ERİKLİ’DE ‘TARİHİ KARAR’

S.S. Erikli Sahili Turizm Geliştirme Kooperatifi’nin olağanüstü genel kurulunda, 30 yıllık kooperatifin Keşan Belediyesi’ne devri için karar verilirken, Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Erikli Sahili’nin artık rahatlayacağını söyledi.

ERİKLİ’DE ‘TARİHİ KARAR’

S.S. Erikli Sahili Turizm Geliştirme Kooperatifi’nin olağanüstü genel kurulunda, 30 yıllık kooperatifin Keşan Belediyesi’ne devri için karar verilirken, Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Erikli Sahili’nin artık rahatlayacağını söyledi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
06 Ağustos 2019 Salı 09:26
ERİKLİ’DE ‘TARİHİ KARAR’

Erikli Sahili’nde, bakanlık temsilcileri gözetiminde başlayan olağanüstü genel kurula; Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu ile Belediye Başkan yardımcıları, Edirne Ticaret İl Müdürü Mahmut Altun, Keşan Belediye Meclisi’nin bazı üyeleri, S.S. Erikli Sahili Turizm Geliştirme Kooperatifi üyeleri katıldı. Olağanüstü genel kurula katılmak isteyen kooperatif üyeleri, toplantının yapıldığı restaurantın girişinde metrelerce kuyruk oluşturdu. Divan Heyeti seçimiyle başlayan olağanüstü genel kurulda, verilen bir önergenin kabul edilmesi sonucu Divan Heyeti Başkanı Ali Kosa, Katip Üyeler ise Orhan Kapılar ve Ayhan Aydın olarak seçildi. Saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı’nın söylenmesiyle devam eden olağanüstü genel kurulda, Mehmet Altun tarafından gündem maddeleri hakkında bilgi verildi. 

Toplantının açış konuşmasını yapan Helvacıoğlu, tüm katılımcıları selamlayarak, “Bugün tarihe bir imza atıyorsunuz. İnşallah bugünkü heyecanla devam edeceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Mücavir alan Erikli’ye hizmet etmek için geçmiş dönem belediyemiz de katkı verdi. Bizim belediye yöneticiliğimize kısmet oldu. Sorumluluğunun büyük olduğunun farkındayız. Erikli’nin bugünden itibaren marka ve yaşam değeri artacak. Bunu herkes bilsin. Bugün eriklide yaşayanlar eriklinin kıymetini bizlere bildirmekle farkında olduklarını biliyoruz. Mayıs ayının 25’inde yapılan genel kurulda da konuşmuştum. Bugünü yaşamamak için konuşmuştum. 15 gün sonra kooperatife kilit vurulacak deniyor. Mal mülk nasıl teslim edilecek. Alacak verecek, o kadar iş var ki. 10 yıl uzatmak zorundaydık. Siz hizmetten kusur kalmamak için uzatalım demiştim. Şimdi bu sıkıntıları nasıl yaşayacağımızı ben biliyorum ama hissettirmemek için çok çalışacağız. İnanın çok zorlanacağız. Belediyenin almayacağı anlamına gelmiyor. 10 yıl uzatma hakkı vardı. Şimdi burada 1 kişinin bile hayır diyeceğini sanmıyorum. Kim istemez daha iyi bir Erikli olmasını. Kooperatifin yetkisi 30 yıl sürmüş. Tüm başkanlara alkış. Hepsine hakkımız helal olsun. Onlar da Erikli için kavga, mücadele ettiler. Onlar da sizlerin arasından geldi. Şimdi profesyonel yöneticiliğe geçiyoruz. Yayla modeli burada da olacak. Verdim kurtuldum yok. Birlikte yöneteceğiz. Hemen yarın sabah bir şey beklemeyin. Planlarımızı 3 yıla böldük. Su ve kanalizasyon dertlerimiz çok büyük. Sıkıntı çok büyük. Sizden fazla terliyorum. Allah’ın izniyle çözmeye başlayacağız. Biz siyaset gütmeden 25 meclis üyemizle hazırız. Çünkü hepimiz hizmet için geldik. Erikli de bizim mücavir alanımızsa, misafirlerimize hizmet etmek boynumuzun borcu olsun. Bunu da başaracağız. Her biriniz birer zabıta, meclis üyesi, başkan olacaksınız. Önümüzdeki sene hızlı iyileşerek, 3 yıl içinde Erikli’nin marka değerinin artığını göreceksiniz. Erikli’nin tarihi bir imza attığı gündür. Hayırlı olsun. Artık Erikli rahatlayacak, büyüyecek, refah seviyesi artacak ve daha rahat olacaksınız. Kumsal, çöp, pazaryeri, konser sorunlarına girmiyorum. Bunların hepsini hallederiz. Hep birlikte büyüttüğümüz evladımızı Keşan belediyesine gelin veriyoruz. Bu ilginizle bizleri de heyecanlandırıyorsunuz. O yüzden bu yıl sesinizi az çıkartın. Yetki kargaşası olabilir. Ama gelecek yıl Nisan ayından sonra renginin değiştiğini göreceksiniz. Sözümüz söz.” diye konuştu.

Toplantıda 3. maddede söz lan Yaşar Aras, Helvacıoğlu’na teşekkür ederek, tüm katılımcılara ‘Hoş geldiniz’ dedi. Kooperatifin devri ile ilgili konuşan Aras, “Başkanımız devralacağını, biz de devre hazır olduğumuzu ilan ettik. Sonuç olarak Erikli kooperatifle yönetilemez. Buraya bir resmiyet, sistem lazım. Burası yaptırım gücü olmayan kooperatif ile bu kadar idare edilebilir. Su, arıtma sorunları oluyor. İnanıyorum ki Sayın Belediye Başkanımız iyi işler yapacak. Aramızda ne olursa olsun hizmet için mücadele verdik. Yakışanı devredilmesidir. Devredilmezse kooperatifin hali ne olur. İşlemlerin tamamlanması maksimum 1 yıl sürer ama o kadar uzatma niyetinde değiliz.” dedi.

Toplantının devamında, kooperatifte uzun yıllar başkan olarak görev yapan Feyzullah Aktan’a söz verildi. Aktan, geçmiş yıllarda altyapıyı Keşan Belediyesi’ne vermek için karar aldıklarını hatırlatarak, “Ancak o günkü belediye bunu almadı ve ‘Bizim Erikli Sahili sakinlerinden para toplama yetkimiz yok’ denildi. 14 yıl geçti ve arık kooperatifin belediyeye devredilmesi söz konusu. Şimdi Yaşar Aras da aynı görüşü paylaşıyor. Devir için çok mutluyum. Herkese teşekkür.” diye konuştu. Yapılan konuşmaların ardından, kooperatifin Keşan Belediyesi’ne devredilmesi oylandı. Yapılan oylamada, toplantıya katılan tüm üyeler, devir edilmesi yönünde oy kullandı. Kooperatif üyeleri, karar ile ilgili olarak Keşan Belediye Başkanı Helvacıoğlu’na başarılar diledi. Toplantıda diğer gündem maddelerinin görüşülmesine gerek olmadığı da oy birliği ile kabul edildi.

Haber Merkezi

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.