GAZETEMİZ VATANDAŞ 72 YAŞINDA

Edirne’nin en eski gazetesi olan Vatandaş Gazetesi, 72’nci Kuruluş yıldönümünü düzenlenen kokteylle kutladı. Vatandaş Gazetesi’nin 72’nci Kuruluş yıldönümü nedeniyle hazırlanan pastayı; Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Geçmiş, Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Ahmet Hamdi Zafer, Vatandaş Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Edirne Belediye Meclis Üyesi Ahmet Baran Yazgan, Trakya Gazeteciler Derneği Başkanı Orhan Doğan, Edirne Gazeteciler Derneği Başkanvekili Ercan Bitti, Vatandaş Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Emre Sedef ve Vatandaş Gazetesi Köşe Yazarı Beyazıt Sansı birlikte kestiler.

GAZETEMİZ VATANDAŞ 72 YAŞINDA

Edirne’nin en eski gazetesi olan Vatandaş Gazetesi, 72’nci Kuruluş yıldönümünü düzenlenen kokteylle kutladı. Vatandaş Gazetesi’nin 72’nci Kuruluş yıldönümü nedeniyle hazırlanan pastayı; Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Geçmiş, Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Ahmet Hamdi Zafer, Vatandaş Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Edirne Belediye Meclis Üyesi Ahmet Baran Yazgan, Trakya Gazeteciler Derneği Başkanı Orhan Doğan, Edirne Gazeteciler Derneği Başkanvekili Ercan Bitti, Vatandaş Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Emre Sedef ve Vatandaş Gazetesi Köşe Yazarı Beyazıt Sansı birlikte kestiler.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
05 Kasım 2019 Salı 06:50
GAZETEMİZ VATANDAŞ 72 YAŞINDA

Gazetemiz 72’nci yaşını Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Geçmiş, Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Ahmet Hamdi Zafer, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda gazetecinin katıldığı kokteylle kutladı. Gazetenin Yaşar Atlı Plaza’da bulunan ofisinde gerçekleştirilen kutlamada konuşan Başkan Gürkan, “            Vatandaş Gazetesi’ni ve Yazgan Ailesi’ni tebrik ediyorum. Nice 72 yıllara diyorum. Bu bir bayrak yarışı. Önemli olan bayrağı yere düşürmeden ileriye taşımak. Mutlaka bu yarışta çeşitli nedenlerle devir teslimler olur. İnanıyorum ki Yazgan Ailesi de bu bayrağı aldığından daha yüksek bir noktada ya taşıyacak ya da gelecekte başka arkadaşlara devredecektir. Yeri gelmişken şunu da söyleyeyim; benim Vatandaş Gazetesi’nde herhangi bir hissem ya da ortaklığım yok. Sadece gönül ortaklığım var.” dedi.

YAZGAN: “KUTLAMALAR GELENEKSEL HALE GELDİ”

Açılış konuşmasını yapan Gazetemiz İmtiyaz Sahibi ve Edirne Belediye Meclis Üyesi Ahmet Baran Yazgan, “Bu sene Gazetemizin 72’nci yılını kutluyoruz. Bizlere bugünleri yaşatan Gazetemizin İlk Kurucusu Merhum Kemal Özer Bey’i de saygıyla anıyoruz. Daha sonrasında bu işe devam eden Şanver Oruç, Volkan Şenveli ve Peköz Ailesi’ni de saygıyla anıyoruz. Yaklaşık 10 yıldır biz devam ediyoruz. Artık geleneksel hale geldi; her yıl kutlama yapıyoruz. 5’li katsayılarda büyük kutlamalar yapıyoruz; diğer yıllarda da biz bize kutlamaları tercih ediyoruz. Bu sene de biz bize olan kutlamalardan birisiyle aranızdayız. Öncelikle tabii ki herkesin söz hakkı var. Burada özellikle birisine söz vermek gibi bir davranışta bulunmayacağım. Ama bizim için önemli olan gazeteciler, meslektaşlarımız. Ben de işveren olarak sorunlara vakıfım.” dedi.

DOĞAN: “EDİRNE BELEDİYESİ’NDEN DE BEKLİYORUZ”

Trakya Gazeteciler Derneği Başkanı Orhan Doğan ise, “Daha önce ben Belediye Başkanımıza, bazı Belediye Başkanlıklarının uygulamış olduğu meclis kararlarıyla ilgili bilgileri vermiştim. Hatta İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin de almış olduğu kararı kendisine göndermiştim. İl Genel Meclisi Başkanımız da burada. İl Genel Meclisi’nde de Gazeteci bir arkadaşımız var. Belediye Meclisi’nde de Baran Yazgan ve Savaş Üner gazeteci olarak bulunuyorlar. Bu noktada Başkanlarımızın gazetelere vereceği desteklere ihtiyacımız var.” ifadelerini kullandı.

BİTTİ: “SİYASİLERİ YANIMIZDA GÖRMEK İSTİYORUZ”

Edirne Gazeteciler Derneği Başkanvekili Ercan Bitti de, “Gazetecilik mesleği gerek işverenler açısından gerekse çalışanlar açısından zor günlerden geçiyor. Ben burada siyasilere, özellikle de Ankara’da bizi temsil edenlere bir çağrıda bulunmak istiyorum. Açıkçası çok mücadele ettiklerini görmüyoruz. Gazeteciliğin zor günlerden geçtiği bugünlerde kendilerini yanımızda görmek istiyoruz.” şeklinde konuştu.

SANSI: “YAZGAN AİLESİNE TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Vatandaş Gazetesi’ne uzun yıllardır emek veren Köşe Yazarı Beyazıt Sansı, “Mim Kemal Özer’in yakın sohbetinde bulunmuş bir insan olarak, O’na saygımı ve hayranlığımı burada ifade edeyim. Ruhu şad olsun. Daha sonraki yıllarda Şanver Bey’in zamanında ben de emekli olma konumuna gelmiştim. Yazmaya da meraklıyım. Çünkü yazarlığı, öğretmenliğin devamı olarak görüyorum. Okulda kara tahta başında ama gazetede de köşede satıların başında kendimize bir yer bulmanın uğraşı içindeydim. Köşe yazılarımı yolluyordum Şanver Bey’e, o da koyuyor ama bir gün bana dedi ki; ‘Beyazıt Hoca ben köşe yazısını napayım? Bana haber getir.’ Adam haklı, gazetenin can damarı haberdir. Ben de muhabir kartı istedim. O da verdi. 1993’ten bugüne bu camianın içindeyim. Vatandaş Gazetesi’yle hep iç içe olduk. 2000 yılında Şanver Bey gazeteyi devretti. O gün çok üzülmüştüm. Şanver Bey, gerçek bir basın emekçisidir. Diğer basın mensubu arkadaşlarımın da O’nu anılarında yaşatmalarını ve bu duruma göre saygıda, sevgide bulunmalarını istiyorum. Yazgan Ailesine de teşekkür ediyorum. Bana yaşlılık dönemimde gazetenin bir köşesinde yer verdiler. Rahatsızlığımdan beri biraz ara verdim ama şu anda yazacak güçteyim. Allah kısmet ederse bundan sonra yazılarımıza devam edeceğiz.” dedi.

GÜRKAN: “YEREL BASINA DESTEKLERİMİZ DEVAM EDECEK”

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan Vatandaş Gazetesi’nin Edirne basınında ve Edirne basın tarihinde çok önemli bir yeri olduğunu belirterek, “Vatandaş Gazetesi’ne çizgisini bozmadan uzun ömürler diliyoruz, iyi haberler diliyoruz. Tabii basın her haberi verir ama iyi olması herkesin daha çok hoşuna gider. Umuyorum ki Vatandaş Gazetesi Edirne basın tarihinde hem bugün hem geçmişte olduğu gibi gelecekte de yerini güçlü bir şekilde koruyacak, muhafaza edecek ve sürdürecektir. Tabii pasta bütün sektörlerde küçüldüğü gibi basın sektöründe de küçülüyor. Çünkü Türkiye’nin hemen hemen her sektörünün temel sorunu; üretimsizlik. Bunu basında da görüyoruz. Bakarsanız eğer; artık özel haber dediğimiz haberler neredeyse yok. Ajanslardan haber alan yerel basınımız var. Bu yanlış değildir ama haberlerin çoğunluğunu yerel haberler ya da özel haberler oluşturması tercih edilir. Tabii içinde yaşadığımız ekonomik sıkıntılar, yeni getirilen kural ve sistemler de yerel basını epey zorluyor. Kuşkusuz şehrin yerel yönetimi olarak yerel basına destek olduk, olmaya da devam edeceğiz. Yeterli olup olmadığı tartışılabilir. Alınan hep ez, verilen hep çoktur. Bu yaşamanın genel kuralıdır. Ama Sevgili Orhan Doğan’la birkaç kez bu konuyu konuştuk. Sonra bir inkitaya uğradı. Sonra bir kez daha konuştuk. Bundan 3-4 yıl önce yine bir Çalışan Gazeteciler Günü’ndeki yemekte ben bir şey önermiştim; çok ciddiye alınmadı o önerim. O gün o önerim uygulamaya geçirseydik belki de bu yaşadığımız sıkıntıların büyük bir kısmını daha hasarsız atlatacaktık. Kuşkusuz Orhan Doğan’ın yeni yapmış olduğu öneri de makul bir öneri. Bunu değerlendiriyoruz ama şunu da unutmamak gerekiyor; Türkiye’de sadece özel sektör değil; kamu sektörü de ekonomik olarak ciddi bir darboğazdan geçiyor. Hepsini değerlendireceğiz. Belki arzu ettiğimiz ölçüde olmayacak ama yerel basınımıza mutlaka desteğimizi sunacağız. Tekrar Vatandaş Gazetesi’ni ve Yazgan Ailesi’ni tebrik ediyorum. Nice 72 yıllara diyorum. Bu bir bayrak yarışı. Önemli olan bayrağı yere düşürmeden ileriye taşımak. Mutlaka bu yarışta çeşitli nedenlerle devir teslimler olur. İnanıyorum ki Yazgan Ailesi de bu bayrağı aldığından daha yüksek bir noktada ya taşıyacak ya da gelecekte başka arkadaşlara devredecektir. Yeri gelmişken şunu da söyleyeyim; benim Vatandaş Gazetesi’nde herhangi bir hissem ya da ortaklığım yok. Sadece gönül ortaklığım var.” ifadelerini kullandı. 

Kerem Filiz

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.