“Farkımızı, hissettireceğiz”

Edirne Bakkallar Ve Tekel Bayileri Esnaf Odası'nın yaklaşan seçimi öncesinde, Okan Mano ve ekibi göreve talip olduklarını açıkladılar. Odanın hizmetlerinin eksikliğinden ve değişime olan ihtiyaçtan ötürü başkanlığa aday olduğunu belirten Okan Mano, “Seçimden seçime gördüğünüz başkanlardan, söz verip tutmayan yöneticilerden, broşürleri bastırıp taahhütler veren,seçimden sonra unutan bir yapılanmanın asla bir parçası olmayacağız. Bu anlayışı değiştireceğiz, farkımızı fark ettireceğiz” dedi.

“Farkımızı, hissettireceğiz”

Edirne Bakkallar Ve Tekel Bayileri Esnaf Odası'nın yaklaşan seçimi öncesinde, Okan Mano ve ekibi göreve talip olduklarını açıkladılar. Odanın hizmetlerinin eksikliğinden ve değişime olan ihtiyaçtan ötürü başkanlığa aday olduğunu belirten Okan Mano, “Seçimden seçime gördüğünüz başkanlardan, söz verip tutmayan yöneticilerden, broşürleri bastırıp taahhütler veren,seçimden sonra unutan bir yapılanmanın asla bir parçası olmayacağız. Bu anlayışı değiştireceğiz, farkımızı fark ettireceğiz” dedi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
08 Ocak 2018 Pazartesi 10:25
“Farkımızı, hissettireceğiz”

    “AMACIMIZ BAYRAĞI İLERİYE TAŞIMAK”
Mevcut yönetimin verdiği hizmetlerin eksikliği ve üyeye ulaşamaması gibi sorunlar nedeniyle göreve talip olduklarını belirten Edirne Bakkallar Ve Tekel Bayileri Esnaf Odası Başkan Adayı Okan Mano, ''Şimdi Yenilik Zamanı'' sloganı ile çıktık bu yola… Bizler, her birimiz yıllardır Edirne'de esnaflık yapan insanlarız. Yıllarca Edirne Bakkallar Ve Tekel Bayileri Esnaf Odası'nın hizmetlerinin eksikliğinden, yeterince esnafın yanında olmadığından muzdarip olduk. Kendimize görev edindik ve seçim çalışmalarına başladık.
Edirne Bakkallar Ve Tekel Bayileri Esnaf Odası'nın 2018 yılı Ocak ayında yapılacak olan olağan genel kurulunda üyelerimizden aldığımız olumlu düşünce ve destek ile oylarına ve gönüllerine talip olduk.
Genç, dinamik ve proje ekibi olarak yola çıkıyoruz. 2 dönemdir Edirne Bakkallar ve Tekel Bayileri Esnaf Odası yöneticilik görevimi bulunduğum ekipte metal yorgunluğu olduğunu düşündüğüm, aktif ticaret yapmayan ve piyasaya hakim olma, hızlı geri bildirim verme konularında geri kalındığı için üyelerimize daha iyi hizmet vermek için başkanlığa aday olma kararı aldım.
Seçimden seçime gördüğünüz başkanlardan, söz verip tutmayan yöneticilerden, broşürleri bastırıp taahhütler veren seçimden sonra unutan bir yapılanmanın asla bir parçası olmayacağız. Bu anlayışı değiştireceğiz, farkımızı fark ettireceğiz. Hepimizin sıkıntıları var. Hepsini biliyoruz. Çünkü işin içindeyiz.
 Bu bir bayrak, hizmet yarışıdır. Amaç daha fazla hizmet ve bayrağın bir adım öteye gitmesidir. Artık zamanı gelmiştir” diye konuştu.
“ŞİMDİ YENİLİK ZAMANI”
Herkesi kucaklayan ve çözüm odaklı bir yönetim sergileyeceklerini belirten Başkan Adayı Mano, “Zaman elini taşın altına koyma zamanıdır. Bunu da öncelikle birlik ve beraberliğimizi sağlayarak odamıza sahip çıkarak hep birlikte biz yapacağız. Kimseyi ayırt etmeyeceğiz ötelemeyeceğiz.Ekonominin yapı taşlarından olan üyelerimizin kaynakların sonsuz olduğu her gün yenilenen büyüyen bu sektörde  işi her geçen yıl bir önceki yılı aratır olmuştur. Burada bize düşen görev ilk ve öncelikli olarak birlik beraberliğimizi sağlayarak sorunların üzerine ivedi bir şekilde gerekirse diğer meslek odaları ile birlikte doğru yönde hareket edip birlikte gitmektir. Başta ekonomik sıkıntılar olmak üzere her türlü soruna yönelik çözümler üreteceğiz.
     Perakendecilik  yasası en büyük beklentimizdi fakat esnafımızın istediğimiz şartlarda bir yasa olmadı. Alkol  yasağı yasası çıkarıldı cezaları çok ağır ve yasak başlama saati zincir marketlerin kapama saatine göre belirlediler. Ülkemizde her sektörde tam rekabetin sağlanabilmesi, tekelleşmenin önlenmesi için mutlaka esnaf ve sanatkarların iş yerlerinin yaşamlarını devam ettirmesi gerekmektedir. Esnaf halkın içinde halk ile beraber yaşayan bulunduğu mahalleye sokağa ışık saçan güven ve hayat veren gece geç saatlere kadar bir nevi bekçilik yapandır.
    Fakat son yıllarda hızla denetimsiz bir şekilde açılan zincir market ve AVM'ler bunun ile birlikte halkın temel ihtiyaçlarının hepsine birden ürün ve hizmet sunmaları ile birlikte haksız rekabet yapmakta ve  tekelleşme yaratmaktadırlar. Bu sebepten dolayı birçok esnafımızın işleri bozulmuş iş yerini kapatma durumuna gelmiş yada kapatmıştır. Şehirlerde birbiriyle mağaza  açma yarışına girmiş bunu da reklamlarına kadar taşıyarak reklamlarında küçük esnafa kaç şubelerinin olduğunu sorarak esnaf ve millet ile alay ederek  küçük esnafı kendilerine rakip görüp halka şirin gözükerek niyetlerini apaçık ortaya koymuşlardır. Bu yaptıkları ile esnaf kültürümüzü ve  geleneklerimizi yok etmek istiyorlar” dedi.
    “ZİNCİR MARKETLERİN RUHSATLARINI KISITLAMALIYIZ”
Esnafın korunması için zincir marketlerin ruhsatlarının kısıtlanması gerektiğini de belirten Mano, “Esnafımızı korumak adına bölgede perakendeye yönelik bir satış noktasının açılmasına izin vermek için ilgili bölgede toplam arz ve talebe bakılmalı küçük işletmelere etkisi ve rekabet şartlarının oluşumu  göz önüne alınmalıdır. Belediye ve valilik ile birlikte ,esnaf ve tüketici temsilcisinden komisyon oluşturulup yasalar çerçevesinden rapor oluşturulup bu rapora göre geçerli bölge için zincir market ve bakkal açılıp açılmaması
konusunda rapor verip haksız rekabetin önüne geçilebilir. bu şekilde esnafımızı koruyup yaşamına devam etmesini sağlamış oluruz.
    Önümüz Atlasbet de 2019 seçimleri var seçim zamanına kadar sesimizi tek bir ağızdan gür bir şekilde çıkararak esnafımızın belini büken zincir market ve AVM açılışlarına düzenleme getirip alkol yasağını en azından saatini  uzatabilmek yada para cezası konusunda yasak olan saatte satış yapılan  ürünün fiyatının 5-10 misli gibi bir para cezasına çarptırılması  yıkıcı olmayan caydırıcı kanun iyileştirilmesine gidilmesi için çalışmalar yapıp bir nebze olsun esnafımızı rahatlatıp onların omuzlarında ki yükü hafifletip geleceğe umut ile bakmalarını sağlaya biliriz. Bunu başarabilecek eğitim bilgi birikim tecrübe ve donanıma sahibiz. Ben ve ekibim üyelerimiz bu konularda bizi tercih ederse seve seve canı gönülden göreve talibiz” diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.