FEDA GÜVEN TAZELEDİ

Trakya Umum Emlak Müşavirleri Derneği Edirne Şubesi’nin genel kurulu cumartesi günü Adliye Cafe’de yapıldı. Tek listeyle yapılan seçimde; mevcut Başkan Aytaç Feda, güven tazeleyerek yeniden başkan seçildi.

FEDA GÜVEN TAZELEDİ

Trakya Umum Emlak Müşavirleri Derneği Edirne Şubesi’nin genel kurulu cumartesi günü Adliye Cafe’de yapıldı. Tek listeyle yapılan seçimde; mevcut Başkan Aytaç Feda, güven tazeleyerek yeniden başkan seçildi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
21 Ekim 2019 Pazartesi 07:35
FEDA GÜVEN TAZELEDİ

Trakya Umum Emlak Müşavirleri Derneği cumartesi günü genel kurulunu yaptı. Genel kurula Trakya Umum Emlak Müşavirleri Derneği Genel Başkanı İlhan Kurt, Edirne Ticaret İl Müdürü Mahmut Altun ve çok sayıda emlakçı katılım gösterdi. Genel kurulda seçime gidilmeden önce Genel Başkan Kurt ve İl Müdürü Altun, emlakçılık mesleğinde değişen kurallarla ilgili bilgilendirmeler yaptı.

Divan başkanlığını Genel Başkan Kurt, katip üyelikleri Ümit İkizlerli ve Fatih Bağdat’un yaptığı genel kurulda; bilgilendirme konuşmalarının ardından yapılan seçime tek listeyle gidildi. Seçim sonucunda mevcut Başkan Aytaç Feda güven tazeleyerek yeniden başkan seçildi.

Feda’nın yönetim ve denetleme kurulu üyeleri şu isimlerden oluştu:

Yönetim Kurulu: Aytaç Feda, Namık Babacan, Turgay Aksu, İsmail Turan ve Nesrin Yılmaz
Denetleme Kurulu: Hüsamettin Ciynaklı, Sebahattin Deniz ve Tuncay Koç

KURT: “MESLEĞİN ÇITASI YÜKSELTİLDİ”

Genel kurulda konuşan Trakya Umum Emlak Müşavirleri Derneği Genel Başkanı İlhan Kurt, mesleğe gelen yeniliklerden bahsederek, “5 Haziran 2018 tarihinden sonra mesleğimiz yeni bir şekle girdi. Bu mesleği o tarihten itibaren yapanlara müktesap hak verildi. Verilen müktesap hakla bu arkadaşlarımızın tahsil durumu aranmadan, bürolarının metrekaresi, hiçbir şey aranmadan Ticaret İl Müdürlüğü direkt yetki belgelerini veriyor. Ancak bu tarihten sonra mesleğe başlayacaklar veya müktesep haklarını kaybeden arkadaşlarımız mutlaka en az lise mezunu olmak, 18 yaşını doldurmak zorunda ve affa uğramış olsalar dahi sabıka kayıtlarını o şekilde almaları gerekiyor. Bu tür kıstaslar getirildi. Mesleğin bir nevi çıtası yükseltildi.  Biz bundan memnunuz, buna ihtiyacımız vardı. Arkadaşlara tavsiyemiz çok kısa zaman kaldı. 5 Aralık 2019 son gün. O tarihe kadar tüm eksikliklerini tamamlayıp Ticaret İl Müdürlüğü’ne müracaat yaparlarsa yetki belgelerini alacaklar; yapamazlarsa tüm hakları zayi olacak. Onun için çok dikkatli olmaları lazım. Sil baştan tekrar başlamaları gerekecek. Yeni başlayacaklar da öncelikle şu HYK mesleki yeterlilik belgesi, seviye 5 belgesi istenecek. Seviye 5 belgesi olmayana Ticaret İl Müdürlüğü bu yetki belgesini vermeyecek. Bu olmadan da çalışma müsaadesi verilmeyecek. Bu yetki belgesi mutlaka aranacak.” dedi.

ALTUN: “ACELE ETMELERİ GEREKİYOR”

Edirne Ticaret İl Müdürü Mahmut Altun da, “Edirne genelinde 215 tane emlakçı var. Sadece 48’i yetki belgesi aldı; 23’ü de merkezde. Yönetmeliğin verdiği süre de 5 Aralık’ta bitiyor. Emlakçıların çok acele etmesi gerekiyor. Aksi halde müktesep hakları ellerinden alınır. Bakıyorum telaş yok, sistem üzerinden değil de elden müracaat etmeye çalışıyorlar. Sistem üzerinden müracaat edecekler, biz de değerlendireceğiz. 5 gün içerisinde yerine bakıyoruz. Fiziki olarak yeri uygunsa 7 gün içinde yetki belgelerini veriyoruz. Biz il müdürlüğü olarak hızlı davranıyoruz ancak bu işle iştigal eden arkadaşlarımız bu kadar hızlı değil. Biz bundan şikayetçiyiz. Daha sonra bu işin ciddiyetinin farkına varacaklar ama iş işten geçmiş tren kaçmış olacak.” şeklinde konuştu.

FEDA: “ADAY KADROMUZ BELLİ”

Yeniden aday olan Trakya Umum Emlak Müşavirleri Derneği Edirne Şube Başkanı Aytaç Feda ise, “Trakya Umum Emlak Müşavirleri Derneği Edirne Şubesi’nin ikinci dönem başkan adayıyım.  Genel kurulumuz Edirne Ticaret İl Müdürümüz Mahmut Altun ve Genel Başkanımız İlhan Kurt eşliğinde yapılmakta. Yine adayız; aday kadromuz da belli. Tek liste olarak seçimlere gireceğiz. Genel kurulumuzu hem bilgilendirme toplantısı altında güzel bir kahvaltı eşliğinde gerçekleştiriyoruz.  Ticaret İl Müdürümüz her konuda yardımcı oldu, gerekli açıklamaları yaptı. Gerçekten genel kurul öncesi güzel açıklamalar yapılarak tüm emlakçı arkadaşlarımız bilgilendirildi. Yeni çıkan kanunun seviye 4, seviye 5 belgelerinin nasıl alınması gerektiği anlatıldı ve yetki belgesi için en son gün olan 5 Aralık 2019 tarihi anımsatıldı. Bu tarihten sonra bu belgeler alınmadığı takdirde emlakçılık yapılamayacağı hususunda güzel açıklamalarda bulunuldu.” ifadelerini kullandı.

Bilgilendirme konuşmalarının ardından tek listeyle seçime gidildi. Seçim sonucunda mevcut Başkan Aytaç Feda güven tazeleyerek yeniden başkan seçildi.

Kerem Filiz

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.