ESNAFLAR KIŞ SEZONU İÇİN ENDİŞELİ

Edirne Tarihi Alipaşa Çarşısı Dernek Başkanı Yılmaz Sanış, geride kalan yaz sezonunu değerlendirdi. Güzel bir yaz sezonu geçirdiklerini belirten Sanış, kış sezonu için de endişeli olduklarını söyledi.

ESNAFLAR KIŞ SEZONU İÇİN ENDİŞELİ

Edirne Tarihi Alipaşa Çarşısı Dernek Başkanı Yılmaz Sanış, geride kalan yaz sezonunu değerlendirdi. Güzel bir yaz sezonu geçirdiklerini belirten Sanış, kış sezonu için de endişeli olduklarını söyledi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
15 Eylül 2018 Cumartesi 08:05
ESNAFLAR KIŞ SEZONU İÇİN ENDİŞELİ

Edirne Tarihi Alipaşa Çarşısı Dernek Başkanı Yılmaz Sanış, yaz sezonunu değerlendirdi. Geçen yaza oranla bir kat daha güzel bir sezon geçirdiklerini belirten Yılmaz Sanış, “Edirne’de müşteri portreyi ikiye ayrılır.  Esnaf yazın genellikle yerli ve yabancı turiste hizmet eder, kışın ise öğrenci ve yine yurt içinden ve dışından azalan ziyaretçilerle birlikte ayakta kalmaya çalışır. Bu sene her senekinden fazla gurbetçi geldi. Sayın valimizin girişimleriyle, Kapıkule’deki sorunlar en aza indirildi, neredeyse hiç sıkıntı yaşanmadı. Yine sayın valimizin Bulgaristan’la yaptığı ikili görüşmelerin faydasını gördük. Bulgaristan’dan Edirne’ye alışveriş yapmaya hem Türk soydaşlarımız, hem de Bulgar vatandaşlar gelmeye başladı. Yunanlı askerlerin serbest bırakılmasıyla birlikte Yunanistan’dan da gelmeye başladılar. Geçen seneye nazaran bir kat daha güzel bir yaz sezonu geçirdik.” Dedi.

“TÜRKİYE GENELİNDE YÜZDE 20-30 ESNAF FİRESİ VEREBİLİRİZ”

Kış sezonu için endişeli olduklarını söyleyen Sanış, “Biz tarihi çarşılar olarak iyi bir yaz sezonu geçirdik diyebilirim. Fakat kış sezonu için içimizde endişeler var. Eğer böyle giderse Türkiye genelinde yüzde 20-30 esnaf firesi verebiliriz. İş yerleri kapanabilir. Çünkü girdiler sürekli artıyor” Diye konuştu.

“ESKİ BOLLUK KALMAYACAK”

Yaşanan ekonomik sorunlar dolayısıyla eski bollukların, eski ürün çeşitliliğinin kalmayacağını belirten Sanış, “Bir sürü imalatçı şu anda üretim yapmakta zorlanıyor. İnsanlar mağazalarına ürün koymakta sıkıntı yaşıyorlar. Artık herkes bulduğunla yetinecek diyebiliriz. Eski çeşitlilik, yani bir üründen dört, beş farklı renk ve model bunlar kalmayacak.” Dedi.

Sanış, hem Bulgar hem de gurbetçilerle ilgili olan sorunu çözdüğü için başta Edirne Valisi Günay Özdemir’e ve onunla birlikte de belediye ve ticaret odasına da tarihi çarşılar olarak teşekkür ettiklerini sözlerine ekledi.  

Barış Karapaça

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.