ETUS’TA YENİ GÜZERGAHLAR AKTİF

Edirne Toplu Ulaşım Sistemi’nin yeni güzergahları bugün itibariyle aktif hale geldi. Basın toplantısı düzenleyerek konuyla ilgili bilgi veren ETUS Başkanı Hakan Giyik, özellikle sosyal medya üzerindeki çoğu bilgilendirmenin yanlış olduğunu ve mağduriyet yaratabileceğini belirterek, vatandaşların duraklara konulan haritalardan ya da telefon hatlarından bilgi alması gerektiğini söyledi.

ETUS’TA YENİ GÜZERGAHLAR AKTİF

Edirne Toplu Ulaşım Sistemi’nin yeni güzergahları bugün itibariyle aktif hale geldi. Basın toplantısı düzenleyerek konuyla ilgili bilgi veren ETUS Başkanı Hakan Giyik, özellikle sosyal medya üzerindeki çoğu bilgilendirmenin yanlış olduğunu ve mağduriyet yaratabileceğini belirterek, vatandaşların duraklara konulan haritalardan ya da telefon hatlarından bilgi alması gerektiğini söyledi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
01 Ekim 2019 Salı 08:09
ETUS’TA YENİ GÜZERGAHLAR AKTİF

Geçtiğimiz ay Edirne Belediye Meclisi’nde Edirne Toplu Ulaşım Sistemi’nin güzergahlarında değişim yapılması görüşülmüş ve 24 güzergahlı yeni dönem için karar alınmıştı. Teknik heyetin çizdiği 24 güzergahlı yeni dönem, bugün itibariyle başladı. Güzergahları çizen teknik heyetin Türkiye’de bu anlamda birinci olduğunu söyleyen Giyik, bu hatların 7 bin kişiyle yapılan anket sonucu ortaya çıktığını belirtti.

“GÜZERGAHLARI ÇİZEN HEYET TÜRKİYE’DE TEKNİK ANLAMDA BİRİNCİ”

ETUS Başkanı Hakan Giyik, bugün itibariyle Edirne’de yeni güzergahların devreye girdiğini belirterek, “Yeni güzergâhlarımız 1 Ekim 00.00 itibariyle başlıyor. Öncelikle vatandaşlarımıza şu uyarıyı yapmak istiyorum; yarın gidecekleri güzergâhlara gitmek için 15 dakika önceden duraklarda olurlarsa çok seviniriz. Çünkü bu güzergâhlarda biz de ilk defa çalışacağız. Bizim de hatalarımız olabilir. Ama vatandaşlarımız da duraklarda bulunan haritalardan bilgilenip, kendilerini bilgi sahibi yapıp ona göre gideceği güzergahlar için doğru yerlerde beklemelerini tavsiye ediyorum. Bunun dışında güzergâhlar ilk başta bakıldığında karışık gören vatandaşlarımız var. Bazı gruplar, ‘bu güzergahlar Edirne’de kaos yaratır’ diye haberler yapmış. Bununla alakalı da şunu söylemek istiyorum; bu güzergahları çizen heyet Türkiye’de teknik anlamda birinci sırada. Teknik üniversitelerden zaten destek alınarak yapıldı bu güzergahlar. Onun dışında bu güzergahlar yapılırken yaklaşık 7 bine yakın vatandaşla anket yapıldı. Onların önerisine göre bazı hatlar çizildi, bazı güzergahlar ortaya çıktı. O nedenle endişeli olan grup ve vatandaşlarımızın bu anlamda çok endişeli olmamalarını diliyorum.” dedi.

“SARAÇHANE’DE ARAÇ KALMADI ELEŞTİRİLERİNİN ASLI-ASTARI YOK”

Giyik, vatandaşların telefon hatlarından güzergahlarla ilgili detaylı bilgi alınabileceğini söyleyerek, “Edirne Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü’nü arayabilirler. Duraklardaki haritalar da oldukça bilgilendirici bu konuda. Bazı vatandaşlarımızdan Saraçhane’de araç kalmadı, biz Fakülte’ye nasıl gideceğiz diye eleştiriler geliyor. Bunun aslı – astarı yok. Saraçhane’den araç geçiyor. Buradaki en büyük avantaj, vatandaşlarımız aktarmayla yolculuklarını tamamlayacak. Saraçhane’den geçen herhangi bir araca bindiklerinde, Orduevi veya herhangi bir durakta indikleri andan itibaren hangi araca binerlerse binsinler, ilk okuttukları kartın ücretini aldıktan sonra ikinci araçta kartı sıfır çekecektir. İkinci araçta da mutlaka kartını okutmak zorunda ama 45 dakika dolmadığı sürece ikinci araçta ücretsiz seyahat edecekler. Özellikle vatandaşlarımızın bunu bilmesini istiyorum. Aynı şey Dilaverbey Mahallesi için de geçerli. Orada oturan vatandaşlar 2A veya 2B’ye binip orduevinde inecekler, otogara veya kapalı cezaevi yönüne gitmek istiyorlarsa bir sonraki araca binişlerinde ücret ödemeyecekler.” ifadelerini kullandı.

“VATANDAŞLARI YANLIŞ BİLGİLENDİRMEYELİM”

Vatandaşların yanlış bilgilendirilmemesi gerektiğinin altını çizen Giyik, “Bu Edirne için çok önemli bir değişiklik. Burada her yanlış yönlendirilen vatandaş mağdur olur. Vatandaşlarımızı lütfen yanlış bilgilerle sıkıntıya sokmayalım. Bu nedenle bu bilgileri vermek zorunda hissettik Kooperatif olarak kendimizi. Çünkü 1 - 2 gündür yerelde çok aslı olmayan haberler dönüyor. Bunlarla kesinlikle bizim ve belediyenin alakası yoktur. O haberleri biz çıkarmadık, çıkaran gruplarda lütfen yanlış yönlendirerek insanları sıkıntıya düşürmesinler.” şeklinde konuştu.

Kerem Filiz

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.