GELMEYEN YATIRIM PROGRAMI, MECLİSİ KARIŞTIRDI !

Edirne İl Özel İdaresi Kasım ayı toplantılarında, meclise gelmeyen yatırım programının tekrar gündeme gelmesinin ardından, AK Parti'li İl Genel Meclisi Üyesi Nedret Akbulut ile İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Geçmiş arasında tartışma yaşandı.

GELMEYEN YATIRIM PROGRAMI, MECLİSİ KARIŞTIRDI !

Edirne İl Özel İdaresi Kasım ayı toplantılarında, meclise gelmeyen yatırım programının tekrar gündeme gelmesinin ardından, AK Parti'li İl Genel Meclisi Üyesi Nedret Akbulut ile İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Geçmiş arasında tartışma yaşandı.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
09 Kasım 2017 Perşembe 10:26
GELMEYEN YATIRIM PROGRAMI, MECLİSİ KARIŞTIRDI !

    Yatırım programının hala meclise neden gelmediğini gündeme geldiğinde söz alan Akbulut, kanunda kasım ayının başında programın gelmesiyle ilgili bir madde olmadığını ve bunun normal karşılanabileceğini ifade etti. Ardından Akbulut'a cevap veren Geçmiş, yatırım programının meclise gelmemesinin bir saygısızlık olduğunu söyleyerek, “Bu meclise olan saygısızlığı ben içime sindiremiyorum. Bu bana değil, meclise olan saygısızlık. Nedret Bey meclisi savun, hakkını savun, bürokratları savunma. 9 yıldır bu program gelmiş, bu yıl neden gelmiyor?” dedi.
    AKBULUT: “KANUNDA BÖYLE BİR MADDE YOK”
    AK Parti'li İl Genel Meclis Üyesi Nedret Akbulut, kanunda kasım ayının başında yatırım programının gelmesiyle ilgili bir şey olmadığını ifade ederek, “Şimdi biz 2018 bütçesini burada görüşüyoruz. Bütçe ve performans bütçe, bu görüşmeler yapılıyor. Yatırım bütçesiyle alakalı konu bunlar belirlendikten sonra görüşülür ve yapılır. Çünkü henüz netleşmiş bir durum yok ortada. 80 milyonluk bütçe tamam var ama bunların kalemlere ayrılması, fasıllar açılarak kaydırma yapılması bunlar daha sonra yatırım bütçesi görüşülürken yapılacak işler. 3 gün sonra 5 gün sonra gelsin, bunda bir şey yok ki. Daha bizim çalışmalarımız devam ediyor. Hele bir netleşsin, daha sonra yatırım bütçesini de ayrıntılarıyla görüşürüz. Aktarımları yaparız. Yatırım Bütçesi Kasım ayında gelecek diye kanunda bir madde yok. Geçmişte bu uygulamalar böyle yapılmıştır, olabilir. Bu sene de bu şekilde yapılmış olabilir. Bunda bir panik yaratmanın manasını anlamıyorum. Bu konudaki eleştirilerin de doğru olmadığı kanaatindeyim.” dedi. Asyabahis  
    GEÇMİŞ: “NEDRET BEY MECLİSİ SAVUN!”
    Ardından Akbulut'a cevap veren İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Geçmiş, yatırım programının meclise gelmemesinin, meclise saygısızlık olduğunu söyleyerek, “2005'ten beri yıllardır meclisin ilk günü gelen yatırım programı 2018 yılında Alaaddin Bey'in keyfi üzerine gelmiyor. Yasa mı değişti diyorum, yok. Hazırlayamadık, diyorlar. Ben burada şov yapmıyorum. Meclise karşı yapılan saygısızlığı dile getiriyorum. Bu meclisten ne korkuları var. Bu yatırım programını getirse, buna göre meclis görse eninde sonunda bu yatırım programını getirecekler ve meclis yapacak. Bürokratların böyle bir yetkileri yok. Halk bu yetkiyi İl Genel Meclisi'ne verdi. Ya milletvekilleri yapar bütçeyi ya da İl Genel Meclisi yapar. Nedret Bey, bürokratları savunur gibi konuşuyorsun, oturduğun koltuğa ters düşüyorsun. Alaaddin Uğur gibi konuşuyorsun burada. Hepimize de yalan söyledi, 'Sayın Valime verdim, inceliyor' dedi. 1 saat önce Vali Bey'in yanındaydım. Vali Bey kendisine de yatırım bütçesinin gelmediğini söyledi. Söylemeyecektim bunu ama ben gerçekleri konuşuyorum. Bu meclise olan saygısızlığı ben içime sindiremiyorum. Bu bana değil, meclise olan saygısızlık. Nedret Bey meclisi savun, hakkını savun, bürokratları savunma. 9 yıldır bu program gelmiş, bu yıl neden gelmiyor? Seni de bu meclisi savunmaya davet ediyorum. Bütçe belli 80 milyon lira. Nereye yatırım yapacağız biz, bu meclis 80 milyon lirayı nereye götürecek? Ben Özel İdareyi değil, bir şahsı alıyorum karşıma. O da meclise saygısızlık olduğundan dolayı.” ifadelerini kullandı. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.