“ERGENE NEHRİ ÖLDÜRÜYOR!”

40. Vodafone İstanbul Maratonu 11 Kasım Pazar günü gerçekleştirilecek. Edirne Çevre Gönüllüleri Derneği ve Edirne Tabip Odası üyeleri maratona, üzerinde ‘Ergene Nehri Öldürüyor’ yazılı t-shirtlerle katılarak Ergene Nehri’ndeki kirliliğe dikkat çekmeyi amaçlıyor.

“ERGENE NEHRİ ÖLDÜRÜYOR!”

40. Vodafone İstanbul Maratonu 11 Kasım Pazar günü gerçekleştirilecek. Edirne Çevre Gönüllüleri Derneği ve Edirne Tabip Odası üyeleri maratona, üzerinde ‘Ergene Nehri Öldürüyor’ yazılı t-shirtlerle katılarak Ergene Nehri’ndeki kirliliğe dikkat çekmeyi amaçlıyor.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
08 Kasım 2018 Perşembe 08:19
“ERGENE NEHRİ ÖLDÜRÜYOR!”



Edirne Çevre Gönüllüleri Derneği ve Edirne Tabip Odası üyeleri, 11 Kasım Pazar günü gerçekleştirilecek olan 40.  Vodafone İstanbul Maratonu’na ‘Ergene Nehri Öldürüyor’ ve ‘Saros’uma Dokunma’ temasıyla katılacaklar. Edirne Çevre Gönüllüleri Derneği ve Edirne Tabip Odası üyeleri maratona, üzerinde ‘Ergene Nehri Öldürüyor’ yazılı t-shirtlerle katılarak Ergene Nehri’ndeki kirliliğe dikkat çekmeyi amaçlıyor. Ayrıca ‘Saros’uma Dokunma’ temasıyla Saros Körfezi’ne de dikkat çekmeye çalışacak olan çevre gönüllüleri, pazar günü Edirne’den araç kaldırılacağını söyleyerek, tüm Edirne halkını maratona davet ettiler.
EREN: “SESİMİZİ DUYURMAYA ÇALIŞACAĞIZ”
Dün düzenlenen basın toplantısında konuşan Edirne Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Ayten Eren, “Edirne Çevre Gönülleri Derneği ve Edirne Tabipler Odası olarak 11 Kasım’da 40. Vodafone İstanbul Maratonu’na katılmaya karar verdik. Edirne Tabip Odası olarak Edirne Belediyesi’nin de katılımıyla güzel bir çalışma yapmayı düşünüyoruz. İki temamız var: ‘Ergene nehri öldürüyor’ ve ‘Saroz’uma dokunma’. Ergene Nehri biliyorsunuz yıllardır aynı durumda. Fabrikalar zararlı atıkları dereye akıtıyor  ve nehir inanılmaz kötü bir halde. Bu amaçla ulusal basına sesimizi duyurmayı düşünüyoruz. Saroz Körfezi’ne bir gemi iskelesi kurulmak isteniyor ama bu yapılırsa oradaki insanların hayatı tehlikeye girecek. Bizde bunun için bütün bir yaz çalışmalar yaptık. Şu anda hukuk süreci devam ediyor. 11 Kasım’da çevreye duyarlı ve gelecek nesillere iyi bir dünya bırakmak isteyenleri bu koşuya davet ediyoruz. Edirne’den belli yerlerden araç kalkacak. Orada hep beraber haykıracağız ve sesimizi duyurmaya çalışacağız.” dedi.
TANRIKULU: “DALGIÇLAR, DALMAYI REDDETTİ”
Edirne Tabip Odası Başkanı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu ise, “Kırcasalihli bir genç 3 yıl önce Ergene Nehri’nde intihar etmişti. Çok acıdır ki dalgıçlar, cesedi çıkarmak için Ergene Nehri’ne dalamadılar. Burada su yok, dediler. Adı Ergene Nehri olan yere dalmayı reddettiler. Artık Ergene Nehri’nden akan şeye su değil, kimyasal bir sıvı deniyor. Böyle bir çevre felaketi örneğimiz var. Kaç yıldır devam ediyor. Bizi yönetenler, kanun koyucular ya da bizim hayatımızla ilgili karar verenler neden çevre felaketleri olmasın diye uğraşıyorlar? Neden Saros’a büyük bir doğal gaz taşıma istasyonu yapıyorlar? Biz dernekler olarak Edirne’miz ve Trakya’mızın bu anlamda felakete uğramaması için çığlık atıyoruz sadece. Çorlu’da Sağlık Mahallesi var. Burada Trakya Üniversitesi tarafından yapılan kanser araştırmaları için insanların tırnaklarından alınan örneklerle, her yerde ağır metaller bulunduğunu ve böbrek üzerinde çok ciddi etkileri olduğunu buldular. Bakanlık araştırma yapsın. Biz sonuna kadar arkasındayız. Bizim çocuklarımız neden kolon kanseri olsun, gençlerimiz neden deri kanseri olsun? Biz istiyoruz ki, Ergene öldürmesin.” ifadelerini kullandı.

Kerem Filiz

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.