GENÇ HUKUKÇULAR LİSTESİ ADAYLIK BAŞVURUSUNU YAPTI

Stajyer avukatların daha etkin şekilde baro yönetiminde olmasını hedefleyen, 6 avukat ve 6 stajyerden oluşan Genç Hukukçular Listesi, Edirne Barosu'nda 2'ncisi yapılacak genç avukatlar meclisi seçimleri için, 21 Mart 2020 tarihinde adaylık başvurusunu yaptı.

GENÇ HUKUKÇULAR LİSTESİ ADAYLIK BAŞVURUSUNU YAPTI

Stajyer avukatların daha etkin şekilde baro yönetiminde olmasını hedefleyen, 6 avukat ve 6 stajyerden oluşan Genç Hukukçular Listesi, Edirne Barosu'nda 2'ncisi yapılacak genç avukatlar meclisi seçimleri için, 21 Mart 2020 tarihinde adaylık başvurusunu yaptı.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
18 Nisan 2020 Cumartesi 06:14
GENÇ HUKUKÇULAR LİSTESİ  ADAYLIK BAŞVURUSUNU YAPTI

LİSTE, İNSAN HAKLARI VE HAK TEMELLİ ÇALIŞMALAR YAPMAYI PLANLIYOR

Genç Hukukçular Listesi Başkan Adayı Av. Satuk Buğrahan Mirzabey, insan hakları ve hak temelli çalışmalara meclis olarak iştirakin sağlanması ve emsal dava dosyalarının incelenmesi noktasında çalışmalar yapmak istediklerini söyledi.

Başkan Adayı Av. Satuk Buğrahan Mirzabey, stajyer avukatlar Ayberk Gültiken, Aziz Çağdaş Serin, Emrah Tosunoğlu, Erdem Çetin, Hatice İrem Kaya, Merve Gergin ve avukatlar Emel Buse Tunca, Emirhan Poslu, Kubilay Öztürk, Mehmet Azcan, Orkan Algül'den oluşan Genç Hukukçular Listesi, önümüzdeki günlerde Edirne Barosu Başkanı Av. Alper Pınar'ı ziyaret Edecek.

BİLİM, KÜLTÜR, SANAT VE TARİH ALT ÇALIŞMA GRUBU'NU KURMAYI HEDEFLİYORLAR

Genç Hukukçular Listesi, Edirne Barosu'nun kültürel faaliyetler noktasında daha etkin şekilde faaliyet yürütmesi hedefleri çerçevesinde, Edirne Barosu Genç Avukatlar Meclisi'nin bünyesinde bir alt çalışma grubu kurulmasını hedeflediklerini de söyledi.

Genç hukukçuların kültürel ve sanatsal faaliyetlere katılımının sağlanmasının, meclisin sosyal medya hesaplarında genç hukukçuları bilime, sanata ve araştırmaya teşvik etmeye yönelik paylaşımlar yapılmasının önem arz ettiğini vurgulayan listenin bir diğer hedefi ise, Kuzey Karolina'da bulunan Aziz Sancar Türk Evi'ne yardım etmek olduğu belirtilirken aynı zamanda Prof. Dr. Aziz Sancar'ın eşiyle birlikte, Türk bilim insanlarına burs vermek için kurduğu evin Türkiye'de bilinmediğinin de altı çizildi. Bu hususta farkındalık oluşturulması ve Türk bilim insanlarının çalışmalarına Edirne Barosu'nun katkı sağlamasının hedeflendiği etkinlik gerçekleştirildiği taktirde Türkiye'de ilk kez bir baro tarafından Aziz Sancar Türk Evi'ne yardım edilmiş olması hedeflediklerinin vurgusu yapıldı.

‘AVRUPA BİRLİĞİ ÜYESİ ÜLKELERİN ANAYASALARI İNCELENMELİ’

Ayrıca Genç Hukukçular Listesi'nin projeleri arasında, baroda bilimsel çalışmaların yapılması, bu hususta yine Türkiye'de ilk kez, baro bünyesinde, AB üyesi iki ülkenin anayasaları üzerine incelemeler yapılmasının da olduğu ifade edilirken Almanya Federal Cumhuriyeti Anayasası ve İspanya Krallığı Anayasası üzerine inceleme yapılmasının hedeflendiği projede; Türk hukuk dünyasına yeni bakış açıları kazandırmayı ve avukatların baro bünyesinde bilimsel çalışmalar yapmasının mümkün olduğunun da görüleceği bildirildi.

‘HUKUKÇULAR; DONANIMLI, ENTELEKTÜEL VE NİTELİKLİ OLMALI’

Nitelikli hukukçuların yetiştirilmesi gerektiğini vurgulayan liste üyeleri, her yıl pek çok hukukçunun avukatlık mesleğine başladığını, hukuk fakültelerinin mezun sayısı dikkate alındığında entelektüel ve donanımlı hukukçuların yetiştirilmesinin ne kadar önemli olduğunun bir kez daha görüldüğünü ifade ettiler. Genç Hukukçular Listesi ayrıca; projelerinde Türkiye'deki baroların çalışma alanlarına yönelik amaçlarının olduğunu, Avrupa Birliği üyesi ülkelerin anayasalarının karşılaştırmalı olarak incelenmesinin bilimsel araştırmaların usulü açısından önem arz ettiğini, Türk hukuk dünyası açısından küresel ölçekli bir vizyonun gerekli olduğunu ve Edirne Barosu Genç Avukatlar Meclisi'nin, Türkiye'de ilk sırada olması için çalışacaklarını, Edirne ili içerisinde avukatlara yönelik ayrıcalıkların genişletilmesine yönelik çalışmalar planladıklarını, baro bünyesinde bir fon oluşturulmasıyla elde edilen gelirin stajyer avukatlar yararına kullanılması hususlarında çalışacaklarını ifade ettiler.

Haber Merkezi

Geçtiğimiz günlerde ihale sürecinin başlandığının müjdesini veren AK Parti İl Başkanı Belgin İba, bugün itibariyle Sağlık Bakanlığı’nca Edirne İli Uzunköprü İlçesi 200 Yataklı Devlet Hastanesi Yapım İşi ihalesinin yapıldığını belirtti.

Edirne’nin sağlık noktasında çok önemli bir seviyeye geldiğini ifade eden İba, Uzunköprü ilçesine yapılacak olan yeni devlet hastanesi için AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal ile birlikte yoğun çaba gösterdiklerini dile getirdi.

Hastane hakkında bilgi aktaran İba; Geçtiğimiz günlerde ihale sürecinin başladığının müjdesini Uzunköprülü hemşehrilerimize vermiştik. Bugün ise Sağlık Bakanlığımızın attığı yeni adım ile birlikte 200 yataklı yeni Uzunköprü Devlet Hastanemizin ihalesi yapılmıştır. Uzunköprülü hemşehrilerimiz için önem arz eden hastanemiz bölgemizin sağlık alanındaki tüm ihtiyaçlarını karşılayacak kapasite ve teknolojide olacaktır.” dedi.

Haber Merkezi

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.