GELENEKSEL TRAKYA YEMEKLERİ YARIŞTI

Kırkpınar etkinlikleri kapsamında  yer alan  “Geleneksel Trakya Ev Yemekleri"  Lalezar restoranda gerçekleşti. Üç dalda yapılan yarışmaya  etliler dalında 15  Tatlılar kategorisinde 19  Hamur işinde 21 yarışmacı katıldı.

GELENEKSEL TRAKYA YEMEKLERİ YARIŞTI

Kırkpınar etkinlikleri kapsamında  yer alan  “Geleneksel Trakya Ev Yemekleri"  Lalezar restoranda gerçekleşti. Üç dalda yapılan yarışmaya  etliler dalında 15  Tatlılar kategorisinde 19  Hamur işinde 21 yarışmacı katıldı.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
05 Temmuz 2019 Cuma 08:52
GELENEKSEL TRAKYA YEMEKLERİ YARIŞTI

Ödül törenine Edirne Valisi Ekrem Canalp, Vali Yardımcısı Ali Uysal, Edirne  Kültür ve Turizm  Müdürü Ahmet Hacıoğlu, Eski Kırkpınar Ağası  Alper Yazoğlu ile yarışmacılar katıldı.

Yarışma öncesi söz alan Kültür ve Turizm Müdürü Hacıoğlu şunları söyledi, “ Gastronomi şehri olma yolunda  Edirne Kültür ve Turizm Müdürlüğü olarak iyi çalışmalar yapmaktayız. 2023 vizyon belgemizde  en önemli konulardan biri UNESCO’nun her türünü içinde barındıran, Edirne’yi  Antakya’da Gaziantep’de  olduğu gibi  gastronomi şehri  yapmak için adımlar atıyoruz. Bunun ilkini bu yıl Turizm Haftasında Milli Eğitim Müdürü ile birlikte yaptık. Orada da yemek yarışması organize ettik. Ara verilen Geleneksel yemek yarışmasına tekrar başladık. Bize destek olanlara başta Valimiz olmak üzere teşekkürlerimizi sunarız.” Dedi

YÖRESEL YEMEKLER MENÜLERDE YER ALSIN

Burada bir şey söylemek istediğini belirten Hacıoğlu,”Bizler Anadolu mutfağının izlerini taşıyoruz.Balkan mutfağının da izlerini taşıyoruz.Bu arada Osmanlı’ya başkentlik yaptık. Saray mutfağının da izlerini taşımaktayız. Buna rağmen Edirne dendiğinde ilk akla ciğer ve köfte geliyor,başka bir şey gelmiyor.

Bu güzel bir şey. Bu konuda emeği geçen tanıtıma katkı veren  herkesten Allah razı olsun.

Ben şunu isterim.Şehir lokantalarımızın menülerinde  bizim yöresel yemeklerimiz farklı bir karakterle yazılsın, farklı bir renkle ortaya konulsun. İnsanlar menüde ciğer sarmayı gördüğünde neden farklı renk diye sorsunlar. İşletme sahibi de bunun yöresel yemeğimiz olduğunu bildirsin.  Bu tüm yöresel yemeklerimiz için de geçerlidir. Ben bu çağrımı basın mensupları aracılığı ile ilgili olan kurumlarımıza  duyurulması niyetindeyim.Kendi yöreselimize ne kadar çok sahip çıkarsak, bu alanda o kadar çok başarılı oluruz. Dilerim bu yarışma farkındalık yaratma ve gastronomi şehri olma yolunda vesile olur emeği geçen herkese  teşekkür ediyorum” dedi.

YARIŞMACILARA ÖDÜLLERİ VERİLDİ

Jüri üyelerinin değerlendirmesi sonunda  yarışmada tatlılar dalında  kavala kurabiyesi ile üçüncü olan Necla Önger, Hamurişleri dalında hıdırellez böreği ile  Ayşe Öztürk, Etliler dalında etli ciğer sarma ile  selen Çuvalcı kazandı.üçüncülük ödüllerini   Eski Kırkpınar Ağası Alper Yazoğlu verdi.

 Yöresel yemek yarışmasında ikincilik ödülü tatlılar kategorisinde incir dolmasıyla  Serap  Arcan, Hamur işleri dalında  Bulgurlu kol böreğiyle Sebile  Kayaküçük, etliler dalında  karıkoca dolmasıyla  Fatma Tavukçu, kazandı. İkincilik  ödüllerini Edirne Belediye Başkan Yardımcısı  Hakan İşcan sundu.

 Yarışmada  tatlılar dalında  birinciliği  safranlı İrmik helvasıyla  Selma Aygün, Hamurişleri dalında kabaklı kolböreğiyle  Mediha Bayrak, Etliler dalında asma kuşu yemeğiyle  Derya Umut kazandı. Birincilik ödüllerini eşiyle birlikte Edirne Valisi Ekrem Canalp sundu.   

Fikri Yalın

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.