“ESNAFIN KREDİ FAİZLERİ SİLİNMELİ!”

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa İriş, pandemi nedeniyle esnafların oldukça zor bir süreçten geçtiklerini belirterek, “Pandemi döneminde esnafa verilen faizli kredilerin faizleri silinmeli ve krediler yeniden yapılandırılmalı. Hükümet esnaf için çok acil eylem planı yapmalı.” ifadelerini kullandı.

“ESNAFIN KREDİ FAİZLERİ SİLİNMELİ!”

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa İriş, pandemi nedeniyle esnafların oldukça zor bir süreçten geçtiklerini belirterek, “Pandemi döneminde esnafa verilen faizli kredilerin faizleri silinmeli ve krediler yeniden yapılandırılmalı. Hükümet esnaf için çok acil eylem planı yapmalı.” ifadelerini kullandı.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
20 Mart 2021 Cumartesi 06:41
“ESNAFIN KREDİ FAİZLERİ SİLİNMELİ!”

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa İriş, dün İl Başkanlığında düzenlenen devir-teslim töreninde gündeme dair açıklamalarda bulundu ve basın mensuplarının sorularını yanıtladı. İriş, ülkenin gerçek gündeminin ‘ekonomi’ olduğunu belirterek, bu konuda çeşitli planlamalar yapılması gerektiğini söyledi. Pandemi döneminin özellikle esnaf kesimini oldukça olumsuz etkilediğini dile getiren İriş, esnaflara pandemi döneminde verilen kredilerin faizlerinin silinmesinin esnaflara bir nebze de olsa nefes aldıracağını ifade etti. İriş, HDP’nin kapatılmasına ilişkin açılan davayla ilgili sorulan soruya ise, “Genel olarak söylüyorum; partilerin mahkeme kararıyla değil de insanların rey vermeyerek kapatılması tarafındayım. Ama işin içerisinde terör ve hukuka karşı işler varsa o bizim dışımızda olan işlerdir.” cevabını verdi.

“İNSANLARIMIZIN ANA GÜNDEMİ EKONOMİ”

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa İriş, halkın gerçek gündeminin ekonomi olduğunu söyleyerek, “İnsanımız büyük ölçüde geçim sıkıntısı, işsizlik gibi dertlerle baş başadır. İnsanımızın ana gündemi ekonomidir. Manzara şudur; biz borçlu ülke haline gelmişiz. 434 milyar dolar dış borç yapmışız. Bir ailenin, bir derneğin, bir vakfın her kuruluşun olduğu gibi devletinde bütçesi vardır. Peki bu devletin bütçesi nasıldır baktığımızda her sene açık vermeye devam ediyor. Bütçe açık, faiz açık her taraf açık. Bunlar kanayan yaralar demek. Toplumda bu bilinci kazandıramadığın sürece yöneticiler bu yapıyla gitmek niyetindeler belli oldu yani. Hiçbir yönetimin bu güne kadar ben 40 yıldır siyaset içerisindeyim hiçbir hükümet bir borç planı yapıp biz bu borçlardan ne zaman kurtulacağız bu faiz belasından bu milleti ne zaman kurtaracağız ben bir plan duymadım. Bu borçlanmayı gelecek nesillerin sırtlarına yükleyerek yapıyorsun. Bu borçtan ne zaman kurtulacağız sorusunu halkımıza sordurmalıyız. Bu ülkenin bu borçlardan ne zaman, nasıl kurtulacağını bilmek istiyoruz. Bu rakamlar bizi mutlu etmiyor tedirgin ve huzursuz ediyor.” dedi.

“EN ÇOK ÇALIŞAN KURUM; SOSYAL YARDIM KURUMU OLDU”

Nüfusun yüzde 40’ının yoksul ve yoksulluk sınırı altında olduğunun altını çizen İriş, “En çok çalışan kurum sosyal yardım kurumu oldu. Şu anda yüzde 40 nüfusumuz yoksul ve aşağı; bu kabul edilemez. Kamu harcamalarındaki israf önlenmeli. İsraf tek başına büyük konudur. Tarım başlı başına hadisedir, masa başı çözülemez. Ciddi planlama takip ve kontrole ihtiyaç vardır. Devletin yaptığı tüm tarımsal desteklerin son noktaya gidinceye kadar, üreticinin cebine girinceye kadar hakların tamamen kontrol edilmesi yanlışlığa israfa yer verilmemesi gerekir; yani destekler kısacası çok yakın takibe alınmalı. Salgın dönemindeyiz bu işin ne olacağı hala belli değil, inşallah sonu hayırlı olur diyorum. Süreçte sağlık çalışanlarımıza, diğer görevlilere, koşturan gazeteci kardeşlerimize, tüm vatandaşlarımıza kolaylıklar diliyorum ve teşekkür ediyorum. Pandemi döneminde esnafa verilen faizli kredilerin faizleri silinmeli ve krediler yeniden yapılandırılmalı. İnsanlarımız çok sıkıntıda. Hükümet, esnaf için çok acil eylem planı yapmalı.” ifadelerini kullandı.  

“BİR VE BERABER OLACAĞIZ”

Adalet konusuna da değinen İriş, “Adalet; herkesin hakkını alabildiği şartların hazırlanması sonucu adalet meydana gelir. Adalet mülkün temelidir. Tüm oyunlar topraklarımız üzerinde oynanıyor. Bundan kurtuluşun yolu ancak Türkiye yapabilir. Bunun yolu basit bir ve beraber olacağız. Saadet Partisi’nin mücadelesinin temelinde bu yatıyor. Türkiye’nin ikinci büyük gündem maddesi adalettir. Biz bunları çözeceğiz.” ifadelerini kullandı.

“SİYASİ PARTİLER DESTEK BULAMAYINCA KAPANIR”

İriş, HDP’nin kapatılmasına ilişkin açılan davayla ilgili sorulan soruya ise, “Bir hukuk devletinde hukukun üstünlüğü sürdüğü sürece herkes mutlu olur. Gerçekler su üstüne çıkacak. Genel olarak söylüyorum; partilerin mahkeme kararıyla değil de insanların rey vermeyerek kapatılması tarafındayım. Ama işin içerisinde terör ve hukuka karşı işler varsa o bizim dışımızda olan işlerdir. Bir siyasi parti destek bulmayınca ne yapacaktır, kapanır.” cevabını verdi.

Kerem Filiz

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.