GENÇ DİŞ HEKİMLERİ GELECEĞE UĞURLANDI

Trakya Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinde düzenlenen tören ile mezuniyet heyecanı yaşandı. 2021-2022 Akademik Yılı’nda mezun olan genç diş hekimleri, ailelerin de katıldığı törenle geleceğe uğurlandı.

GENÇ DİŞ HEKİMLERİ GELECEĞE UĞURLANDI

Trakya Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinde düzenlenen tören ile mezuniyet heyecanı yaşandı. 2021-2022 Akademik Yılı’nda mezun olan genç diş hekimleri, ailelerin de katıldığı törenle geleceğe uğurlandı.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
30 Haziran 2022 Perşembe 06:00
GENÇ DİŞ HEKİMLERİ GELECEĞE UĞURLANDI

Trakya Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi, ikinci mezunlarını vermenin heyecanını yaşadı. İlk mezuniyet töreni coşkusunu 2020-2021 yılı mezunları ile yaşayan Diş Hekimliği Fakültesi, yeni mezunlarını da görkemli bir törenle uğurladı. Balkan Kongre Merkezi’nde düzenlenen törende öğrenciler, mezuniyet coşkusu ve gururunu bir arada yaşadı. Törende, mezun olan öğrencileri aileleri de yalnız bırakmadı. Diploma alan ve mezun olmanın haklı gururunu yaşayan öğrenciler, başarılarını cübbe giyip kep atarak kutladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan tören, Trakya Üniversitesi tanıtım filminin izlenmesi ile devam etti. Törende Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuarı öğretim üyeleri Doç. Zerrin Tan, Dr. Öğr. Üyesi Deniz Yavuz ve Merve Kuşoğlu’nun mini dinletisinin ardından mezun öğrencilerin eğitim-öğretim yaşamlarından kesitler sunan fotoğraf ve videoların yer aldığı sunuma yer verildi.

Törende daha sonra mezun öğrenciler adına bir konuşma gerçekleştiren fakülte birincisi Fatma Yiğit, yetişmelerinde payı olan ailelere ve akademisyenlere teşekkür ederek, “Hem keyifli hem zorlu üniversite hayatımızın sonuna gelmiş bulunuyoruz. Hayatımızın belki de en önemli anlarından birini yaşıyoruz. Fakültemize, hocalarımıza, arkadaşlarımıza ve üniversitemize veda etsek de biliyoruz ki bu hepimiz için yepyeni bir başlangıç. Hayatımızın önemli bir bölümünü kapsayan üniversite dönemimizde sizler bizlere öncelikle mesleğimizin kutsallığını aşılayıp bizleri donanımlı birer hekim olarak yetiştirdiniz ve bizleri birer cevherlere dönüştürdünüz. Şimdi bu cevherler, memleketimin dört bir yanında ışıldamaya, etrafını aydınlatmaya başlayacaklar. Işığımızın kaynağı sizlerin emekleridir. Bu nedenle sizlere kendim ve mezun arkadaşlarım adına sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Konuşmamın sonuna gelirken benim için en özel ve anlamlı teşekkürü sizlerin huzurunuzda her zaman yanımda olan ve bugün de beni yalnız bırakmayan aileme etmek istiyorum. Bugün burada bulunmamda büyük emeği olan, destek ve sevgilerini hiç esirgemeyen aileme sonsuz teşekkür ederim.” dedi.

Mezun öğrencilerle birlikte aynı heyecanı yaşadıklarını ifade eden Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Nuri Hatipoğlu, “Diş Hekimliği Fakültemiz 2011 yılında kurulmuş nispeten yeni ve genç bir fakültedir. Sevgili mezunlarımız, buraya öğrenci olarak geldiniz, hekimlik gibi kutsal bir mesleği yapacak yetkinliğe eriştiniz. Gençliğinizin en güzel dönemini burada geçirdiniz. Hayat boyu unutmayacağınız anıları burada biriktirdiniz. Bu nedenle okulunuz, üniversiteniz ve Edirne ile hiçbir şekilde bağlantınızı koparmayacağınızı, meslek hayatınızı etik değerlerden ve bilimsellikten ödün vermeden sürdüreceğinizi umut ediyor, hepinize cesaretle başladığınız bu yolda başarılar diliyorum.” şeklinde konuştu.

Diş Hekimliği Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Altuğ Çilingir, “Diş Hekimliği eğitimi, oldukça zorlu bir süreç. Diş hekimliğini kazanana kadar harcanılan çabanın birkaç kat fazlasını harcamak gerekiyor. Çok zorlu şartlarda eğitim gördü arkadaşlarımız. Belki yüz yılda bir dünyanın başına gelebilecek bir pandemi şartlarında iki sene geçirdiler. Ve bu iki seneyi hastalarının başında klinikte geçirdiler. Özverili çalışmalarından dolayı öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Bir teşekkür de ailelere etmek istiyorum. Diş Hekimliği Fakültesi, usta-çırak ilişkisi ile eğitim veren bir fakülte. Birinci sınıftan son sınıfa kadar ileri derecede uzman asistanlar, hocaları başlarında bulunuyorlar. Hepiniz de biliyorsunuz ‘çırak ustayı geçmezse sanat ölür’ diye bir kavram var. Biz de bu bayrak yarışında aldığımız bayrağı bizden sonraki nesillere vermenin haklı gururunu yaşıyoruz. YÖK’ün Mezun Başarı Atlası Sistemi değerlendirmelerine göre fakültemiz, 2021 Diş Hekimliği Uzmanlık Sınavı (DUS ) başarı sıralamasında Türkiye ve KKTC’de eğitim veren tüm devlet ve vakıf üniversiteleri arasında 1’inci sırada yer almıştır.” şeklinde konuşarak mezun öğrencileri, ailelerini ve akademisyenleri tebrik etti.

Törende ilk olarak 2020-2021 yılında mezun olan öğrencileri temsilen Arş. Gör. Şebnem Buse Candar, Arş. Gör. Burak Baran Akşit ve Arş. Gör. Ahmet Kerem Eren’e çiçek takdim edildi. Ardından 2021-2022 Akademik Yılı Diş Hekimliği Fakültesi birincisi Fatma Yiğit ile mezun olmaya hak kazanan öğrencilere mezuniyet belgeleri takdim edildi. Meslek yemininin edilmesiyle birlikte mezun olan genç diş hekimleri, büyük bir coşkuyla keplerini havaya fırlattı.

Mezuniyet törenine Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Osman Nuri Hatipoğlu, Rektör Yardımcısı Prof. Ahmet Hamdi Zafer, Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Hüseyin Rıza Ferhat Karabulut, Trakya Üniversitesi Uluslararası Fizik ve Uygulamalı Matematik Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Seyfettin Dalgıç, Trakya Üniversitesi Genel Sekreter Yardımcısı Ahmet Sezgin, akademik ve idari personel ile öğrenciler ve yakınları katıldı.

Haber Merkezi

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.