"ESNAFIMIZIN YANINDAYIZ"

AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan tarafından açıklanan yeni destek paketinin esnaflar tarafından memnuniyetle karşılandığını belirtti. İba, “Esnafımızın yanında olmaya ve salgının etkilerine karşı korumaya devam edeceğiz.” Dedi.

"ESNAFIMIZIN YANINDAYIZ"

AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan tarafından açıklanan yeni destek paketinin esnaflar tarafından memnuniyetle karşılandığını belirtti. İba, “Esnafımızın yanında olmaya ve salgının etkilerine karşı korumaya devam edeceğiz.” Dedi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
20 Mart 2021 Cumartesi 06:39
"ESNAFIMIZIN YANINDAYIZ"

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, esnafa ve sanatkara yeni destek kararını açıkladı. Bakan Pekcan TESKOMB kefaleti ile Halk Bankası kaynaklarından kullandırılan kredilerde gecikme faizinden vazgeçilerek anapara borçlarına 18 ay taksitlendirme imkanı sunulacağını söyledi.

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, sosyal medyada yayınladığı mesajında,"Pandemiyle mücadele edilen bu zor günlerde, daha önce borcu yapılandırılan ancak ödeyemeyen veya yapılandırmadan faydalanamayan Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri ortağı esnaf ve sanatkârlarımıza destek olmak amacıyla yeni bir kolaylık hayata geçirildi.

TESKOMB kefaleti ile Halk Bankası kaynaklarından kullandırılan kredilerde TESKOMB’un alacağı gecikme faizlerinden vazgeçilerek ve anapara borçlarına 18 ay taksitlendirme imkanı sunularak yeni bir borç yapılandırılması 18 Mart 2021 tarihi itibariyle başlatıldı.

Yeni yapılandırmayla daha önce borçları yapılandırılan ve taksitleri devam edenlerin de kalan taksitleri faizsiz 6 ay süreyle ötelendi. Esnaf ve sanatkârlarımıza hayırlı olmasını diliyor, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." ifadesini kullandı.

“ESNAFIMIZIN HER ZAMAN YANINDAYIZ”

1 yıldır süren pandemi sürecinde esnafın maddi ve manevi olarak zor zamanlar geçirdiğini aktaran AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, esnafın her zaman yanında olacaklarını söyledi.

Koronavirüs salgını sürecinde esnafa yönelik bir çok destek paketi açıklandığını hatırlatan Başkan İba, “Yeni açıklanan destek paketiyle esnafımıza borcunu 18 ay taksitlendirme ile yapılandırma imkanı sağlanacak. Açıklanan yeni destek paketi için Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, Ticaret Bakanımız Ruhsar Pekcan’a teşekkürlerimi sunuyorum.” Dedi.

Esnaf ile birlikte her zaman omuz omuza yürüyeceklerini ifade eden İba, “Türkiye olarak zor zamanlardan geçiyoruz. Pandemi sürecinde maddi ve manevi olarak esnafımızın yanında olduk, olmaya da devam edeceğiz. Onlarla bu süreçte birlikte mücadele edeceğiz.” şeklinde konuştu.

“SALGIN SÜRECİNİ BAŞARILI BİR ŞEKİLDE ATLATIP YOLUMUZA DAHA GÜÇLÜ ADIMLARLA DEVAM EDECEĞİZ”

Salgın sürecinde alınan tedbirler karşısında esnafın mağduriyet yaşamaması için devletin tüm gücüyle seferber olarak desteğini gösterdiğini belirten İba, “Türkiye salgın sürecinin başında itibaren başarılı çalışmalar ortaya koydu. Açıklanan yeni destek paketimiz esnaflarımız tarafından memnuniyetle karşılandı. İnşallah salgın sürecini alınan tedbirlerle başarılı şekilde atlatıp, yolumuza daha güçlü adımlarla devam edeceğiz. Vatandaşlarımızdan da maske, mesafe ve hijyen kurallarına özen göstermelerini bekliyoruz. Edirne olarak kırmızıdan kurtulmayı başaracağımıza inanıyorum” ifadelerini kullandı.

Haber Merkezi

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
hatice kandır 2021-03-20 12:40:50

hangi esnafın yanındasınız,çok merak ediyorum. Ben on yıldır esnaflık yapıyorum sizlere çok defa derdimi anlattığım halde hiçbir konuda yardımcı olunmamıştır.