ENGELSİZ KADIN HABER AĞI GENİŞLİYOR!

Türkiye’nin farklı illerinden yaklaşık 250 engelli kadının muhabirlik yaptığı ‘Engelsiz Kadın Haber Ağı’ hakkında bilgilendirme toplantısı, Edirne Barosu’nda gerçekleştirildi.

ENGELSİZ KADIN HABER AĞI GENİŞLİYOR!

Türkiye’nin farklı illerinden yaklaşık 250 engelli kadının muhabirlik yaptığı ‘Engelsiz Kadın Haber Ağı’ hakkında bilgilendirme toplantısı, Edirne Barosu’nda gerçekleştirildi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
27 Mayıs 2019 Pazartesi 08:25
ENGELSİZ KADIN HABER AĞI GENİŞLİYOR!

Altı Nokta Körler Derneği tarafından hayata geçirilen Engelsiz Kadın Haber Ağı’nda yaklaşık 250 engelli kadın muhabirlik yapıyor. Türkiye’nin farklı illerinden engelli kadınlar; kendi şehirlerindeki engelli kadınların çalışmalarını, sorunlarını, taleplerini haberleştirerek okuyuculara sunuyorlar. Ağın Eğitim Danışmanı Selen Doğan, Edirne Barosu’nda gerçekleştirilen toplantıda katılımcılara Engelsiz Kadın Haber Ağı hakkında bilgiler vererek, engelliler ve kadınlarla ilgili haberlerde dikkat edilmesi gereken hususları da vurguladı.

Toplantıya; Türkiye Körler Federasyonu Başkan Yardımcısı ve Proje Yöneticisi Şule Sepin İçli,  Edirne Çocuk Hakları Derneği Başkanı Av. Nebahat Çavuş, Türkiye Engelliler Meclisi Edirne İl Temsilcisi Öğretim Görevlisi Nilüfer Sivrikaya Tokgöz, Edirne Engelli Gönüllüleri Derneği Başkanı Serpil Erkenciler, Edirne Engelli Gönüllüleri Derneği Üyesi Ecem Erkenciler, Edirne Engelli Gönüllüleri Derneği Üyesi Mübessel Yolalmaz, TROYDEM Genel Sekreteri Gizem Arı ve Trakya Roman ve Engelliler Derneği Üyesi Serem Tütüncü katılım gösterdi.

“ULUSAL ÇAPTA GÖRÜNÜR OLSUN İSTİYORUZ”

Engelsiz Kadın Haber Ağı Eğitim Danışmanı Toplumsal Cinsiyet Uzmanı ve Gazeteci Selen Doğan, ağ hakkında bilgi vererek başladığı konuşmasında, “Biz bu çalışmayı çeşitli şehirlerde yürütüyoruz. Eskişehir ve Gaziantep’te buna başladık. Biz şehirlere giderek; engelli örgütlerinde olan, bağımsız engelli aktivist olan, engelli yakını olan ya da akademik olarak bu alanda çalışan kişileri davet ederek eğitimler düzenliyoruz. Bu toplantılarda aslında biz ‘habere ve engellilerin gündemine nasıl bakacağız’ konusu üzerinde akıl yürütüyoruz. Onlardan da öğreniyoruz ve ortak bir yöntem belirliyoruz. Daha sonraki süreçte de o kadınlardan, şehirlerindeki engelli kadınların sorunlarını, taleplerini, önceliklerini, yaptıkları çalışmaları haberleştirmelerini bekliyoruz. Bunu kendimiz için değil, oradaki bulunan kadınlar için istiyoruz. Onların verdiği emekler, mücadeleleri ulusal çapta da görünür olsun istiyoruz. Dolayısıyla toplantılarımıza katılanlar bu ağın içerisine katılmış oluyor. Bu ağımızda şu anda 250’ye yakın arkadaşımız var.” dedi.

Engelsiz Kadın Haber Ağı Yöneticisi Şule Sepin İçli bu ağı kurma noktasında, engelinden dolayı yapılan haberlerdeki ayrımcı dilin etkili olduğunu dile getirdi. Eğitim Danışmanı Selen Doğan da toplumsal cinsiyet ve medyada engelli kadınların temsili hakkında bilgiler verildi.  Ardından ‘Toplumsal Cinsiyet Bakış Açısıyla Haber Okuma ve Haber Üretme’ başlıklı sunumda katılımcılarla etkileşim halinde olan Selen Doğan, seçtiği haber örnekleri üzerinden de fikir yürütülmesini sağladı ve engelliler ile kadınlar hakkında yapılan haberlerde dikkat edilmesi gereken noktaları vurguladı.

Kerem Filiz

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.