ESNAF KIRKPINAR'DAN UMDUĞUNU BULABİLDİ Mİ ?

657. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri kimi esnafa bereketli gelirken, kimi esnaf da Kırkpınar’dan umduğunu bulamadı.

ESNAF KIRKPINAR'DAN UMDUĞUNU BULABİLDİ Mİ ?

657. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri kimi esnafa bereketli gelirken, kimi esnaf da Kırkpınar’dan umduğunu bulamadı.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
17 Temmuz 2018 Salı 10:14
ESNAF KIRKPINAR'DAN UMDUĞUNU BULABİLDİ Mİ ?


                657. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri kimi esnafa bereketli gelirken, kimi esnafta Kırkpınar’dan umduğunu bulamadı.  Tarihi Kırkpınar dolayısıyla geçtiğimiz hafta sonu Edirne turist akınına uğrarken Edirne esnafı da hazırlıklarını ona göre yaptı. Bazı esnaflar yaptıkları hazırlıkların karşılığını alırken, bazı esnaflar da hayal kırıklığı yaşadı.

                “BU SENE UMDUĞUMUZU BULAMADIK”

                Edirne Tava Ciğer Ustaları Derneği Başkanı Niyazi Yavuz Kırkpınar’dan umduklarını bulamadıklarını belirtirken, “Kırkpınar öncesi çok hazırlık yaptık. Dışarıdan gelecek müşteri sayısının çok yüksek olacağını düşündük ama bu sene umduğumuzu bulamadık. Normal bir cumartesi günü Edirne’de olin kavşağından Ziraat Bankası kavşağına 45 dakikada gelen arabalar şehrin ne kadar boş olduğunu gösteriyor. Araçlar hiç beklemeden geldi, geçti. Normal günde daha fazla kişinin ziyaret ettiği bir şehirde maalesef esnaf bu sene çok zor günler yaşadı.” Diye konuştu.

                “KIRKPINAR FENA GEÇTİ DİYEMEYİZ”

                Alipaşa Çarşısı Dernek Başkanı Yılmaz Sanış Kırkpınar’ın fena geçmediğini söylerken, “657. Kırkpınar’ı geride bıraktık. Kırkpınar zaten Edirne’yi aşıp, Türkiye’yi aşıp dünya çapında bir festival havasında kutlanıyor. Haliyle yurt dışından misafirler geliyor. Ekonomik olarak Kırkpınar fena geçti diyemeyiz. Beklentimizin bir tık üstünde geçti. Çünkü Türkiye genelinde piyasalar durgun olduğu için başta çok fazla gelen olmayacağını hesap ediyorduk. Cuma günü güreşlerin başlamasıyla birlikte Edirne’de baya bir yoğunluk oldu diyebiliriz. Bu tarz etkinliklerin her zaman Edirne’ye faydası oluyor. Aslında Kakava etkinliklerinde bir tık daha fazla ziyaretçi gelmişti. Orda neleri doğru yapıyorsak Kırkpınar’da da bunları yapmamız gerekiyor. Kırkpınar, yurt dışındaki gurbetçilerin Türkiye’ye giriş yaptığı zamana denk geliyor. Bu etkinliğin içine onları da katmamız gerekiyor. Onları da dahil edersek bence ekonomik olarak, görsellik olarak daha faydalı olacağını düşünüyorum.  Kırkpınar fena geçti diyemeyiz bizim için Kırkpınar iyi geçti.” Dedi.

                “BÜTÜN STOKLARIMIZI TÜKETTİK”

                Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı Bahri Dinar Kırkpınar öncesi yaptıkları hazırlıklara kesinlikle değdiğini belirtirken, “Dünyanın en büyük düğününden bahsediyoruz, dünyanın en büyük organizasyonundan bahsediyoruz, 657 yıllık bir gelenekten bahsediyoruz. 657 yıllık eşi benzeri olmayan bir geleneğin seyircisi de çok oluyor. Biz esnaflar olarak Kırkpınar’dan memnunuz. Hazırlıklarımıza değdi, elimizde malımız kalmadı, bütün stoklarımızı tükettik, bereket versin. Çok güzel bir Kırkpınar’dı emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.” Diye konuştu.

                “BİZ HİÇ İŞ YAPMADIK”

                Selimiye Arastası Esnafları Koruma Derneği Başkan Yardımcısı Enver Tetik de Kırkpınar’dan bekledikleri verimi alamadıklarını belirtirken, “Buraya gelen ziyaretçiler bence AVM’lere kaçtı. Bizim buradan sadece şekerini alıyorlar. Bunun yanında havlu ve diğer hediyelik malzemelerimizi sattık. Fakat eksik çok. Belediye’nin de eksiği çok. Cami’nin tuvaletlerinde sıkıntı var, yatma yerlerinde sıkıntı var, Selimiye Camii’nin çevre düzenlemesinde sıkıntı var. Bunların bize etkileri çok fazla oluyor.  Normal günlere göre bir fark vardı ama gözle görülür bir fark yoktu. Geçen Kırkpınar’larla kıyaslayacak olursak biz hiç iş yapmadık diyebiliriz. Bu Kırkpınar’dan umduğumuzu bulamadık.” Dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.