"ESNAF SGK PRİMLERİNİ ÖDEYEMİYOR"

CHP Edirne Milletvekili Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu yaptığı açıklamada, esnafların yanında çalıştırdıkları kişiler için ödedikleri ssk primlerinde indirim yapılmasını istedi.

"ESNAF SGK PRİMLERİNİ ÖDEYEMİYOR"

CHP Edirne Milletvekili Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu yaptığı açıklamada, esnafların yanında çalıştırdıkları kişiler için ödedikleri ssk primlerinde indirim yapılmasını istedi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
03 Mart 2022 Perşembe 06:03
"ESNAF SGK PRİMLERİNİ ÖDEYEMİYOR"

Esnafın zor durumda olduğuna işsizliğin ise her geçen gün arttığına dikkat çeken Doç. Dr. Gaytancıoğlu “Bu ekonomik şartlarda hiçbir esnaf yanında işçi çalıştıramaz” dedi.  Küçük esnafın kendi bağkur primini ödeyemediğini belirten Doç. Dr. Gaytancıoğlu şunları söyledi:

“AKP beceriksizliğinin ortaya çıkardığı ekonomik kriz herkesi çok zor durumda bıraktı. Esnaf, çiftçi, işçi, memur, emekli her kesim perişan.  Vatandaşta işlerin düzeleceğine dair umut yok. Vatandaş biliyor ki bu iktidar gitmeden huzur da yok, hiçbir işin düzeleceği de yok.

Ekonomik krizin en çok vurduğu kesimlerden biri de esnaflarımız. Evlerine ekmek götürmek derdinde olan esnafımız elektrik faturalarını ödeyemiyor, işinde kullandığı aracına yakıt alamıyor. Bağkur primlerini ödeyemiyor. Bir de esnafın yanında çalıştırdığı vatandaşlarımız var. Esnafımız bu kişilerin sigorta primlerini ödeyemiyor. En düşük prim 1600 lirayı bulmuş. Esnaf bu primleri nasıl ödesin?

Örneğin; bir fırıncı esnafımız una, mayaya, elektriğe gelen zamlarla mı başa çıksın? Ekmek dağıttığı aracına yakıt mı alsın? Hangi maliyetle, hangi fiyata ekmeğini satsın? Bir de burada çalışanların ssk primlerini ne kazanıp nasıl ödesin?

Küçük esnafın hem kendisinin ödediği bağkur primleri hem de yanında çalışan kişiler için ödediği ssk primleri düşürülmelidir. Bu krizde esnafımızın bunları ödemesi mümkün değildir.

Krizde bedel ödenecekse ülke kaynaklarını semire semire büyüyenler bedel ödesin. Krizi çıkaranlar bedel ödesin. Önce, halkın sırtına binenler bedel ödesin. Sarayda yaşayanlar, saraydan nemalananlar itibarlarından tasarruf yapsınlar. Kimse halkın sırtına daha da binmeye kalkmasın.

Yandaşa milyarlarca lira aktaran, vergi afları getiren AKP acil olarak esnafın hem kendisi için hem de yanında çalışanlar için yaptığı SGK prim ödemelerinde indirime gitmeleri, bunların bir kısmını hazineden karşılamalıdır. Kur garantili mevduat uygulamasıyla parası olana daha da çok para vermeyi görev bilen AKP şimdiye kadar kanını emdiği esnaf için böyle küçük bir adımı rahatlıkla atabilir.

AKP ve ortağının iktidarda en fazla 2023 Haziranına kadar ömrü kaldı. En azından giderayak halka daha da zor günler yaşatmasınlar.”

Haber Merkezi

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.