ESNAFTAN GÜRKAN’A BÜYÜK DESTEK

Ulus Pazarı esnafları, son günlerde afiş konusu üzerinden eleştirilen Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’a sahip çıktı. Başkan Gürkan tarafından yapılan davranışın sonuna kadar arkasında olduklarını belirten esnaflar, “Edirne Belediyesi'nin gayretini sözcük oyunlarıyla boğmaya kalkanları esnaf affetmeyecektir.” dedi.

ESNAFTAN GÜRKAN’A BÜYÜK DESTEK

Ulus Pazarı esnafları, son günlerde afiş konusu üzerinden eleştirilen Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’a sahip çıktı. Başkan Gürkan tarafından yapılan davranışın sonuna kadar arkasında olduklarını belirten esnaflar, “Edirne Belediyesi'nin gayretini sözcük oyunlarıyla boğmaya kalkanları esnaf affetmeyecektir.” dedi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
12 Ocak 2019 Cumartesi 09:38
ESNAFTAN GÜRKAN’A BÜYÜK DESTEK

Son günlerde oldukça tartışılan afiş konusuyla ilgili Ulus Pazarı Esnaf Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Reisoğlu, basın açıklaması düzenledi. Reisoğlu, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın yapmış olduğu davranışı sonuna kadar desteklediklerini belirtti. Reisoğlu, “Edirne Belediyesi'nin gayretini sözcük oyunlarıyla boğmaya kalkanları esnaf affetmeyecektir. Esnafımız, kişisel çıkarları için ekmeğine göz koyanları affetmeyecektir.” ifadelerini kullandı. 

“BAŞKANIMIZ BÜYÜK DUYARLILIK GÖSTERMEKTEDİR”

Edirne Ulus Pazarı Esnaf Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Reisoğlu, burada düzenlediği basın açıklamasında, “Ülkemiz zorlu bir ekonomik süreçten geçerken can suyu olması beklenen sektörlerden birinin de turizm olduğunu hepimiz çok iyi biliyoruz. Buram buram tarih kokan Edirne'miz ülkemizin dört bir yanından vatandaşlarımızı ağırlıyor. Diğer yandan ilimiz serhat şehri ve bu nedenle Bulgaristan ve Yunanistan'ın sınır şehirlerinde yaşayanlar için de çok cazip.  Günübirlik turistik ve ekonomik seyahatleri özendirmek için Edirne Belediye Başkanımız Sn. Recep Gürkan büyük duyarlılık göstermektedir. Projeler üretmektedir. Bu amaçla hazırlanan davet pankartları yabancı turistler üzerinde çok güzel etkiler bıraktı. Kendi dillerinde hazırlanan pankartlar sayesinde Bulgaristan ve Yunanistan'dan alışveriş için gelen turist sayısında ciddi artış yaşandı. Bu artış, ekonomik kriz ile boğuşan esnafımızın soluk almasını sağlamıştır.” dedi.

“KİŞİSEL ÇIKARLARI İÇİN EKMEĞİNE GÖZ KOYANLARI AFFETMEYECEĞİZ”
Reisoğlu, esnafların kişisel çıkarları için ekmeğine göz koyanları affetmeyeceğini vurgulayarak, “Ama ne yazık ki bazı karanlık çevreler belediyeyi karalamak için bu davet pankartlarında Edirne'nin adının o dillerdeki karşılıklarıyla yani Odrin ve Adrianopolis olarak yazılmasını dillerine doladılar. Bir yandan enflasyonla topyekun mücadele, üretim ve ticaret vurguları dillerden düşmezken diğer yandan böylesi laf cambazlığı yapılmasını anlamak ve kabul etmek mümkün değildir. Edirne'nin Bulgarca ve Yunanca'daki karşılığı olan isimlerin kullanılması turistlerin ilgisini pekiştirmektedir. Bunun kullanılması da çok doğaldır. Bakın Turizm Bakanlığı, ülkemize yabancıları davet ederken ‘Türkiye’ demiyor; ‘Turkey’ diyor, ‘Turkei’ diyor. Hangi dil konuşuluyorsa tanıtımımızı da bu dilde yapıyor. Doğrusu da budur. ‘Welcome to Turkey’ sloganı bu kadar bilinirken Edirne Belediyesi'nin gayretini sözcük oyunlarıyla boğmaya kalkanları esnaf affetmeyecektir. Esnafımız, kişisel çıkarları için ekmeğine göz koyanları affetmeyecektir. Herkes Edirne'nin ticaretini artırmak için elinden geleni yapmaya çalışırken işgüzarlık yapanların evine ekmek götürmek için karda kışta, soğukta saatlerce sokakta çalışanları anlamalarını beklemiyoruz. Bizler her güzel projenin destekçiyiz. Güzel projeleri engellemeye çalışan herkesi de şiddetle kınıyoruz. 2 haftadır tabiri caizse ticaret bıçak gibi kesilmiştir Edirne’de. Oteller boşalmıştır. Pazar ve çarşılardaki işler düşmüştür. Esnaflarımız bu durumu yaşıyorlar, canlı şahittirler bu olaya. Kar, kış yağmur demeden iş yapmaya çalışıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Kerem Filiz
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.