‘ENGEL’ TANIMADILAR

10-16 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Engelliler Haftası açılış programı Valilik, Edirne Belediyesi, Kamu Kurumları ve Engelli Derneklerinin ortaklığında gerçekleştirildi.

‘ENGEL’ TANIMADILAR

10-16 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Engelliler Haftası açılış programı Valilik, Edirne Belediyesi, Kamu Kurumları ve Engelli Derneklerinin ortaklığında gerçekleştirildi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
11 Mayıs 2019 Cumartesi 09:32
‘ENGEL’ TANIMADILAR

Engelliler Haftası açılış programı kapsamında, 25 Kasım Stadı önünden başlayan yürüyüş Atatürk Anıtı’nda sona erdi. Edirne Belediye Bandosu eşliğinde gerçekleştirilen yürüyüşte, büyük bir jeste de imza atıldı. Bando Ekibinin Şefi Süleyman Uysal, 62 yaşındaki bedensel engelli Mutalip Harmanlı'ya şefliği teslim etti ve Harmanlı da yürüyüş boyunca bando takımının önünde yürüyerek yönetimi yaptı. Ardından Atatürk Anıtı’nda çelenk sunumlarının gerçekleştirilmesi, konuşmaların yapılması ve gösterilerin ardından ilk gün programı sona erdi. Etkinliğe, Edirne Vali Yardımcısı Yusuf Güler, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bilgin Özbaş, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, kamu kurum ve kuruluş yetkilileri ile birçok sivil toplum kuruluşu temsilcisi katıldı.

HAYLAZ: “ASIL ENGEL ÖN YARGILARDADIR”

Engelliler adına konuşan Faika Erkurt Özel Eğitim Meslek Okulu Öğrencisi Şükran Haylaz, burada yapmış olduğu konuşmada, “Engelli bireyleri yapamadıklarıyla değil, yapabildikleriyle görmek gerekir. Günümüzde artık engellilik, görmemek, duymamak, yürüyememek ya da başka bir fonksiyon kaybı değildir. Birçok yerde duyduğumuz gibi, asıl engel yüreklerde de değildir. Hem ülkemizde hem de dünyada artık engelin çevreden kaynaklı sorunlar olduğu kabul görmüştür. Yani asıl engel hayatın her alanının erişilebilir olarak düzenlenmemesi ve 'sen bunu yapamazsın' şeklinde ortaya çıkan ön yargılardandır.” ifadelerini kullandı.  

TOPÇU: “YENİ YAKLAŞIMLAR ARAYIŞI İÇERİSİNDE OLDUK”

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Yardımcısı Erdinç Topçu ise, “Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Edirne İl Müdürlüğü olarak engellilere yönelik yapılan hizmetlerimiz kapsamında Edirne ilimizde 1'si kamu 2'si özel olmak üzere 3 engelli bakım merkezimiz bulunmaktadır. Bizler yaptığımız hizmetlerin hiçbir zaman yeterli olduğunu düşünmedik. Her zaman yeni yaklaşımlar ve sosyal hizmet modelleri arayışı çabası içerisinde olduk. 500 yıl önce Beyazıt Külliyesi'nde şifayı kuran ecdadımız nasıl ki dünya medeniyetlerinin önüne geçmiş ve parlayan yıldızı olmuşsa bugün de bizler Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün bize göstermiş olduğu muasır medeniyetler seviyesine çıkmayı bir görev olarak görüyor ve hep birlikte hedefimize doğru yürüyoruz.” dedi.

Konuşmaların ardından etkinlikte işaret diliyle şiir ve şarkı çevirisi yapıldı ve İpsala Yenihayat Özel Bakım Merkezi folklor ekibi tarafından gösteri gerçekleştirildi.

Kerem Filiz

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.