ENGELSİZ MUTLULUK

Birleşmiş Milletler Engelli Hakları Sözleşmesi’nin yürürlüğe girişinin 10’uncu yıldönümü nedeniyle Edirne Kent Ormanı’nda düzenlenen ‘Birlikte Eğleniyoruz’ etkinliğinde, özel gereksinimli çocuklar ile genel eğitim sınıflarında eğitim gören akranları gönüllerince eğlendi.

ENGELSİZ MUTLULUK

Birleşmiş Milletler Engelli Hakları Sözleşmesi’nin yürürlüğe girişinin 10’uncu yıldönümü nedeniyle Edirne Kent Ormanı’nda düzenlenen ‘Birlikte Eğleniyoruz’ etkinliğinde, özel gereksinimli çocuklar ile genel eğitim sınıflarında eğitim gören akranları gönüllerince eğlendi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
04 Mayıs 2019 Cumartesi 08:57
ENGELSİZ MUTLULUK

Edirne Belediyesi ve Türkiye Engelliler Meclisi’nin işbirliğiyle Birleşmiş Milletler Engelli Hakları Sözleşmesi'nin yürürlüğe girişinin 10. yılı etkinlikleri kapsamında ‘Birlikte eğleniyoruz’ etkinliği, Edirne Kent Ormanı’nda düzenlendi.  Edirne Kent Ormanı'nda gerçekleşen etkinlikte özel gereksinimli çocuklar; genel eğitim sınıflarında eğitim gören akranlarıyla birlikte oyunlar oynayarak, eğlenceli dakikalar geçirdi. Trakya Üniversitesi BESYO öğrencilerinin de katkı sağladığı etkinlikte yüzleri boyanan çocuklar, yarışmalar yaptı ve dans ederek doyasıya eğlendiler.  Ayrıca etkinlik öncesinde İstiklal Ortaokulu, Alper Yazoğlu Ortaokulu ve Yıldırım Beyazıt Anadolu Lisesi öğrencilerine; Trakya Üniversitesi Engelli Çalışmaları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Yeşim Fazlıoğlu’nun Engelli Çalışmaları Yüksek Lisans Öğrencisi Açelya Giray ve Türkiye Engelliler Meclisi Edirne İl Temsilcisi Trakya Üniversitesi BESYO Öğretim Görevlisi Nilüfer Sivrikaya Tokgöz’ün Öğrencisi Yağmur Ceylan tarafından engelli farkındalığı yaratmak ve organizasyona çocukları hazırlamak adına eğitimler verildi.

TANRIKULU: “ ENGELSİZ KENT HEDEFİ İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPIYORUZ”

Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu burada yapmış olduğu açıklamada, “Birleşmiş Milletler Engelli Hakları Sözleşmesi'nin yürürlüğe girişinin 10’uncu yılı etkinlikleri kapsamında düzenlenen böylesine güzel bir etkinliğe ev sahipliği yapmaktan dolayı çok mutluyuz. Edirne Belediyesi olarak yaşamın her alanında yapılan etkinliklerde yer almak istiyoruz. Engelliler ile ilgili de sivil topluk kuruluşları ile birlikte güzel işler yaptığımıza inanıyorum. Engelli bireylerin sosyal entegrasyonunun gelişmesi ve onların yaşamlarını kolaylaştırmak adına birçok çalışma yapıldı. Bunların daha fazlasını yapabiliriz. Engelliler için yapılan her şeyin yetersiz olduğunu düşünüyorum. Edirne Belediyesi olarak engelsiz kent yaratma hedefimiz var. Bu hedefimiz için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Engelsiz Yaşam Merkezi’nden; Akü Engelli Şarj cihazlarına kadar birçok projeyi Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın gayretiyle hayata geçirdik. Bu anlamda güzel çalışmalar yapıldı, yapmaya devam edeceğiz. Edirne’nin en büyük şansı sivil toplum örgütleri ile devlet kurumlarının birlikte çalışabilmesi. Burada en önemli görev belediyeye düşüyor. Bizde bu konuda elimizden geleni yapıyoruz.” ifadelerini kullandı.

TOKGÖZ: “ ÇOCUKLARIMIZ BİRLİKTE EĞLENİYOR”

Türkiye Engelliler Meclisi Edirne İl Temsilcisi Öğretim Görevlisi Nilüfer Sivrikaya Tokgöz ise, “Farkındalık konusunda eskiye oranla çok daha iyi konumdayız. Ancak yapılacak çok iş ve atılacak çok adımlar var. Özel eğitim gören çocuklar ile genel eğitim alan çocuklarımızı kaynaştırma ve birleştirme konusunda zorluklar çekiyoruz. Bütüncül bir yaklaşımla onları kucaklayamadık. Bugünkü etkinliğe ‘Birlikte Eğleniyoruz’ ismini koymak istedik.  Genel eğitim sınıflarına devam eden öğrencilerimiz var. Aynı zamanda özel gereksinimli çocuklar ve BESYO öğrencileriyle bir etkinlik gerçekleştiriyoruz. Bugün yapılan etkinlikte çocuklarımız birlikte eğleniyor. Temel hedefimiz çocukların farklılıklarını keşfetmeleri, farklılıklarıyla birbirlerini kabul etmeleri ve çoğulcu bir yaklaşımla engelli haklarına bir farkındalık oluşturmak.” dedi.

Kerem Filiz

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.