ESNAF İÇİN TARİHİ ADIM!

Trakya Üniversitesi, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası, Edirne Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği, Keşan Ticaret ve Sanayi Odası, Uzunköprü Ticaret ve Sanayi Odası ile Edirne Ticaret İl Müdürlüğü arasında imzalanan protokol kapsamında, esnafların ihtiyaç duyduğu eğitimler Trakya Üniversitesi tarafından verilecek. 

ESNAF İÇİN TARİHİ ADIM!

Trakya Üniversitesi, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası, Edirne Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği, Keşan Ticaret ve Sanayi Odası, Uzunköprü Ticaret ve Sanayi Odası ile Edirne Ticaret İl Müdürlüğü arasında imzalanan protokol kapsamında, esnafların ihtiyaç duyduğu eğitimler Trakya Üniversitesi tarafından verilecek. 

Emre SEDEF
Emre SEDEF
27 Aralık 2018 Perşembe 09:04
ESNAF İÇİN TARİHİ ADIM!

İşbirliği protokolünde imzalar dün Trakya Üniversitesi Balkan Senato Merkezi’nde atıldı. Protokolün amacı, ortak eğitim ve eğitim uygulamaları çalışmaları gerçekleştirebilmeyi, bilgi transferi çalışmalarının yürütülebilmesi, üniversite ile sanayi işbirliğini geliştirebilmek, öğrencileri staj ve geçici olarak istihdam edilebilmelerini, sanayi ve ticaretin bilgi tabanlı ve rekabetçi ekonomik yapıya kavuşarak ulusal ve uluslararası piyasalarda rekabet gücünü artırmaya yönelik Trakya Üniversitesi ve Edirne ili ekonomisine yön veren kurum ve kuruluşlarla işbirliğini gerçekleştirmek olarak belirtildi.

TABAKOĞLU: “TARİHİ BİR GÜN YAŞIYORUZ”

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, “Bugün ilimiz için tarihi bir gün yaşıyoruz. Üniversite ve ilimizde bulunan ticaret unsurlarını bir araya getiren bir çalışma başlattık. Ticaret Odalarımız ve İl Ticaret Müdürlüğümüz ile yaklaşık 5 kez nasıl işbirliği yapabilir ve neleri hayata geçirebiliriz konulu toplantılar yapıldı. Geniş katılımlı toplantılara ilçelerimiz de dahil oldular. Bu toplantılar sonucunda öğretim görevlilerimizden bir ekip kuruldu. Eğitim merkezimiz bu ekibin içinde yer aldı. Aynı zamanda ilimizin ticaret odaları bir arada oldular ve ne tür projeler yapabiliriz anlamında beyin fırtınaları sonucu bir protokol ortaya çıktı. Trakya Üniversitesi Rektörü olarak ilimizin bu tür işbirliklerine, sanayi ve şehir kaynaşmasına çok büyük katkı göstereceğini düşünüyorum. Özellikle bu protokolü çok önemli ve anlamlı buluyorum.” ifadelerini kullandı.

ALTUN: “BİR TAŞ ATTIK, HALKA HALKA BÜYÜDÜ”

Edirne Ticaret İl Müdürü Mahmut Altun, “İlimizde 15 bin 700 küçük esnaf ve sanatkârımız, 7 bin civarında Ticaret ve Sanayi Odası’na kayıtlı üye var. 22 bin civarında kayıtlı esnaf ve tacirimize yaptıkları iş ile ilgili müşteri memnuniyeti odaklı satış ve hizmet teknikleri amacıyla yola çıktık. Bir taş attık ve o taş halka halka büyüdü. Esnaf ve sanatkarlarımıza çeşitli alanlarda eğitim verme sürecine girdik. Bu nedenle üniversitemizle yaptığımız görüşmelerde olumlu sonuçlar aldık. Rektörümüz ve ekibi, bize çok yardımcı oldu. Bugün de bir protokol imzalayacağız. Bu protokol belki de Türkiye’de bir ilk oluyor.” şeklinde konuştu.

CİNGÖZ: “DUYARLI DAVRANDILAR”

Edirne Esnaf ve Sanatkârları Odaları Birliği Başkanı Kemal Cingöz, “Bu proje başlarken, Ahilik Haftası kutlamalarında, esnaf ve sanatkarımızı ziyaretimizde bir arkadaşımız Trakya Üniversitesi’nden böyle bir talepte bulunmamızı söyledi. Konuyu Rektörümüze ve ekibine ilettik. Duyarlı davrandılar ve bugün de imza aşamasına geldik. Edirne’mize, esnaf ve sanatkarlarımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum.” dedi.

İŞBİLİR: “ÇOK GÜZEL BİR ANLAŞMA OLDU”

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yener İşbilir, “Bu tipte bir anlaşma yapmamız çok güzel oldu. Çünkü ETSO olarak eğitimlerimizi Esnaf ve Sanatkârları Odaları Birliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden ayrı yapıyorduk. Artık bunlar bir çatı altında birleşecekler. Bu projeye de Rektörümüz önderlik yaptı ve çok güzel bir anlaşma oldu.” ifadelerini kullandı.

TAŞKIN: “BU EĞİTİMLERE İHTİYAÇ VAR”

Uzunköprü Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı İsmail Şenbaş’ı temsilen konuşma yapan Nevzat Taşkın, “Ticaretin gelişmesi açısından bu eğitimlere ihtiyacımız var. Üniversitemiz ile yapacağımız bu protokolden sonra hangi alanlarda eğitim verebileceğimizi kamuoyuna duyurarak talepleri toplayacağız. Ana başlıklarda; pazarlama satış teknikleri, davranış yöntemleri ve kuralları, hijyen ve ilkyardım, şirketlerde maliyet ve kârlılık analizi, temel iş hukuku, dış ticaret eğitimi ve markalaşma konusunda eğitimleri verdiğimizde, talepleri en profesyonel şekilde karşılayarak ekonomimizin sürekli bir şekilde değişimden ve yeni talepten mümkün olduğunca daha fazla istifade etmesini sağlayarak iş dünyamıza katkıda bulunmayı hedefledik.” dedi.

MUTAF: “ SÜRDÜRÜLEBİLİR OLMASI ÇOK FAYDA SAĞLAYACAK”

Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Kadir Mutaf, “Odalar olarak zaman zaman üyelerimize bu tip eğitimler verdiriyoruz. Ama bölgemizdeki en büyük değerlerden biri olan Trakya Üniversitesi’nin bu işin içine girmesinin bize daha da artı katacağını düşünüyorum. Aynı zamanda bunun devamının ve sürdürülebilir olmasının üyelerimize çok fayda sağlayacağını düşünüyoruz.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından proje üzerinde çalışan öğretim görevlileri de fikirlerini beyan ettiler ve proje ortakları tarafından protokol imzalandı.

Kerem Filiz

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.