FATİH  SULTAN MEHMET’İN 587.DOĞUM GÜNÜ KUTLANDI

Aslanzade firması sahibi  Arif Meriç ile Ciğerci Bahri olarak bilinen firma sahibi Bahri Dinar Fatih heykeli yanında Fatih Sultan Mehmet’in 587. Yıldönümünü 40 çeşit baharattan oluşan helva dağıtarak kutladı.

FATİH  SULTAN MEHMET’İN 587.DOĞUM GÜNÜ KUTLANDI

Aslanzade firması sahibi  Arif Meriç ile Ciğerci Bahri olarak bilinen firma sahibi Bahri Dinar Fatih heykeli yanında Fatih Sultan Mehmet’in 587. Yıldönümünü 40 çeşit baharattan oluşan helva dağıtarak kutladı.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
01 Nisan 2019 Pazartesi 08:09
FATİH  SULTAN MEHMET’İN 587.DOĞUM GÜNÜ KUTLANDI

ÇAĞ AÇIP KAPAYAN CİHAN İMPARATORU      

Burada  konuşan Dinar Fatih Sultan Mehmet’in  çağ kapatıp çağ açan bir padişah olduğunu İstanbul’u fetih ettiğini belirterek şöyle dedi, “587 yıl önce 30 mart günü Edirne’de bir güneş doğuyor.O güneş Cihan İmparatoru bir çağ açıp kapayan  Osmanlı Padişahı Fatih Sultan Mehmet Handır. Önce kendisine Edirneli Mehmet deniyor, daha sonra da Cihan imparatoru unvanını alıyor. Edirne’de doğuyor Osmanlı  imparatorluğuna geniş topraklar kazandırıyor. Bu bizi gururlandırmaktadır. Fatih gibi değerli insanın anısına  Fatih heykelinin önünde,bir anma töreni düzenleyelim . bugünün anasına Aslanzade firması  sahibi Arif ağabey tarafından hazırlanmış özel bir padişah macunu  dağıtalım dedik. Şükürler olsun ki Edirne Fatih Sultan Mehmet gibi bir değere sahip.” Dedi

BENİ EDİRNELİ FATİH OLARAK HATIRLAYIN

Daha sonra söz alan Arif Meriç” Sevgili kardeşim çok güzel ifade etti.Biz burada  yaptığımız anma töreni ile 587 yıl önce doğan bir değerli insanı hatırlatmak istedik. Bu kişi dünyada bir çağı kapatıp bir çağın açmasına  neden oluyor. Kendi ifadesinde “ Bana Fatih Sultan Mehmet Han demeyiniz. Beni Edirneli fatih olarak hatırlayınız. Biz de Edirneliler Bahri Bey ve Arif Usta olarak yıllardan beri bu değerli ecdadımızın heykeli  önünde kırk baharattan oluşan tarihi ürünü halkımıza sunuyoruz. Fatih Sultan Mehmet Han’ın en önemli özelliklerinden biri şudur ki,” Bana dini olarak değil de,yolda kalmış hastalanmış rahatsızlığı geçim sıkıntısında olanları sorunuz” diyor.  Bu, heykelinin önündeki kitabede yazılı “ Dünya bugün Fatih Sultan Mehmet’in  o ruhuna o uyarılarına  muhtaçtır. Sizleri bugün için de geçerlidir.Biz değerli hakanımıza, Edirne’de doğan İstanbul’u fetih eden Fatih Sultan Mehmet için bu geleneğimize devam ediyoruz , bundan sonra da devam ettireceğiz. İnşallah gelecek kuşaklar da Edirneli Fatih’i  bu kente gelerek yerinde canlı olarak yaşasın diyorum, Bakınız Selimiye karşımızda Eski Cami burada Üç Şerefeli orada ve Fatih Sultan Mehmet Han’ın doğduğu yer burası. Herkes bu güzellikleri buraya gelerek hissetmeli. Bu ancak Edirne’ye gelip yaşamakla olabilir. Bu güzelliği yaşamak için herkesi Edirne’ye davet ediyorum “dedi

 Edirne'ye gelen yerli ve yabancı turistler Fatih Macununun büyük ilgi gösterdiler.

Fikri Yalın

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.