ETTDER’DEN İYİ NİYET ZİYARETİ

Edirne Tanıtma ve Turizm Derneği yönetimi Yunanistan’ın Edirne Başkonsolosu  Sotiria Theocharidi’yi ziyaret etti.

ETTDER’DEN İYİ NİYET ZİYARETİ

Edirne Tanıtma ve Turizm Derneği yönetimi Yunanistan’ın Edirne Başkonsolosu  Sotiria Theocharidi’yi ziyaret etti.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
15 Nisan 2018 Pazar 14:00
ETTDER’DEN İYİ NİYET ZİYARETİ

Son dönemde Türkiye ile komşu ülke Betnano Yunanistan arasında soruşturması devam eden iki subay konusunda ilişkilerin sıkıntılı bir seviyede devam ettiği bu günlerde dernek yöneticileri işbirliği ve turizme dönük iyi niyet mesajları için gayret edeceklerini belirtti.

                Geçtiğimiz haftalarda gerçekleştirilen genel kurulla belirlenen Edirne Tanıtım ve Turizm Derneği yeni yönetimi, Yunanistan Edirne Başkonsolosu Sotiria Theocharidi’yi ziyaret ettiler. Ziyarete ETTDER Başkanı Bülent Bacıoğlu, Yönetim Kurulu Üyeleri Baran Yazgan, Emel Gönenç Güler, Sinem Gündoğan ve Orkun Akman katıldılar.

Türkiye’de tutuklu bulunan iki Yunanlı subay nedeniyle iki ülke arasındaki ilişkilerin bu sıralar olumlu bir seviyede gitmediğini belirten ETTDER Yönetimi, yaşanan bu sürecin komşu iki ülke halklarını ve iki ülkenin ortak turizm hedeflerini ve geleceğe dönük işbirliğine dayalı  ilişkilerini etkilememesini temenni ettiklerini belirttiler.

Yunanistan Başkonsolosu Sotiria Theocharidi vize konusunda vatandaşlara gerekli desteği vermeye çalıştıklarını belirterek, “Biz gerektiği kadar vize vermeye gayret ediyoruz. Fakat bu süreçte belirli şartlar var. Bizler Schengen kurallarına uygun, iyi yönde kullanımı söz konusu vizelerde yardımcı olmaya çalışıyoruz.’  dedi.

ETTDER Başkanı Bülent Bacıoğlu da, önümüzdeki süreçte komşu ülke Yunanistan’la bundan önce olduğu gibi iki ülke halkının yararına iyi ilişkiler ve güzel projeler için  çaba göstereceklerini belirtti.

Dernek yönetimi Yunanistan Edirne Başkonsolosu Sotiria Theocharidi’ye tasarladıkları Edirne temalı tişört hediye etti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.