Gazilerimizi, unutmadık !

19 Eylül Gaziler Günü, Atatürk Anıtı'nda yapılan törenle kutlandı. Törende konuşan Türkiye Muharip Gaziler Derneği Edirne Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Fevzi Demir, “Milletleri millet yapan değerler vardır, o değerler milletin harcı tutkalıdır. Olmazsa olmazıdır. Milletin iç dinamiği, güç kaynaklarıdır. İşte bu değerlerden bir tanesi gaziliktir” dedi.

Gazilerimizi, unutmadık !

19 Eylül Gaziler Günü, Atatürk Anıtı'nda yapılan törenle kutlandı. Törende konuşan Türkiye Muharip Gaziler Derneği Edirne Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Fevzi Demir, “Milletleri millet yapan değerler vardır, o değerler milletin harcı tutkalıdır. Olmazsa olmazıdır. Milletin iç dinamiği, güç kaynaklarıdır. İşte bu değerlerden bir tanesi gaziliktir” dedi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
20 Eylül 2017 Çarşamba 10:01
Gazilerimizi, unutmadık !

    Atatürk Anıtına çelenk  sunumunun ardından Edirne Belediye Bandosu eşliğinde Saygı duruşu İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra günün analam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı. Gaziler günü  dolayısı ile Atatürk Anıtı'ndan ,Muharip  Gaziler Derneğine kadar kortej yürüyüşü  gerçekleşti.  
    Törene, Vali Günay Özdemir, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Salim Afgün, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne Muharip Gaziler Derneği Başkanı İbrahim Çalış, Askeri erkan ve Kamu kurum  müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile gaziler ve aileleri katıldı.
    Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı  Türkiye Muharip Gaziler Derneği Edirne Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Fevzi Demir, “Birlik ve beraberliğe her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde şehit ve gazilerimizi anarak birlik ve beraberliğimizin daha da pekişmesine vesile olmasını temenni ediyoruz. Tarih boyunca hür ve bağımsız yaşamış Türk Milleti işgal ve esarete alışık olmayan asil bir büyük millettir. Milletleri millet yapan bir takım değerler vardır. Bu değerler o milletin harcı tutkalıdır. Olmazsa olmazıdır. O değerlerle yaşar o değerlerle nefes alır. Millet olmanın bilincine varır. Milletin iç dinamiği, güç kaynaklarıdır. İşte bu değerlerden bir tanesi gaziliktir. 
    Tarihinde bu uğurda çok savaş yapmış birçok insanını şehit ve gazi vermiştir. Gazi savaşa katılıp da, harpten sağ olarak dönen savaşmış kahramanlardır. En büyük Gazi, bu unvana 19 Eylül 1921 tarihinde T.B.M.M. kararı ile alan vatanın kurtarıcısı ve kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'tür. 2002 yılında çıkartılan yasa ile 19 Eylül Gaziler Günü olarak kabul edilmiştir. Türk tarihinde İslâm öncesi ve sonrası Şehitlik ve Gazilik onuru vardır. Her Türk'te bu onurlara kavuşmak için vatanı, milleti, bayrağı, milli marşı, soydaşları ve kutsal değerleri için savaşır. Çünkü milli karakterimizde olan bu duyguların,Türk ulusu ve her bireyi için, vazgeçilmez bir anlam ve önemi vardır.Türk Milleti bunun en güzel örneğini Atatürk'ün önderliğinde verilen Kurtuluş Savaşı'nda yaşamıştır. 'Ya İstiklal ya ölüm' demiştir. Türk tarihi böylesine kahramanlık Bahsegel günleriyle doludur. Bu kahramanlık günleri şehit ve gazilerimize borçluyuz. Bu destanları yaratan tek tek birer onur abidemizdir. I. Dünya Savaşı, Kurtuluş Savaşı, Kore Savaşı ve Kıbrıs Barış Harekâtı'nda birçok askerimiz şehit olmuş bir kısmı da gazi olarak geri dönmüştür. Başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere aramızdan ayrılmış gazi ve şehitlerimizi rahmetle anıyor, şu an hayatta olan tüm gazilerimizi saygıyla selamlıyorum.”şeklinde konuştu.
    Garnizon Komutanlığı adına Öğretmen Yüzbaşı Durmuş Bozkurt, “19 Eylül tarihi, 1921 yılında Ebedi Başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk'e Sakarya Meydan Muharebesinde gösterdiği kahramanlıklar sonucu Büyük Millet Meclisi tarafından mareşallik rütbesi ile birlikte "gazilik" unvanının verildiği gündür. Bugün; ülkemizin bağımsızlığı, Türk Vatanının bölünmez bütünlüğü, milli birlik ve beraberliğimiz uğruna, canlarını vatan ve millet için seve seve feda etmeyi göze alarak, gazilik onuruna erişen vefakâr ve fedakar gazilerimizin, bu mutlu gününü kutlamanın heyecanı içerisindeyiz. 
    Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile aynı unvanı paylaşan, Vatanın bir parça toprağına zarar gelmesin diye kendisinden bir parçayı feda eden, cesaret ve feragat abidesi kahraman gazilerimizle aynı havayı teneffüs etmekten onur ve gurur duymaktayız. Birlik ve beraberliğimizin yaşayan sembolleri, kahraman gazilerimiz ve fedakâr gazi aileleri; sizler, Türkiye Cumhuriyeti'nin varlığına yönelen her türlü tehdide karşı vermekte olduğumuz mücadelede, gösterdiğiniz kahramanlıklarla; sarsılmaz inancımıza ilham kaynağı oldunuz, tükenmez gücümüze güç kattınız. Sizler Yüce Türk Milletinin en değerli gurur kaynağı oldunuz. Türk Milleti sizlerin fedakârlığını hiçbir zaman unutmayacaktır. Birlik ve bütünlüğümüzün, yurt sevgimizin, bağımsızlık ve özgürlüğümüzün ölümsüzleşen abideleri olan siz kahraman gazilerimiz, her zaman vefa dolu gönlümüzde yaşayacaksınız.     Vatan ve Millet uğruna sergilediğiniz kahramanlıklar ve tarihin altın sayfalarına kaydedilen isimleriniz, hiçbir zaman hafızalarımızdan silinmeyecektir.Bugün, millet olarak, birlik ve beraberlik içerisinde, bağımsız ve hür olarak yaşayabiliyorsak, bunu aziz şehitlerimize ve siz kahraman gazilerimize borçluyuz. Bu bilinci nesilden nesile aktarmak milli görevimizdir.Bize emanet ettiğiniz bu kutsal vatan topraklarını, sizlerden almış olduğumuz güç, sarsılmaz azim, irade ve görev heyecanı ile sonsuza kadar koruyup, gelecek nesillere, aldığımız gibi teslim edeceğimizden hiç şüpheniz olmasın. Gücünü Türk Milletinin engin sevgi ve güveninden alan kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri, dün olduğu gibi bugün de aynı inanç ve azimle, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün "ilelebet payidar kalacaktır." dediği Türkiye Cumhuriyeti'nin, kutsal vatan topraklarının bölünmez bütünlüğünün, Yüce Türk Milletinin birlik ve beraberliğinin koruyucusu olmaya devam edecektir. 
    Bu duygu ve düşüncelerle, başta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşları olmak üzere, aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmetle anar, hayatta olan gazilerimize ve fedakâr ailelerine minnet ve şükranlarımızı sunarız”dedi. 
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.