“ERGENE’NİN KİRLİLİĞİYLE BAŞ EDEMİYORUZ!”

Keşan Kent Konseyi’ni ziyaret eden ve burada bir basın açıklaması gerçekleştiren Trakya Kent Konseyleri Birliği Başkanı Yücel Ayaz, “Trakya’nın en büyük sorunları şu aralar çevredir. Örneğin; Ergene’nin kirliliği ile baş edemiyoruz. Tabii ki fabrikaların bize faydası da var ama çevreye, çocuklara, halka zarar vermeden üretimleri gerçekleştirmeleri gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

“ERGENE’NİN KİRLİLİĞİYLE BAŞ EDEMİYORUZ!”

Keşan Kent Konseyi’ni ziyaret eden ve burada bir basın açıklaması gerçekleştiren Trakya Kent Konseyleri Birliği Başkanı Yücel Ayaz, “Trakya’nın en büyük sorunları şu aralar çevredir. Örneğin; Ergene’nin kirliliği ile baş edemiyoruz. Tabii ki fabrikaların bize faydası da var ama çevreye, çocuklara, halka zarar vermeden üretimleri gerçekleştirmeleri gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
23 Kasım 2019 Cumartesi 06:58
“ERGENE’NİN KİRLİLİĞİYLE BAŞ EDEMİYORUZ!”

Trakya Kent Konseyleri Birliği Başkanı Yücel Ayaz, geçtiğimiz gün Keşan’da bir dizi ziyarette bulundu. Önce Keşan Kent Konseyi’ni ziyaret eden Ayaz, ardından kadınların el emeği ürünlerini sattığı pazara giderek kadınlarla sohbet etti. Kent Konseyi’nde basın toplantısı düzenleyen Ayaz, Trakya’nın en büyük sorununun çevre olduğunu ve Ergene’nin kirliliğiyle baş edilemediğini ifade etti. Toplantıda;  Keşan Kent Konseyi Başkanı Hasan Karagöz, Yönetim Kurulu Üyesi Ali Gülmez, Keşan Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı Aysena Gündoğan da yer aldı.

AYAZ: “LİMAN KONUSUNUN PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIZ”

Basın toplantısında konuşan Trakya Kent Konseyleri Birliği Başkanı Yücel Ayaz, “Keşan Kent Konseyi Başkanı Hasan Karagöz ile Keşan’ın ve Trakya’nın sorunlarını konuşuyoruz. Keşan’ın taleplerini Trakya Kent Konseyleri Birliği olarak dinliyoruz. Beraber her türlü mücadele ve eylem birlikteliğinde kol kola yan yana olacağız. Keşan halkı için ve kamu yararına olan ne varsa Kent Konseyi’nin gündemindedir. Şu an Keşan’ın bazı sorunları var ve bu sorunlar hepimizin geleceğini ilgilendiren sorunlardır. Keşan Kent Konseyi’nin bu konuda topluma öncülük etmesinden dolayı teşekkür ediyorum. Çevre konularında son derece duyarlı olmak lazım. Maalesef hoyratça ve çevremize de çok duyarlı olmadan gerçekleştirilecek yatırımlarda, halkımızın çok duyarlı olması gerektiğini düşünüyoruz. Bu çevre bize tekrar geri gelmeyebilir. Liman yapılma konusunda Kent Konseyi farkındalık yaratmış durumda ama kesinlikle bu işin peşini bırakmayacağız. Ekosistemi sekteye vuran projelere halkımız için sakıncalı olabilecek yatırımlara mutlaka ciddi bir tartışmanın, çevreye vereceği zararların neler olabileceğini masaya yatırmadan bunlara izin vermeyi düşünmüyoruz. Halkımız için zararlı olabilecek hususları her zaman halkın dikkatine sunmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

AYAZ: “ÜRETİMLER HALKA ZARAR VERMEDEN GERÇEKLEŞMELİ”

Ayaz, fabrikaların çocuklara ve halka zarar vermeden üretimlerini gerçekleştirmelerinin gerektiğini belirterek, “Kent Konseyleri tabii ki sadece çevre sorunlarıyla ilgilenmiyor. Nedense şu zaman diliminde, her zaman karşımıza çıkan şey çevre sorunları. Trakya’nın en büyük sorunları şu aralar çevredir. Örneğin Ergene’nin kirliliği ile baş edemiyoruz. Tabii ki fabrikaların bize faydası da var. Çevreye, çocuklara, halka zarar vermeden üretimleri gerçekleştirmeleri gerekir. Soluduğumuz havanın sağlığımızı olumsuz etkilemesini istemiyoruz, içtiğimiz suların bizleri hasta etmesini istemiyoruz. Tek bir amacımız var; halkımızın sağlığı ve çocuklarımızın geleceğidir. Geleceğimizi kurtarmak için buradayız. Yapılacak yatırımlar tabi ki bizi de sevindirir ama çevreye ve çocuklara zararı olacaksa bir kez daha düşünülmesi gerektiğini ifade ediyoruz.” dedi.

KARAGÖZ: “BAŞARACAĞIMIZA İNANIYORUZ”

Keşan Kent Konseyi Başkanı Hasan Karagöz ise, “Kent Konseyi olarak ciddi projelerimiz var. Daha önce devrettiğimiz Madde Bağımlılığı Takip Danışma Merkezi projesi devam ediyor. Bu proje ile ilgili görüşmelerimiz oldu, Kaymakamlıktan yer talep ettik. Diş Polikliniği olarak önceden kullanılan alanın bu proje için belediyeye tahsis edilmesi talebimizi ilettik. Engelsiz yaşam, rehabilitasyon ve huzur evi ile ilgili Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yer tahsisi vardı. Önceki yönetimden bununla ilgili girişimlerimizi yapmıştık. Son yeni imar planında Yusuf Çapraz Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu’na giden yolda iki parsel yer ayrıldı. 18. madde uygulamasından dolayı çalışmalar oradan başladı. Oralar temizlendikten sonra belediye meclis kararı ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na devredilip engelsiz yaşam, rehabilitasyon merkezi ve huzurevinin Keşan’a kazandırılmasını takip ediyoruz. Kent Konseyi’nin çağrısı ile KEDAK ve belediye işbirliği ile Keşan’ın depreme hazır olup olmadığının üzerinde girişimlerde bulunduk. Acil toplanma alanları, deprem sonrası anında yaşam alanı kuracak biçime dönüştürülmesi çalışmaları yürütülüyor. Netleştikten sonra sokaklara, caddelere acil toplanma alanlarının tabelaları asılacak. Belediye KEDAK’a yeni kıyafet alacak, önümüzdeki günlerde birlikte bir toplantı yapacağız. Kadın Emeği Sergisi Kurtuluş Günü’nde Kurtuluş Caddesinde sergisini açtı. Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz. FSRU, 2 yılı doldurmak üzere, basın bize bu konuda çok yardımcı oldu, sesimizi duyurdu. Kendilerine çok teşekkür ediyoruz. Başaracağımıza inanıyoruz ve başarımız tarihe not düşecek.” şeklinde konuştu.

Haber Merkezi

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.