ESKİ CUMA VALİLİĞİ’YLE İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI!

Edirne Valiliği ile Bulgaristan Eski Cuma (Tırgovişte) Valiliği arasında ticari ve insani ilişkilerin geliştirilmesi amacıyla Niyet Beyanı imzalandı.

ESKİ CUMA VALİLİĞİ’YLE İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI!

Edirne Valiliği ile Bulgaristan Eski Cuma (Tırgovişte) Valiliği arasında ticari ve insani ilişkilerin geliştirilmesi amacıyla Niyet Beyanı imzalandı.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
23 Ekim 2020 Cuma 08:21
ESKİ CUMA VALİLİĞİ’YLE İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI!

Edirne Valiliği ile Bulgaristan Eski Cuma Valiliği arasında gerçekleştirilen Niyet Beyanı’nın imza töreni dün Edirne Valiliği’nde gerçekleştirildi. Korona virüs tedbirleri kapsamında Valilik bahçesinde gerçekleşen törende konuşan Edirne Valisi Ekrem Canalp, “Bulgaristan ile Türkiye arasında yaşanan hareketlilik ülkelerimize çok önemli ekonomik fırsatlar sunuyor. Hem ülkelerimizin hem illerimizin refahına katkı sağlıyor.” ifadelerini kullanırken; Eski Cuma Valisi Mitko Staykov da Bulgaristan ile Türkiye arasındaki ilişkilerin güçlü bir bağa dayandığını belirterek, bundan sonra da bu şekilde devam etmesi dileğinde bulundu.

“YAŞANAN HAREKETLİLİK BULGARİSTAN VE TÜRKİYE’NİN REFAHINA KATKI SAĞLIYOR”

Edirne Valisi Ekrem Canalp törende yaptığı konuşmada, “Balkan coğrafyasında komşu olarak yaşıyoruz. Halihazırda da Eski Cuma'dan Edirne'ye ziyarete gelen insanlarımız ve Edirne'den Eski Cuma'ya ziyarete giden insanlarımız var. Bu ziyaretlerin bir kısmının turistik, bir kısmının da ticari bir boyutu var. Bugün kendi aramızda yapacağımız bu işbirliği protokolü de aramızdaki insani ilişkileri ve ticari ilişkileri çok iyi bir çerçeveye oturtup ileriye daha güçlü bir şekilde taşınmasına vesile olacaktır. Eski Cuma’daki soydaşlarımızın varlığı, aramızdaki ilişkilere güçlü bir bağ katabilmek açısından çok güçlü bir fırsat doğurdu. Bulgaristan bizim açımızdan ekonomik anlamda da çok önemli bir komşumuzdur. Her gün gümrük kapılarımızdan 2 bin civarında TIR Bulgaristan’a geçiş yapıyor. Yine aynı şekilde Bulgaristan’dan 2 bin civarında TIR Türkiye’ye geçiş yapıyor. Her gün yüzlerce otobüs insanlarla dolu bir şekilde Bulgaristan’a geçiş yapıyor ve yüzlerce otobüs Bulgaristan’dan Türkiye’ye geçiş yapıyor. Yine her gün binlerce otomobil Bulgaristan’a çıkış yapıyor ve binlerce otomobil Bulgaristan’dan Türkiye’ye geçiş yapıyor. Bu hareketlilik hem Bulgaristan hem Türkiye açısından hepimize çok önemli ekonomik fırsatlar sunuyor. Hem ülkelerimizin hem illerimizin refahına katkı sağlıyor. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Bulgaristan Devlet Başkanı Sayın Borisov arasındaki iyi ilişkiler, dostluk, kardeşlik, arkadaşlık ilişkisi devletler arası her düzeye yansıyor. Bu iyi ilişkilerin somut yansımalarını da biz her düzeyde ve her alanda görebiliyoruz. Şunu memnuniyetle ifade edebilirim ki; aramızda çıkan her sorunu çok kısa süre içerisinde çözüme kavuşturmak mümkün haldedir. Bulgar komşularımızın bize iletmiş oldukları sorunları hızlı bir şekilde çözüyoruz. Bizim de Bulgar tarafına iletmiş olduğumuz sorunlar da çok hızlı bir şekilde bize çözüm olarak dönüyor.” dedi.

Kerem Filiz

           

           

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.