FERHATOĞLU: “SEDEFÇİ’Yİ ARAMADIM ANCAK…”

MHP Edirne İl Başkanı Süleyman Ferhatoğlu, Edirne’nin eski Belediye Başkanlarından Hamdi Sedefçi’nin ‘MHP’den adaylık konusunda telefon aldım’ söylemlerini soran gazetecilere, “Kendisini ben hiç aramadım. Ancak Genel Başkanımızın Melih Gökçek olayında, ‘Bizi şereflendirecek’ dediği gibi, bizim de herkese kapımız açık.” dedi.

FERHATOĞLU: “SEDEFÇİ’Yİ ARAMADIM ANCAK…”

MHP Edirne İl Başkanı Süleyman Ferhatoğlu, Edirne’nin eski Belediye Başkanlarından Hamdi Sedefçi’nin ‘MHP’den adaylık konusunda telefon aldım’ söylemlerini soran gazetecilere, “Kendisini ben hiç aramadım. Ancak Genel Başkanımızın Melih Gökçek olayında, ‘Bizi şereflendirecek’ dediği gibi, bizim de herkese kapımız açık.” dedi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
02 Kasım 2018 Cuma 08:38
FERHATOĞLU: “SEDEFÇİ’Yİ ARAMADIM ANCAK…”

MHP Edirne İl Başkanlığı’nda düzenlenen basın toplantısında konuşan İl Başkanı Süleyman Ferhatoğlu, yerel seçimler için çalışmalarını hızlandırdıklarını ve amaçlarının Edirne’ye temiz siyaseti getirmek olduğunu söyledi. Edirne’nin eski Belediye Başkanlarından Hamdi Sedefçi’nin ‘MHP’den telefon aldım’ söylemlerine de cevap veren Başkan Ferhatoğlu, kendisinin Sedefçi’yi hiç aramadığını ancak herkese kapılarının açık olduğunu ifade etti.
FERHATOĞLU: “AMACIMIZ, TEMİZ SİYASETİ GETİRMEK”
MHP Edirne İl Başkanı Süleyman Ferhatoğlu, yerel seçimlerle ilgili çalışmalarını hızlandırdıklarını söyleyerek başladığı konuşmasında, “Biz çalışmalar yapıyorduk ama partimiz tarafından yerel seçimde ittifak olmayacağı söylendiğinden beri çalışmalarımızı hızlandırdık. Partimiz tarafından görevlendirilen arkadaşlarımız şu anda ilçeleri gezmeye başladılar. Oralardaki adayları, belediye meclis üyelerini tespit etmeye çalışıyoruz. Dürüst ve temiz adaylarımız olsun istiyoruz. Sevilen insanların bu görevlere gelmesini istiyoruz. Edirne’yle ilgili bizim belediye başkan adaylarımız var. Kamuda çalışan adayımız da var. Bir bayan aday da düşünüyoruz. Ama daha netleştirmedik. Görüşmelerimiz devam ediyor. Edirne’yle ilgili belediye meclisi ve il genel meclisi üyelerini de belirlemeye çalışıyoruz. Onlarda yüzde 70-80 civarında belirlenmiş durumda. Tabi daha yüzde 30 gibi bir kısımda alacağımız insanlar var. Bizim amacımız MHP olarak Edirne’ye temiz siyaseti, dürüst ve üretken belediyeciliği getirmek.” şeklinde konuştu.
FERHATOĞLU: “ADAYIMIZ, KADIN OLABİLİR”
Ferhatoğlu, Edirne’de kadın bir aday da gösterebileceklerini ifade ederek, “24 Haziran’dan önce il başkanlığına yeni atandığımda Edirne’nin hemen her yerini gezdik, çok çalıştığımıza inanıyorum. Bu gezilerimiz sırasında halkın bize yerel yönetimle ilgili pek çok şikayetleri oldu. Hemen hemen her gittiğimiz yerde şu andaki yerel yöneticilerle ilgili benzer şikayetler aldık. Edirne’nin iyi yönetilmediğinin farkındayız. İyi bir adayla başarılı olacağımıza inanıyoruz. Kadın bir adayımız da olabilir. Şu anda sadece bir görüşme oldu aramızda ve istekli gördüm kendisini de. Edirne halkı nasıl değerlendirir bilmiyorum ama bize talep geliyordu, bayanlar da aday olsun diye. İl Genel Meclisi ve Belediye Meclisinde de kadın temsilcilerimiz olacak.” dedi.
FERHATOĞLU: “SEDEFÇİ’Yİ BEN ARAMADIM”
MHP’den adaylık konusunda telefon aldığını söyleyen Edirne’nin eski Belediye Başkanlarından Hamdi Sedefçi’nin sözlerinin hatırlatılması üzerine ise Ferhatoğlu, “Ben İl Başkanı olarak kendisini aramadım. Ama bizim partimiz burada ve isteyen herkes aday olabilir. Tabi neticede bunu belirleyecek olan ben ve yönetim kurulumuzdur. Gelip aday olduklarında biz kendileriyle görüşürüz. Ben Hamdi Bey’le bu konuda hiç görüşmedim bugüne kadar. Karşı taraftan da öyle bir başvuru bize gelmedi. Tabi MHP geniş bir parti. Kendisini seven arkadaşlarımız vardır, belki gidip görüşmüşlerdir ama bizim ilgimiz yok. Bizden herhangi bir talep olmadı bugüne kadar. Genel Başkanımızın Melih Gökçek olayında, ‘Bizi şereflendirecek’ dediği gibi, bizim de herkese kapımız açık. Gel diyene, gelme diyemeyiz. Kendisine de hayırlı olsun diyorum. Basından takip ettiğimiz kadarıyla bir yıldır çalışıyor.” ifadelerini kullandı.
Bülent Sarıçiçek

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.