GEGEOĞLU GÜVEN TAZELEDİ

CHP Edirne Kadın Kolları tarafından cumartesi günü gerçekleştirilen genel kurulda tek listeyle yapılan seçimde; mevcut başkan Çiğdem Gegeoğlu, güven tazeleyerek yeniden başkan seçildi.

GEGEOĞLU GÜVEN TAZELEDİ

CHP Edirne Kadın Kolları tarafından cumartesi günü gerçekleştirilen genel kurulda tek listeyle yapılan seçimde; mevcut başkan Çiğdem Gegeoğlu, güven tazeleyerek yeniden başkan seçildi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
16 Mart 2020 Pazartesi 06:19
GEGEOĞLU GÜVEN TAZELEDİ

CHP Edirne Kadın Kolları Genel Kurulu cumartesi günü kentte bulunan bir tesiste gerçekleştirildi. Divan Başkanlığını Özlem Becan, Başkan Yardımcılığını Bahar Şevik, Katip Üyeliği Nurten Çalışkan’ın yaptığı genel kurula; CHP Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı, ilçe belediye başkanları ve çok sayıda partili katılım gösterdi. Genel Kurulda tek listeyle yapılan seçimde; güven tazeleyerek yeniden Başkan seçilen Gegeoğlu’nun Yönetim Kurulu ve Kurultay Delegeleri şu isimlerden oluştu:

Yönetim Kurulu: Hülya Abacı, Burcu Birgül, Ayşe Çotuk, Fatma Ger, Yurdanur Göktay, Sevgi Kanneci, Nursel Karabıyık, Şeyda Öztürk, Naide Tabak, Kadriye Taşkaya, Gökçe Tuna Ürer, Zeynep Yokuş, Nesrin Yüce ve Tülay Yürük

Kurultay Delegeleri: Nermin Arhatır, Burcu Birgül, Gülhan Memiş ve Düriye Sezer 

“KADINLARIN İSTERSE BAŞARAMAYACAĞI HİÇBİR ŞEY OLMADIĞININ CANLI KANITLARIYIZ”

Genel Kurulda konuşan Gegeoğlu, “2012 yılında bu göreve ilk geldiğim günden bu yana sizlerle birlikte çok şey başardık. Çok güzel, çok güçlü ayrıca birbirine çok bağlı bir kadın örgütü olduk. Bu geçtiğimiz 8 yılda çoğu örgütün başaramayacağı birçok şeyi başardık ve bizler kadınların isterlerse başaramayacağı hiçbir şey olmadığının canlı kanıtları ve şahitleriyiz. Önümüze hangi engeller çıkarılırsa çıkarılsın, birbirinden kopmayan bir aileyiz biz ve önümüzdeki dönemde de elimizden geleni yapıp daha da iyi başarılara ulaşacağımızı biliyorum. Hiçbir gün yılmadınız ve beni asla yarı yolda bırakmadınız bunun için ayrıca hepinize çok teşekkür ediyorum. Bizler her zaman başımız dik, mücadeleden korkmayan ve ülkemizde olanlara karşı duyarlı olan ve bundan asla yorulmayıp, bununla gurur duyan kadınlarız. Atatürk, ‘Türk kadını dünyanın en aydın, en erdemli, en ağır kadını olmalıdır.’ demiştir. Ve biz bunu başaracağız.” dedi.

“KADININ GÜCÜNÜ HERKESE GÖSTERELİM”

Gegeoğlu, ülkenin dönüm noktasında olduğunu vurgulayarak, “Bunun nedeni milletimizin bağımsızlığına ve bütünlüğümüze saldıran, devrimlerimize dil uzatan emperyalizm olgusunun bilince çıkarılmış olmasıdır. Bugün milletimiz 40 yıldır boğuştuğumuz bölücü terörün; yoksulluğun artmasına ve büyük boyutlardaki işsizliğe yol açan ekonomik çıkmazlarımızın, kadına ve çocuğa yönelik şiddetin de temel nedenlerinden birisi olan yıllardır süren hatalı eğitim sistemimizin ve toplumsal birliğimizin örselenmeye çalışılmasının altında emperyalist müdahalelerin olduğunu artık iyi bilmektedir. Hepimizdeki bu bilinç eninde sonunda bizleri Atatürk'ün işaret ettiği uygar, çağdaş ve demokratik bir Türkiye yolunda birleştirecektir. Milletimizi bu yolda birleştirmede en büyük görev biz kadınlara düşmektedir. Bizler tarlada, fabrikada ve iş hayatında üreten kadına da; evinde oturan kadına da ulaşacağız. Kadınlarımızın ancak bağımsız, özgür, üreten ve eşit bir Türkiye'de özgür olabileceği bilinciyle kadınlarımızı mücadelemize katacağız. Kadınların siyasetteki mücadelesi bundan tam 90 yıl önce başladı. Yaklaşık bir asırlık bu mücadelede geldiğimiz nokta çok da iç açıcı değildir. Ancak kendi şehrimize baktığımızda istenilen noktaya ulaşamamış olsak da kadınlarımız muhtarlık, meclis üyelikleri, belediye başkanlığı ve milletvekilliği gibi karar mekanizmalarında temsil edilmektedir. Ve bu temsiliyetin daha üst seviyelere çıkması, sayılarının artması için birlikte mücadele etmek zorundayız. Gelecekte kadınlarımızın öldürülmediği, şiddet ve cinsel istismara uğramadığı sosyal hayatın içinde özgür ve eşit bireyler olarak rol alabildiği bir Türkiye için gelin birlik olalım. Kadının gücünü herkese gösterelim.” ifadelerini kullandı.

Kerem Filiz

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.