“ETTDERGİ 3. SAYISI OKURLARIYLA BULUŞTU”

Edirne'nin sahip olduğu köklü tarihi, kültürel çekiciliği ve doğal güzelliklerinin tanıtılmasına ve turizmin gelişmesine olumlu destek sağlayacak Edirne Tanıtım ve Turizm Derneği Dergisi- ETTDERGİ'nin üçüncü sayısı okurlarıyla buluştu.

“ETTDERGİ 3. SAYISI OKURLARIYLA BULUŞTU”

Edirne'nin sahip olduğu köklü tarihi, kültürel çekiciliği ve doğal güzelliklerinin tanıtılmasına ve turizmin gelişmesine olumlu destek sağlayacak Edirne Tanıtım ve Turizm Derneği Dergisi- ETTDERGİ'nin üçüncü sayısı okurlarıyla buluştu.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
05 Ağustos 2021 Perşembe 06:14
“ETTDERGİ 3. SAYISI OKURLARIYLA BULUŞTU”

ETTDERGİ 3. sayıda Edirne'nin tarih, kültür, sanat ve sosyal yaşamına dair 8 makale ve Edirne ile ilgili onlarca fotoğraf ve gravür yer alıyor.  Her sayısında Edirne'ye farklı açılardan, farklı konu ve konuklarla bakmayı hedefleyen ETTDERGİ, 3. sayısında da kent kimliğine değer katan  yazılar ve bu yazıları tamamlayan değerli fotoğrafları bir araya getirerek okurlarını Edirne'nin bilinmeyen derinliklerine götürüyor.

3. sayının da  ilk iki sayıda olduğu gibi  1000 adet baskısı yapılarak Edirne içi, ülke geneli ve yurt dışından kültür, sanat ile ilgili kurumlara, kütüphanelere, üyelere, turizm tesislerine, üniversite, eğitim kurumları ve konuk yazarlara dağıtımı yapılıyor.

Derginin 3. sayısına bilimsel yayınları ve sanatları ile dünyaya mâl olmuş ve alanlarında hatırı sayılır derecede tanınan; Fransa Ulusal Bilimsel Araştırma Merkezi Araştırmacısı ve Sorbon Üniversitesi Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Philippe Colomban, İsveç Göteborg Üniversitesi HDK-Valand Tasarım ve El Sanatları Akademisi Öğretim Üyesi, İstanbul İsveç Araştırma Enstitüsü'nde (SRII) Misafir Araştırmacı, SRII Akademisyenler Birliği Üyesi ve SRII Program Planlama Kurulu Başkanı olan Doç. Dr. Gertrud Olsson ve UNESCO Programı kapsamında, 2015 senesinde Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından “Yaşayan İnsan Hazineleri” ödülüne layık görülen, Kalemişi üstadı, Edirne'nin en gözde eseri olan Selimiye Camii ve Muradiye Camii hakkında çok değerli çalışmalar sunan Mimar M. Semih İrteş ve bir çok değerli yazarın araştırmaları değer katmıştır.

ETTDERGİ Yayın Yönetmeni Neslihan Çakır yaptığı açıklamada; yaklaşık 6 aylık bir çalışmanın sonucu olan ve uluslararası diyalogla ortaya çıkan derginin yakın zaman dilimi içinde kaybettiğimiz, derneğin kurucu üyesi ve neferi olarak çalışmış “Edirne'nin Saadet Ablası” Dr. Saadet YARDIM'ın anısına ithaf edildiğini belirtti.

Çakır, dergiye desteğinden dolayı dernek yönetim kuruluna ve  başkan Bülent Bacıoğlu'na, editörlüğünü üstlenen Altay Bayatlı'ya, kapak tasarımını yapan ve çeviri katkısı sunan Duygu Yürek'e, farklı makalelerin çevirisini yapan Kutalmış Bayraktar ve Fatih Bayraktar'a,  derginin dizgi ve tasarımını yapan Deer Prodüksiyon- Hasan Yiğit Konaklılar'a, derginin basım hizmetini yüklenen ve sponsorluk desteği veren yerel firmalar; SOS Elektronic- Lora Sayaç (Sn. Süleyman Ulusoy), Birkan Yapı Tasarım İnşaat (Sn. Hakan ve Okan Birkan kardeşler), Gülse Cafe & Patisserie (Sn. Bülent Günal) ve Vinum Hotel&Spa (Sn. Demir Öktem) firmalarına teşekkür etti.

ETTDER üye ve gönüllülerinin emeği sonucu ortaya çıkan ETTDERGİ, 6 ay aralıklarla yılda 2 kez yayınlanmaya devam edecek. Dergi, Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan uluslararası ve çok dilli (multi-language) ISSN numarası aldığı için “www.academia.edu” üzerinden de tüm dünya ile akademik ortamda paylaşılmaktadır. Elektronik ortamda gönderilen  binlerce e-posta ile ulusal ve uluslararası düzeyde yaygınlaştırılmaktadır. Aynı zamanda ülkemizde ve yurtdışında birçok kütüphaneye de gönderilmektedir. ETTDERGİ'nin 3. sayısında yer alan makalelerin bir kısmı gönüllüler sayesinde İngilizce, Fransızca, İsveç dillerine çevrilerek uluslararası mecrada da okunabilir duruma getirilmiştir.

Trakya Üniversitesi Tarih Bölümü'nde doktorasını yapan, dernek üyesi ve proje koordinatörü  Altay Bayatlı'nın editörlüğünü üstlendiği üçüncü sayının Danışma Kurulu; Prof. Dr. Suphi Saatçi, Prof. Dr. Emel Gönenç Güler, Doç. Dr. Gertrud Olsson, Doç. Dr. Bülent Yıldırım, Doç. Dr. Aziz Tekdemir, Dr. Nilüfer Bayatlı ve Dr. Sibel Bayraktar'dan oluşmaktadır. Derginin yayın yönetmeni Neslihan Çakır, yazı işleri sorumlusu ise Esra Konaklılar'dır. ETTDERGİ'nin 3. sayısına derneğin “www.ettder.org” sayfasından da ulaşmak mümkündür. Keyifli okumalar…

Haber Merkezi

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.