ERTENE UNUTULMADI

Vefatının birinci yıl dönümünde Edirne’nin sevilen esnaflarından merhum Hasan Ertene için Mevlid-i Şerif töreni düzenlendi.

ERTENE UNUTULMADI

Vefatının birinci yıl dönümünde Edirne’nin sevilen esnaflarından merhum Hasan Ertene için Mevlid-i Şerif töreni düzenlendi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
19 Aralık 2018 Çarşamba 09:23
ERTENE UNUTULMADI

Edirne’nin sevilen esnaflarından, ‘Küçük Ev Işıklar’ restoranın işletmecisi merhum Hasan Ertene için vefatının birinci yıl dönümünde Mevlid-i Şerif düzenlendi. Küçük Ev Işıklar restoranda düzenlenen Mevlid-i Şerif’e Ertene’nin dost ve akrabaları katıldı. Ertene’nin Mevlid-i Şerif’ini Selimiye Camisi emekli Başmüezzini Yusuf Karabıyık Çengelci okuduktan sonra etli pilav ve helva ikramı yapıldı.

“YAPACAĞI DAHA ÇOK ŞEYLER VARDI”

Hasan Ertene’nin Edirne için yapmak istediği daha çok şeyler olduğunu belirten Merhum Hasan Ertene’nin eşi Zehra Ertene; “Bu gün Hasan beyin ölümünün ilk yılı. Mevlidimizi duamızı ettik. Edirne’ye çok büyük iyilikleri olan, Edirne’yi çok seven, Edirne’ye aşık olan bir insandı. Belki Edirne için yapacağı daha çok şeyler vardı ama aramızdan erken ayrıldı. Allah rahmet eylesin diyoruz ve onu saygıyla anıyoruz.” Diye konuştu.

“HER ŞEYİNİ EDİRNE’YE FEDA ETMİŞ”

Arslanzade Şekerleme sahibi Arif Meriç de; “Bu güzel insan yaşıyla, başıyla beraber bizimle birlikte canlı yayınlar, nerede bir etkinlik varsa bütün her şeyini Edirne’ye feda etmiş bu muhteşem ağabeyimizi rahmetle anıyorum ve diyorum ki; Bu gün Edirne’ye birçok misafir geliyorsa bunun bir saç ayağında da Hasan ağabeyimiz vardır. Allah mekanını Cennet etsin.” Dedi.

“BİR EDİRNE SEVDALISI”

Edirne Tanıtma Ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı Bahri Dinar da, “Bir Edirne sevdalısını bir yıl önce kaybettik. Hakikatten Edirne turizmi için çok faydalı bir insandı. Biz dernekte birlikte çalışırken Edirne’nin tanıtımında çok vefakâr iyilikleri ve destekleri oldu. Muhteşem bir adamdı. Bulgar turistleri hiç kimse bilmezken o bundan 4-5 yıl önce Bulgar turistlerin buraya gelmesi için en çok mücadele eden insanlardan biriydi. Bir Edirne sevdalısını kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz ama tabiki onu her zaman kalbimizde yaşatacağız.” Dedi.

Barış Karapaça

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.