GENÇLERE MÜJDE! BAŞKAN GÜRKAN "SPOR OKULU AÇILACAK"

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan; Edirne’de Yıldırım Beyazıt Mahallesinde oturan ve sosyal medya üzerinden mektupla kendisinden basketbol sahası talebinde bulunan Damlasu Çetin’i evinde ziyaret etti.

GENÇLERE MÜJDE! BAŞKAN GÜRKAN "SPOR OKULU AÇILACAK"

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan; Edirne’de Yıldırım Beyazıt Mahallesinde oturan ve sosyal medya üzerinden mektupla kendisinden basketbol sahası talebinde bulunan Damlasu Çetin’i evinde ziyaret etti.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
09 Şubat 2019 Cumartesi 09:14
GENÇLERE MÜJDE!  BAŞKAN GÜRKAN "SPOR OKULU AÇILACAK"

Gürkan, Damlasu’ya mahallelerinde uygun bir alana basketbol sahası yapacaklarını söyledi. Gürkan ayrıca tüm çocukları yakından ilgilendirecek bir müjde verdi.

Edirne’de Yıldırım Beyazıt Mahallesinde oturan Damlasu Çetin, mahallesinde belediyenin yapmış olduğu çocuk parkında, top oynamasına izin vermeyen kişilerin olduğunu belirterek, parkta rahatça basketbol oynamak için Başkan Gürkan’dan basketbol sahası yapılmasını talep etmişti. Yerel basında da yer alan haberden sonra Edirne Belediye Başkan Recep Gürkan, mektubu yazan Damlasu Çetin’i evinde ziyaret etti. Gürkan, Damlasu ve ikizi Denizsu’ya Edirne Belediyesi’nce çocuklar için bastırılan Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Nutuk’ kitabını hediye ederek, kitapları onlar için imzaladı.

O PARK BASKETBOL SAHASI İÇİN UYGUN DEĞİL

Damlasu’nun talebini bir kez daha dinleyen Gürkan, “Senin bahsettiğin park, yolun ortasında kalıyor. Orası basketbol sahası için çok uygun değil. Çok fazla araba geçiyor. Başka bir yer bulalım oraya yapalım. Ben şimdi sana söz veriyorum. Mezarlığın üst tarafında yeni bir çocuk oyun parkı yapıyoruz. Geçen hafta orasını temizledik. Bugün oyun grubu kuruluyor. Basketbol sahası için de uygun bir yer bulacağız” diye konuştu.

Başkan Gürkan ayrıca tüm çocukları yakından ilgilendirecek bir müjde verdi. Edirne Belediyesi olarak bu yaz Spor Okulu açacaklarını ifade eden Gürkan, “Edirne Belediyesi Spor Okulu’nda basketbol, futbol ve voleybol olacak. Sizin gibi istekli çocukları alıp, onları sporla tanıştıracağız, onları kötü alışkanlıklara kapılmamasını sağlayacağız” dedi.

Gürkan ayrıca Nişancıpaşa, Yıldırım Mahallesi gibi mahallelerde uygun alan bulamadıkları için park yapamadıklarını belirterek, “Eğer muhtarlarımız bu mahallelerde park için uygun alanlar bulursa; hemen park için çalışmalara başlayacağız” diye konuştu.

MİMAR SİNAN ŞAHESERLERİ PARKI

Üç kıtaya yayılan Osmanlı İmparatorluğu’nun büyük mimarı; Mimar Koca Sinan’ın dünyada ve Türkiye’de bulunan 99 eserini Edirne’de buluşturacaklarını belirten Gürkan, , “Miniapark Projemiz ile yeni bir destinasyon merkezi yaratacağız. Bu parkta otopark, restoran, kafe gibi sosyal donatılar da olacak. Ana giriş binasında Mimar Sinan’ın hayatı ve eserleri ile ilgili sergiler düzenlenecek. Çocuklar buraya gelerek, Mimar Sinan’ı tanıyacak. Ayrıca için masal parkı da yer alacak. Bu masal parkında 31 tane masal kahramanı yer alacak” diye konuştu.

Damlasu Çetin, kaleme aldığı mektubunda şunlara yer vermişti;

“Sayın Recep Gürkan Amca. Benim adım Damla. Yıldırım Beyazıt Mahallesinde merkezde oturuyorum. Bir şikayetim var. Bundan bir iki sene öncesinde mahallemize bir çocuk parkı yaptırıp mahallemizin çocuklarını sevindirmiştiniz. Ayrıca sizinle birlikte fotoğraf bile çekilmiştik. Bizim mahallemizde bir sürü kahve var. Parktaki boş alanda bile top oynamamıza izin vermeyen bir sürü adam var. Şikâyetim şudur; mahallemizin her yerinde kahve olmasına rağmen adamlar parktaki banklara oturuyorlar. Kimsenin de oturmasına izin vermiyorlar. Parktaki o bankları kaldırıp yerine güzel ve kapalı bir basketbol sahası yapılabilir. Bu sayede parkta istediğimiz şekilde top oynayabiliriz. Gereğinin yapılmasını arz ediyorum”

Haber Merkezi

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.