ESKİ CAMİ ÇİÇEK AÇTI

Vakıf Haftası etkinlikleri kapsamında Eski Cami, Cuma namazı öncesinde Osmanlı geleneklerine uygun olarak 5 bin adet mevsim çiçeğiyle donatıldı.

ESKİ CAMİ ÇİÇEK AÇTI

Vakıf Haftası etkinlikleri kapsamında Eski Cami, Cuma namazı öncesinde Osmanlı geleneklerine uygun olarak 5 bin adet mevsim çiçeğiyle donatıldı.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
11 Mayıs 2019 Cumartesi 09:31
ESKİ CAMİ ÇİÇEK AÇTI

Bu yıl gerçekleştirilen Vakıf Haftası etkinlikleri kapsamında, Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından Eski Cami çiçeklerle donatıldı. Evliya Çelebi’nin Seyahatnamesi’nde, ‘Vakıf tarafından camiye bakan mütevellisi vasıtasıyla mevsiminde bütün cemaat safları arasına çiçeklerle nice vazolar konulup caminin içi ve dışı nurlanır ve kokulanır’ şeklinde geçen kadim gelenek; bu yıl da caminin 5 bin adet mevsim çiçeğiyle süslenmesiyle devam ettirildi.

“EVLİYA ÇELEBİ’NİN SEYAHATNAMESİNDE GEÇİYOR”

Edirne Vakıflar Bölge Müdürü Osman Güneren konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “2019 yılı Vakıf Haftası temamız, Vakıf medeniyetinde ramazan ayıydı. Ramazanın ilk günü, vakıf haftası başlamıştı. Bugün de etkinlikler kapsamında Edirne Eski Cami’deyiz. Burada yine bir geleneği yaşatma fırsatını yakaladık. Evliya Çelebi’nin Seyahatnamesi’nde bir vakıf tarafından mübarek caminin mütevellisi vasıtasıyla cami saflarının nice vazolara konulmuş çiçeklerle süslendiği, mevsim çiçeklerinin yerleştirildiği; böylelikle caminin daha fazla nurlanıp, daha güzel kokar hale geldiğine dair bir bölüm var. Biz de buna istinaden Vakıf Haftalarının Cuma gününe denk gelen gününde 6 yıldır Eski Cami’yi çiçeklerle süslüyoruz. Cemaat namazdan sonra çiçekleri alıp gidebiliyor. Böylece hem vakfiyede geçen bir hususu hem de Evliya Çelebi’nin Seyahatnamesinde belirttiği bir düzenlemeyi yaşatmış oluyoruz.” dedi.

Kerem Filiz

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.