"Eşit ve Adil Bir Türkiye için Engel Yok"

CHP Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı “ Herkesin insan onuruna yaraşır bir yaşam sürmesi umuduyla 3 Aralık Dünya Engelliler Gününü kutluyorum “ dedi

"Eşit ve Adil Bir Türkiye için Engel Yok"

CHP Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı “ Herkesin insan onuruna yaraşır bir yaşam sürmesi umuduyla 3 Aralık Dünya Engelliler Gününü kutluyorum “ dedi

Emre SEDEF
Emre SEDEF
03 Aralık 2020 Perşembe 06:15
"Eşit ve Adil Bir Türkiye için Engel Yok"

Pekcanlı yaptığı açıklamada “ Cumhuriyet Halk Partisi olarak kurulduğumuz günden bu güne kurucumuz ve önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “ Cumhuriyet Bilhassa Kimsesizlerin Kimsesidir” sözüne uygun hareket ettik. Her zaman haksızlığa uğrayanların, yoksulların, işsizlerin ve engellilerin yanında olduk. Eşit Adil ve Demokratik bir Türkiye için çalıştık ve çalışmaya devam ediyoruz. Engelliler başta olmak üzere yaşlılar, çocuklar ,işsizler ve yoksullar insanlık onuruna yaraşır bir yaşam sürmekten uzaktır. Engellilerin, engeli olmayan bireylerden çok daha ciddi sorunlarla karşı karşıya olduğunu bilmekle birlikte adalet ve eşitlik için engellilerin her zaman yanında olacağız. Engellilerin ciddi sorun yaşadığı birkaç konuya değinmek gerekirse sağlık ,eğitim, erişebilirlik ve istihdam bu sorunların başında gelmektedir. Engelli olmayan bireylerin de sağlık hizmeti olma hususunda çok ciddi sorunlar yaşadığı hepimizin malumu. Sorunlar arasında günler hatta aylar sonraya alınan randevular hekimlerin yoğunluk nedeniyle hastalarla sadece birkaç dakika ilgilenmesi fark ücret talebi sayılabilir. Engellilerse bu sorunları daha ağır yaşamaktadır. Şehirlerimizde erişebilirlik sorunlarının çözülmemiş olması engellilerin kalitesiz ve onlarca sorun barındıran sağlık hizmetine erişimini adeta imkansız kılmaktadır.Bir çok hakkın ön koşul niteliğindeki Sağlık raporu almak için aylar süren randevu kuyruğu haklardan yararlanmayı ve zamanında tedaviyi engellemektedir. Ayrıca SGK hizmetlerine sağlık uygulama tebliği ile getirilen sınırlamalar ile Katkı Payı istenmekte Kaliteli Tıbbi Cihaz ve Malzemeler karşılanmamaktadır. 6 Ay ile 1 yılı aşan randevu alma sorunuyla halkımız sağlık hakkından yararlanamamaktadır. Kanser başta olmak üzere bir çok hastalığın ilaçlarının zamanında karşılanmaması nedeniyle ölüme varan sorunların yaşanması bizleri derinden yaralamaktadır. SMA hastası çocukların ilaçsızlık nedeniyle ölümleri hala belleklerimizde. Hala protez,  Ortez, işitme cihazı tekerlekli sandalye vb. ihtiyaçlar yardım kuruluşlarınca karşılanmaya çalışılmaktadır. Halbuki sağlık hakkı en temel anayasal haktır ve bu hizmetler CHP iktidarında kaliteli gecikmeden ve ücretsiz olarak SGK tarafından karşılanacaktır. Başta engelliler olmak üzere tüm halkımızın sağlığını korumak birinci önceliğimiz olacaktır. Ülkemizde 60 kişiye varan sınıflar, öğretmen eksikliği ve diğer bir çok eksik ve engellilerin erişim sorunu nedeniyle kaliteli bir eğitim hayal olmuştur. Parası olan yurttaşlar özel okullarda kaliteli eğitim umuduyla ciddi paralar harcanmaktadır.  Engelliler bu sorunların üstüne yetersiz özel eğitim dersleri, erişim sorunu özel eğitim alabilmek için gerekli raporun alınması ve belli bir yaşın üzerindeki çocuklara eğitim verilmemesi sorunlarıyla karşı karşıyadır.

Ülkemizde istihdam sorunu çığ gibi büyürken engellilerin işsizliği de büyümektedir. Yasa gereği kamuda istihdam edilmesi gereken kadrolar doldurulmuş yüzde onu aşan engelli nüfusuna rağmen kamuda engelli kotası yüzde dörttür. Engelliler iş istemektedir. Engellilerin çok küçük bir kısmı iş bulmaktadır. Bizler Adil ve Demokratik bir Türkiye için daha çok çalışacağız. Başta engelliler olmak üzere tüm yurttaşlarımızın sorunlarının çözümü birinci önceliğimizdir. Yalnız değilsiniz sizlerde bizleri yalnız bırakmayın Birlikte başaralım. Eşit ve Adil Bir Türkiye için Engel Yok." dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.