saldırısına uğrayarak hayatını kaybeden Halil Çayır’ın ailesine ve tüm Enez halkına başsağlığı dilediler. Bu tip üzücü olayların tekrar yaşanmaması için, Enez Kaymakamlığı, tüm siyasi partilerin temsilcileri ve STK’lar ile birlikte Edirne Valiliği’ne başvuru yaptıklarını dile getiren Başkan Bostancı, konunun takipçisi olacaklarını dile getirdi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.