FATİH’İN TOPLARINA BANTLI ONARIM!

Selimiye Meydanı’nda Fatih Sultan Mehmet Heykelinin yanında bulunan temsili şahi toplarının üzerinde oluşan çatlaklar, bantla onarıldı.

FATİH’İN TOPLARINA BANTLI ONARIM!

Selimiye Meydanı’nda Fatih Sultan Mehmet Heykelinin yanında bulunan temsili şahi toplarının üzerinde oluşan çatlaklar, bantla onarıldı.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
05 Eylül 2019 Perşembe 09:35
FATİH’İN TOPLARINA  BANTLI ONARIM!

Edirne’de doğan ve İstanbul’u fetheden komutan olarak tarihe adını altın harflerle yazdıran Fatih Sultan Mehmet’in heykeli, 2017 yılında Selimiye Meydanı’na konulmuştu. Heykelin yanına da İstanbul’un fethinde kullanılan şahi topları yerleştirilmiş; heykel ve toplar yerli ve yabancı turistlerin özellikle fotoğraf çektirmek için tercih ettiği yerlerin başında gelmişti. Geçtiğimiz günlerde şahi toplarının üzerinde meydana gelen çatlakların bantla onarılması vatandaşlardan tepki gördü. Böyle bir uygulamanın kabul edilemez olduğunu savunan vatandaşlar, “Heykelin açılış töreninde bu gülleleri görmüştük. Ancak kendini bilmez bazı kişilerce sanırım güllelere zarar verilmiş. Daha sonrası yama yapılması da hiç hoş durmamış. İnsanlarımız hala sunulan değerlere sahip çıkmak yerine, zarar vermeye devam ediyor. Bu güllelere zarar verdiler de ellerine ne geçti? Edirneli olan bir padişah var. Gurur duyulmalıdır.  Bu Edirne’ye ve tarihine yapılmış bir saygısızlıktır.” ifadelerini kullandılar.

Kerem Filiz
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.