EREN, "İLİMİZDE TURİZMİN GELİŞMESİ İÇİN EL ELE VERMELİYİZ”

Saray Oteli sahibi ve EDSİAD (Edirne Sanayicileri İşadamları Derneği) Başkan Yardımcısı Mehmet Eren, Edirne’nin turizmde kalkınması için herkesin el ele verip elini taşın altına koyması gerektiğini,ancak böyle başarı sağlanabileceğini belirtti.

EREN, "İLİMİZDE TURİZMİN GELİŞMESİ İÇİN EL ELE VERMELİYİZ”

Saray Oteli sahibi ve EDSİAD (Edirne Sanayicileri İşadamları Derneği) Başkan Yardımcısı Mehmet Eren, Edirne’nin turizmde kalkınması için herkesin el ele verip elini taşın altına koyması gerektiğini,ancak böyle başarı sağlanabileceğini belirtti.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
02 Haziran 2022 Perşembe 06:00
EREN, "İLİMİZDE TURİZMİN GELİŞMESİ İÇİN EL ELE VERMELİYİZ”

Eren yaptığı açıklamada, "Ben meslek olarak turizmin içindeyim otel işletmeciliği yapıyorum, Diğere taraftan EDSİAD Başkan Yardımcısı olarak gittiğimiz toplantılarda diğer konularla birlikte turizm konusunda da görüşlerimizi de dile getiriyoruz. Bilindiği gibi Edirne’miz bir tarih ve turizm kentidir. Uzun yıllardan bu yana tüm sivil toplum örgütleri,valiliğimiz, belediyemiz bu alanda çaba harcıyor.Bu konuya halkımız da destek veriyor. Edirne olarak bu dönemde ticari alanda  sınır kenti olmanın avantajını yaşıyoruz. Bunun belli nedenleri var. Başta ekonomik nedenler geliyor.Komşu ülke paralarının TL karşısında değer kazanması komşularımızın  özellikle hafta sonları ilimize alışveriş için gelmelerini sağlıyor. Edirne bu alanda diğer kentlere oranla daha avantajlı durumda. Esnaflarımız bundan yararlanıyor. Baharın gelmesiyle beraber kentimiz festivaller kenti haline geldi. Bunda Valiliğimiz ,belediyemiz ve diğer sivil toplum kuruluşlarımız büyük destek sağlıyor. Bu festivaller kentimize iç turizminde de katkısını artırdı.”dedi

FESTİVAL TARİHLERİ ÖNCEDEN AÇIKLANDI

Edirne’de yapılan festival tarihlerinin önceden açıklanmasının gelen turist sayısının artmasını sağladığını belirten Eren "Bu konuda kurumlar arasında sağlanan birliktelik ,ile önümüzdeki yıllarda  Edirne’ye gelecek turist sayısını artıracaktır. Bu hepimizin onay verdiği bir konuydu,Gerçekleşmesi yararlı oldu.  Festival tarihlerinin daha önce açıklanması turizm konusunda iş yapan kurumların programlarını ona göre düzenlemelerini sağlıyor. Rezervasyonlarını ona göre ayarlıyorlar. Bu, kentimiz turizmi açısından önemli bir kazanç olacak.  Turizmi bir bütün olarak düşünmeliyiz.Edirne’de yaşayanlar bu alanda destek vermelidir.Halk bu  konuda bilinçlenmelidir.  Kentimizde her meslekten olanlar turizmin gelişmesine katkı yapmalıdır. Gelen misafirler kentimizden memnun ayrılırlarsa dönüşü farklı olur. Bu ekonomiye de olumlu olarak yansır.Turizm gelirlerinden herkes yararlanır.Özellikle turizm konusunda bilinçlenme aileden başlamalıdır. Okullarda turizm  alanında bilgilenme sağlanmalı.Geleceğini turizme bağlayan kentler için halkın turizm konusunda bilinçlenmesi çok önemli. Bu  bilinçlenme tüm kuruluşlarımızca desteklenmelidir. Bunun turizme getirisi önümüzdeki yıllarda daha çok olacaktır.Esnaflarımız turistlere karşı fiyat ayrımı yapmamalı turistlere saygılı davranıp onların işlerini kolaylaştırmalıdır.İşyerlerinde satılan ürün fiyatları açıkça belirtilmeli.Piyasada  sıkı kontrol yapılmalı. Madem ki turizm ile kalkınma ön planda onun için bu alanda her türlü alt ve üst yapıyı tamamlamalıyız. Selimiye meydanında yapılan düzenleme turizme olumlu katkı yapacaktır.Biz tarihi eserlerimizin sermayesini yiyoruz.Bu eserler  ,ilimizde olduğu sürece Edirne’yi turizmden koparmak imkansızdır. Özellikle kış döneminde komşu ülkelerde gelen turistler hafta sonlarında geliyor. Turistleri hafta içinde gelecek şekilde program yapmak zorundayız.  Komşu ülkelerdeki emeklilere yönelik bir takım paketler yapmalıyız. Hafta içinde gelenlere daha uygun fiyat politikası yapılabilir. Esnaflarımızın da desteğini alarak ucuz fiyat günleri yapılabilir.  Böylece kış döneminde hafta sonunda olan turizm yoğunluğunu hafta içine de yaymış oluruz. Böylece yıl boyunca turizmden yararlanmış oluruz. Bu arada   bir konuyu belirtmek  isterim Bir dönem komşumuz Yunanistan ile olumsuzluk yaşandı. Bu  durum artık sona erdi Yunanistan’dan da misafirlerimiz geliyor. Diğer taraftan yurt içi ve yurt dışına giden meslek kurum temsilcilerimiz kentimizin tanıtımına katkı yapmalı .Yanlarında Edirne’yi tanıtan dokümanlar,broşürler götürmeli.Konuşmalarında bu konuya yer vermeli. İlçelerimiz de bu alanda katkı sağlamalı.”dedi.

Fikri Yalın

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.