“GELECEĞİM SENSİN” 55 ÖĞRENCİNİN HAYATINA DOKUNDU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde gerçekleştirilen “Toplum Kalkınmasında Gönül Elçileri” projesi kapsamında, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’nun Eşi Dr. Nilgün Tabakoğlu ve Edirne Valisi Günay Özdemir’in Eşi Nurcan Özdemir’in destekleriyle, Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı öğretim elemanları tarafından, “Geleceğim Sensin” isimli gönüllülük projesi hayata geçirildi.

 “GELECEĞİM SENSİN” 55 ÖĞRENCİNİN HAYATINA DOKUNDU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde gerçekleştirilen “Toplum Kalkınmasında Gönül Elçileri” projesi kapsamında, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’nun Eşi Dr. Nilgün Tabakoğlu ve Edirne Valisi Günay Özdemir’in Eşi Nurcan Özdemir’in destekleriyle, Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı öğretim elemanları tarafından, “Geleceğim Sensin” isimli gönüllülük projesi hayata geçirildi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
05 Haziran 2018 Salı 10:06
 “GELECEĞİM SENSİN” 55 ÖĞRENCİNİN HAYATINA DOKUNDU

Projeyle, Devlet Konservatuarı öğretim elemanları, Edirne’nin dezavantajlı bölgelerindeki ilköğretim okullarında bir yetenek taraması gerçekleştirerek, 17 okuldan 55 yetenekli öğrenciyi, şan, nota ve enstrüman başta olmak üzere kapsamlı bir müzik eğitimine aldı. 4 ay süren projenin ardından, çocukların oluşturduğu koro ve orkestra tarafından hazırlanan “Geleceğim Sensin Konseri”, 31 Mayıs 2018’de Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuarı’nda gerçekleştirildi. Etkinliğe Edirne Valisi Günay Özdemir ve eşi Nurcan Özdemir, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ve eşi Dr. Nilgün Tabakoğlu, İl Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt, İl Jandarma Komutanı Alpay Alpaslan Doğan, Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, Kadın ve Demokrasi Derneği Tekirrdağ İl Temsilcisi Zeynep Şentop Şahin, okul müdürleri, öğrenciler, öğrenci velileri ve davetliler katıldı. Gönüllülük esasına dayanan “Geleceğim Sensin Projesi” Kızılay Edirne Şube Müdürlüğü, Edirne Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Edirne İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Modavizyon Tekstil, Edirne Bahçeşehir Koleji ve Sibel Yıldırım’ın katkılarıyla gerçekleştirildi.

Proje kapsamında seçilen ve devlet okullarında öğrenim gören yetenekli öğrenciler, Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuarı Gönül Elçileri; Doç. Ahmet Hamdi Zafer, Dr. Öğretim Üyesi Musa Eren İşkodralı, Dr. Öğretim Üyesi Şükrü Öner Dinç, Dr. Öğretim Üyesi Zerrin Tan, Öğretim Görevlisi Sela Can Dökmeci, Araştırma Görevlisi Ümit Çavuş, Öğretim Elemanı Gizem Alkan ve Adnan Sever tarafından dört ay boyunca sanat eğitimine tabi tutuldu. Eğitimlere, Ticaret Borsası, Cumhuriyet, Mithatpaşa, Yusufhoca, Fevzipaşa, Gazi, Meriç, Mustafa Necati, Ferah, Mimar Sinan, Atatürk, Hacı İlbey, Mensucat Santral, İstiklal ve ETSO ilk ve ortaokulundan 55 öğrenci dahil oldu.

Etkinlik öncesinde konuşan Dr. Nilgün Tabakoğlu, toplumsal gelişime katkı sağlamayı amaçladıkları projeyle ilgili “Aylardır gece gündüz demeden çalıştık. Birlikte ilmek ilmek ördüğümüz projemizle minik dostlarımızın hayatına dokunmaya çalıştık. Bugün onlara, yaşama sımsıkı bağlanmalarını sağlayan hedefler kazandırmış olmanın mutluğunu yaşıyoruz.” dedi. Konuşmasına eğitim süresiyle ilgili detaylı bilgiler vererek devam eden Dr. Nilgün Tabakoğlu “Projeye dahil olan öğrencilerimiz, sanatta ve eğitimde ulaşılması mümkün bir hedefe sahip oldu. Bu proje sayesinde gördük ki üniversitemiz, bilim üreten bir kurum olmanın çok ötesine geçerek topluma değer katma misyonunu da üstlendi. Birlikte odağına her şeyden önce ‘insan’ı alan kurumların, toplumu pozitif anlamda dönüştürebilecek bir güce de sahip olduğunu deneyimledik. Bu konser aslında bir son değil, bir çok şeyin başlangıcı olacak. Çünkü gençlerimizin hepsinin artık bir hedefi var. Onlar artık konservatuvarlı olmak istiyor. Artık kendilerine güveniyor ve başarmanın yaşattığı hazzı çok iyi biliyorlar. Eğitimin ne kadar önemli ve güzel bir şey olduğunu gördüler, sanatla tanıştılar, geleceğe yönelik umutları yeşerdi. Onların umutlarının yeşermesinde küçük de olsa bir katkımız olduysa ne mutlu bize.” ifadelerini kullandı. Dr. Nilgün Tabakoğlu, Edirne Valisi’nin eşi Nurcan Özdemir, Trakya Üniversitesi Yönetimi, projeye destek veren kurum ve kişiler ile Devlet Konservatuarı hocalarına teşekkür ederek konuşmasını tamamladı.

Nurcan Özdemir yaptığı konuşmada “gönüllülük” kavramını vurgulayarak “Gaye; öksüz, yetim, yaşlı, engelli, şehit yakınları ve kadınlarımızın daha insanca yaşam imkanlarına kavuşmasıdır. Bu amaç için herkesi karşılık beklemeden ilgisi olduğu alanlarda ‘Gönül Elçisi’ olmaya davet ediyorum. Ben de bir gönül elçisi olarak çevremdeki arkadaşlarıma bu konuyu anlatıyor ve projeye desteklerini istiyorum.” dedi. Nurcan Özdemir konuşmasına “Rektörümüzün eşi ile birlikte yürüttüğümüz bu projede Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuarı’nda görevli saygıdeğer hocalarımızın göstermiş oldukları büyük fedakarlık ile bu güzel çocuklarımızın önüne bir ufak açılmıştır. Çocuklarımızı hiçbir menfaat beklemeden fedakarca eğitmişler ve topluma geleceğin müzisyenlerini kazandırmışlardır. Bu güzel çocuklarımızın hayatlarının devamında, öğrendiklerini yaşama geçirerek, yeni şeyler öğrenerek hayatlarına yön vermelerini temenni ediyorum.” diyerek devam etti. Nurcan Özdemir konuşmasında ayrıca “Bu hayatta insanı en mutlu eden şey başkalarına yardımcı olabilmektir ve bu gönüllülükle yapılan bir iştir. Bir işe gönül verilirse böyle güzel sonuçlar ortaya çıkar. Ben bu projede emeği geçen gerkesle birlikte, fikir sahibi ve en çok emeği olan arkadaşım Nilgün Tabakoğlu’na, üniversitedeki hocalarımıza, Milli Eğitim’deki öğretmenlerimize, çocuklarımızın ailelerine ve tabi ki en çok da bu güzel çocuklarımıza teşekkür ediyor, hayatlarının bundan sonraki bölümünde de mutluluklar diliyorum.” dedi.

Konuşmaların tamamlanmasıyla, önce “Gönül Elçileri” projesinin amacını anlatan ve seyircileri iyiliğe davet eden, 1 dakikalık kısa bir film izlendi. Ardından, Trakya Üniversitesi tarafından hazırlanan ve öğrencilerin seçim aşamasından başlayarak, 4 aylık süreçteki tüm çalışmaları özetleyen, çocukların seçimlerdeki heyecanını, katıldıkları eğitimleri, paylaşmayı, birbirilerini desteklemeyi nasıl öğrendiklerini, ortaya koydukları çabayı, gelişimlerini ve provalardaki eğlenceli anları keyifli bir akışla özetleyen, son olarak projeye katılan çocukların duygularını kendi cümleleriyle ekrana yansıtan, 17 dakikalık bir film izlendi.         

Filmin bitmesiyle kalkan perdenin hemen arkasında heyecanla bekleyen minik yetenekler, 4 aylık emeklerinin sonucu olarak ortaya çıkan konserde, salonu tamamen dolduran izleyicilere oldukça duygusal, eğlenceli ve keyifli anlar yaşattı. İzleyicilerin alkışlarıyla, büyük bir coşkuyla gerçekleştirilen konserde, mükemmel bir ses uyumuna sahip koronun seslendirdiği şarkıların ardından unutulmaz bir ritm şovu ve solo performanslar sahnelendi. Konserin son bölümünde ise koro ve orkestranın birlikte seslendirdiği “Kızılcıklar Oldu mu?” ve “Vardar Ovası” şarkılarıyla salondaki coşku zirveye ulaştı.

Etkinlik, Edirne Valisi Günay Özdemir ve eşi Nurcan Özdemir, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ve eşi Dr. Nilgün Tabakoğlu tarafından projeye destek veren kurum ve kişilere, Devlet Konservatuarı gönül elçilerine ve öğrencilere teşekkür belgeleri ve hediyelerinin verilmesiyle sona erdi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.