FİDANLAR CUMHURİYET İLE BÜYÜYOR...

Trakya Üniversitesi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı fidan dikim töreni, yoğun bir katılımla, üniversitenin Karaağaç Yerleşkesi’nde gerçekleştirildi.

FİDANLAR CUMHURİYET İLE BÜYÜYOR...

Trakya Üniversitesi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı fidan dikim töreni, yoğun bir katılımla, üniversitenin Karaağaç Yerleşkesi’nde gerçekleştirildi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
02 Kasım 2019 Cumartesi 06:57
FİDANLAR CUMHURİYET İLE BÜYÜYOR...

Törene Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Rektör Yardımcısı Prof. Ahmet Hamdi Zafer, Genel Sekreter Prof. Dr. Cevdet Kılıç, Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Tammam Sipahi, Edirne Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Barış Özkapı, Uzaktan Eğitim Merkez Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Ali İhsan Meşe, Genel Sekreter Yardımcıları Ahmet Sezgin ve Öğr. Gör. Selim Hakan Akıncı ile akademik ve idari çalışanların yanı sıra “Balkan 22 Riders Motosiklet Topluluğu” üyeleri katıldı.

Cumhuriyet Bayramı’nı bir ağaçla süslemenin Trakya Üniversitesinin güzel bir geleneği olduğunu, uğruna canlar verilmiş bu topraklarda fidanların yeşerip filizlenmesini ve geleceğe umut olmasını dilediğini ifade eden Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, “Bugün 96.’sını kutladığımız 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Türk milleti için gerçekten çok önemli bir gün. Biz tarih yazan bir milletiz. Her geçtiğimiz yerde önemli izler bırakan, büyük bir milletiz. Üç kıtada hükümdarlık kurmuş Osmanlı Devleti’nin son dönemlerini zor günler geçiren Edirne, 4 işgal gördü. Aynı zamanda Anadolu da çok zor günler geçirdi. Her zaman küllerinden yeniden doğmayı başarmış bu büyük millet, yine Selanik doğumlu bir evladıyla 96 yıl önce Cumhuriyet’i kurdu. Bu şanlı toprakların başka bir şanlı evladı, ‘Hangi çılgın bana zincir vuracakmış şaşarım! Kükremiş sel gibiyim, bendimi çiğner aşarım! Yırtarım dağları, enginlere sığmam taşarım.’ dedi. Bu büyük millet tekrar eski yürüyüşüne başladı. İnşallah Trakya Üniversitesi olarak yetiştirdiğimiz evlatlarımızla beraber bu büyük ve aziz milleti güzel günlere taşıyacak kutlu yolda yürüyoruz. Şimdi de dosta güven, düşmana korku veren bir barış harekâtı ile bugünü daha anlamlı kılıyoruz. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun, nice bayramları kutlamak dileğiyle.” dedi.

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’nun konuşmasının ardından katılımcılar tarafından 96. Yıl fidan dikimi gerçekleştirildi.

Haber Merkezi

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.