GENÇLER, KÖYÜ TERK EDİYOR

Edirne Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Arabacı, gençlerin köyleri terk ettiğini ifade ederek, “Gençlerimizi köyde tutmak için hayvancılığı güçlendirmemiz lazım” dedi.

GENÇLER, KÖYÜ TERK EDİYOR

Edirne Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Arabacı, gençlerin köyleri terk ettiğini ifade ederek, “Gençlerimizi köyde tutmak için hayvancılığı güçlendirmemiz lazım” dedi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
11 Eylül 2021 Cumartesi 06:29
GENÇLER, KÖYÜ TERK EDİYOR

Edirne Ziraat Odası Başkanı Arabacı, gazetemize yaptığı açıklamada, köyde yaşayanların yaş ortalamasının her geçen gün arttığını dile getirerek, gençlerin köylerden uzaklaştığını dile getirdi. Bölgemizdeki köylerde yaş ortalamasının 58 olduğunu ifade eden Arabacı sözlerine şöyle devam etti:

“Genç nüfus köylerden uzaklaşmaya başladı. Bizim gençlerimiz buna yönlendirebilmek için genç nüfusu köyde tutmamız gerekiyor. Gençlerimizi köyde tutmak için hayvancılığı güçlendirmemiz lazım. Ufak işletmelere destek vermemiz gerekiyor. Hayvancılıkta her yıl girdi maliyetlerimiz artıyor. Bizim kar marjımız her yıl bir tık aşağı düşüyor. Bu pandemi döneminde üretimin ne kadar önemli olduğu, gıdanın ne kadar önemli olduğunu bir kez daha ülke olarak hepimiz gördük. Böyle bir dönemde biz çiftçimizin kar marjını her yıl aşağı çekersek bu üretici ayakta kalmakta, yerlerini ekmekte üretimini yapmakta zorlanacaktır.

Doğal olarak genç nesil evinde görüyor babasının, annesinin yaşadığı zor şartları. Onlarda başka sektörlere yönelmeye başlıyor. Burada biz genç nesli köyde tutmamız lazım. Hayvancılığa, ufak işletmelere teşvik, destek vermemiz lazım. Tabi ki biz bugün tarım olarak baktığımızda hem tarımın geleceğini, hem tarımın geleceğindeki gençleri kazanmamız gerekiyor. Gençlere tarımı ve hayvancılığı sevdirmek için buna yönelik politikalar üretmeli, desteklenmeli, üretimi arttırmalı ki genç nesilde gelecek vaat edecek bir şeyin olduğunu görmeli ve köylerden uzaklaşmamalı.”

Bülent Sarıçiçek

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.