ERKEN," DERİNDEN YARALANDIM" !

                S.S Edirne  Köy Kalkınma ve Diğer Tarımsal Amaçlı Kooperatifler Edirne Birliğinin  2018 yılını kapsayan olağan mali genel kurulu  üyelerin  büyük katılımla ETSO salonunu doldurmasıyla gerçekleşti.Üreticilerin genel kurula yeterli katılım sağlamamasından yakınan KÖYKOP Edirne Başkanı Ahmet Erken, " Ne yazık ki çiftçilerimizin en önemli örgütlü gücü olan kooperatifimizin toplantısına katılma gereği görmediler. Bu beni derinden yaraladı" dedi.

ERKEN," DERİNDEN YARALANDIM" !

                S.S Edirne  Köy Kalkınma ve Diğer Tarımsal Amaçlı Kooperatifler Edirne Birliğinin  2018 yılını kapsayan olağan mali genel kurulu  üyelerin  büyük katılımla ETSO salonunu doldurmasıyla gerçekleşti.Üreticilerin genel kurula yeterli katılım sağlamamasından yakınan KÖYKOP Edirne Başkanı Ahmet Erken, " Ne yazık ki çiftçilerimizin en önemli örgütlü gücü olan kooperatifimizin toplantısına katılma gereği görmediler. Bu beni derinden yaraladı" dedi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
21 Temmuz 2019 Pazar 16:24
ERKEN," DERİNDEN YARALANDIM" !


                S.S Edirne  Köy Kalkınma ve Diğer Tarımsal Amaçlı Kooperatifler Edirne Birliğinin  2018 yılını kapsayan olağan mali genel kurulu  üyelerin  büyük katılımla ETSO salonunu doldurmasıyla gerçekleşti.

                ETSO toplantı salonunda yapılan Genel Kurula  Genel Başkan Mehmet Özkurnaz,  Kırklareli ve Konya Kooperatif Başkanları, ilçe yöneticileri ile Köy Koop üyeleri katıldı. Divan Başkanlığına   Genel Başkanı  Mehmet Özkurnaz, katip üyeliklere ise  Bülent Çimen ve Mustafa Tezcan getirildi.

                YEM FİYATI SÜT FİYATIYLA EŞİT

                Gündem gereği saygı duruşu ardından istiklal Marşı okundu. Divan Başkanı  Özkurnaz toplantıda  yaptığı konuşmada şunları kaydetti. “ Bilindiği gibi ülkemiz süt konusunda büyük sıkıntı yaşamaktadır.

                Geçtiğimiz nisan ayında ,alınan kararla bir mayısta geçerli olmak üzeri  süte iki lira fiyat belirlendi. Onun ardında yemlere gelen zamlar da iki liraya ulaştı.

                Sütün iki lira olduğu  yerde yem fiyatı da aynı olursa bu konuşlarda çiftçilerimiz hayvancılık ve sütten para kazanması mümkün değildir” dedi

                Bu sistem kapsamında bizin nisan ayında yaptığımız  toplantıda süt fiyatlarını iki lira olarak teklif etmiştik. Girdi fiyatlarının artması nedeniyle süt fiyatı ancak iki buçuk lira olursa  hayvancılık devam eder.Bu şartlarda çiftçilerimizin hangi zorluklar altında tarım  ve hayvancılık yaptığını girdi fiyatlarının yükselmesinin çiftçileri güç durumda bıraktığını görüyoruz. Bu mesleği sürdürenler kırk yaşı ve üstü üreticilerimiz.

 Bu koşullarda tarımı sağlıklı sürdürmek mümkün değil.Bu sorunların her toplantıda Bakanlık seviyesinde dile getiriyoruz.Bakanlık da bunun farkında.Geçen hafta süt konseyi toplantısı yapıldı. bilindiği gibi yaz aylarında sütün yağ oranı düşüyor.Bu duru sanayicileri de etkiliyor. Yağ oranının normalde  üç buçuğun altında olmaması gerekiyor. bu mevsimde yağ oranı 3,3’de kalıyor” dedi

                KALİTELİ SÜTE KALİTELİ FİYAT

                Kaliteli süt elde etmek için kaliteli fiyat verilmesi gerektiğini belirten Özkurnaz. “Bu sağlandığı zaman çiftçilerimiz üzerine düşeni yerine getirir. Köylülere imkan sağlandığı takdirde  köylerimizden   göç olayı son bulur,halkımız tarımdan, hayvancılıktan  geçimini sağlar.

                Ülkemizde geçmişten bugüne kadar ciddi anlamda bir tarım politikası oluşmadı.

                Bu aksaklıkları ona bağlamak gerekir. Ülkemizde tarımı ihmal ve  inkar edemeyiz.

                Cumhuriyetin kuruluşundan bugüne kadar, üreticilerimiz kırsalda çabası ile  ülkemizin gıda ihtiyacını  sağlamıştır.

                İşin kolayına dayalı yurt dışından  tarım ürünü ithal edersek,gelinen nokta bugünkü durum olur.

                Bunları her zaman dile getirmeliyiz.

                Bu taleplerimizi  Bakanlığımız ve yerel yöneticilerimizden isteme hakkına sahibiz.” Dedi

                DİĞER KURULUŞLARDAN KATILIM YOK

                Edirne Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Erken, 45. Genel Kurulu yaptıklarını  belirterek sözlerini şöyle sürdürdü.”1974 yılında kurulan birliğimize 1995  yılında ilk kez başkanlığı seçildiğimden bugüne kadar belirli sürelerde yöneticilik yapıyorum.  Bizler ömrümüzün yarısını bu tür hizmetlere örgülü çalışmaya ayardık.Birliğimizi inceleyenler bunu görür. Biz bu genel kurulumuz için kuruluşlarımızın tamamına davetiye gönderdik. Ne yazık ki çiftçilerimizin en önemli örgütlü gücü olan kooperatifimizin toplantısına katılma gereği görmediler. Bu beni derinden yaraladı. Burada bir tek Sayın Valimiz genel kurulumuz için mesaj gönderdi ., kendisine teşekkür ediyorum. Bu diğer sevil toplum kuruluşlarımıza örnek oluşturur. Genel Başkanımız hayvancılık ve sütle ilgili değerlendirme yaptı. Bu arada Edirne Birliği  198 kooperatifimizden yükümlülüklerini yerine getiremeyen kooperatiflerimizin yasa gereği üyelikleri son buldu. Biz daha sonra çalışarak,  yine bu sayıya ulaştık.  158 köyde 7000 süt üreticisinin ürününü pazarlıyoruz. Üçlü sözleşmelerle 15 firmaya sütümüzü pazarlıyoruz. Birliğin en görkemli genel kurulu Edirne Birliğinin genel kurulu oluyor.Bizim birliğimizin nereden nereye geldiği biliniyor.Bugüne kadar üreticilerimiz ve kooperatif başkalarımızın süt parasında başlarını öne eğdirmedik.Bundan sonra da aynı durumda devam ederiz bilançolar okunduğunda birliğimiz hakkında bilgi sahibi olacaksınız.” Dedi..

                Erken, süt alımı yapan firma  yetkililerine teşekkür etti.

                Daha sonra  Yönetim ve denetim kurulu faaliyet raporları okundu. Ve oylanarak kabul edildi. Toplantıda  gündemin diğer maddelerinin okunup kabul edilmesinden sonra  Köy Koop Genel kurulu sona erdi

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.