ETSO, meclisi toplandı

                ETSO Meclis Başkanı Mehmet Eren ve Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt'un başkanlığında Mart Ayı Olağan Meclis Toplantısı gerçekleştirildi.

ETSO, meclisi toplandı

                ETSO Meclis Başkanı Mehmet Eren ve Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt'un başkanlığında Mart Ayı Olağan Meclis Toplantısı gerçekleştirildi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
15 Mart 2018 Perşembe 11:19
ETSO, meclisi toplandı

 Yeterli çoğunluğun sağlanması ile Mart Ayı Meclis Olağan Toplantısını başlatan ETSO Meclis Başkanı Mehmet Eren açılış konuşmasında "Odamız üyelerinden Edirne Kilim Grubu Kartaltepe Mensucat Fabrikası T.A.Ş ,Havsa Kilim Mensucat Sanayi ve Ticaret A.Ş şirketleri sahibi Kilim Group Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Mehmet Kilimci'yi kaybetmenin derin üzüntüsü içindeyiz. İlimiz ve Ülkemiz ekonomisine değer katan, istihdam yaratan ve iş dünyamıza büyük hizmetlerde bulunan merhuma Allah'tan rahmet, kederli ailesine, dostlarına, sevenlerine ve tüm iş dünyası camiasına sabır ve başsağlığı dileriz." dedi.

                Eren'in “Devam eden Zeytindalı Harekatının 53. gününde komşu ülkenin sınırları içerisinde, kendi sınırlarımızı korumak adına büyük özveri ile vatanımızın savunmasını sağlayan Mehmetçiklerimize başarılar, şehit olan Mehmetçiklerimize rahmet ve yaralılarımıza da acil şifalar diliyoruz.” sözleri ardından Meclis toplantısının gündem maddelerinin görüşüldü.

                6728 sayılı kanun gereği, 13.03.2018 tarih 30359 Sayılı Resmi Gazetede yayınlanan tebliğe göre şirket kuruluşlarından alınmakta olan Ticaret Sicili Hizmet Bedelinin asgari ücretlerin %10 undan %15 e kadar çıkarıldığı açıklandı.

                Bu kapsamda şirket kuruluşlarının yanında kooperatif kuruluşlarının da defter tasdiklerinin Ticaret Sicili Müdürlüğü'ne verildiği göz önünde bulundurularak, 160 TL olarak alınan hizmet bedeli, azami 304 TL alınması şeklinde değiştirilmiştir.

                Şiket ve kooperatif kuruluşlarında 304 TL alınmasının uygun olacağı, şahıs firmalarına 304 TL'nin büyük yük getireceği, Bakanlık ile yapılan görüşme neticesinde bu rakamın Yönetim Kurulu ve Meclis Kararı ile asgari 100 TL olarak alınmasında bir sakınca bulunmadığı ifade edilmiştir.

                Noterlerle yapılan görüşmede şirket sözleşme Betsmove tasdiklerinden 500 TL, defter tasdiklerinden 200 TL, toplam 700 TL alındığı tespit edilmiştir.

                Oda 2018 yılı nispi ve maktu tarife cedveli 22. maddesi ticaret sicili hizmet gelirleri maddesi yeni çıkan tebliğ de değişmiş olup yeni kurulan şirketlerin kuruluş defter tasdikleri de Odamız tarafından yapılması kararlaştırılmıştır.

                Tarifede sözleşme imzalama bedeli olarak almış olduğumuz 160 TL yeni çıkan tebliğ maddelerine istinaden asgari ücretin %15'i olan rakamı uygulamamız gerektiği hakiki şahıslarada ayrı bir madde açılması gereği üzerine 22. madde gereği sözleşme imzalama bedeli olarak şirketlerden 304 TL , hakiki şahıslardan 100 TL alınması konusunda değişiklik yapılmıştır.

                ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt ise konuşmasında NACE kodları, seçim takvimi ve meslek grupları hakkında bilgiler verdi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.