GENÇLİK HAFTASI BAŞLADI

15-21 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Gençlik Haftası etkinlikleri dün Atatürk Anıtı’nda düzenlenen törenle başladı.

GENÇLİK HAFTASI BAŞLADI

15-21 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Gençlik Haftası etkinlikleri dün Atatürk Anıtı’nda düzenlenen törenle başladı.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
16 Mayıs 2019 Perşembe 08:22
GENÇLİK HAFTASI BAŞLADI

Her yıl 15-21 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Gençlik Haftası etkinlikleri, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Atatürk Anıtı’nda düzenlenen törenle başladı. Edirne Belediye Bandosu eşliğinde saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program, Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla devam etti.

“GENÇLİK, AYDINLIK BİR GELECEĞİN EN ÖNEMLİ GÜCÜDÜR”

Günün anlam ve önemine dair konuşmayı yapan Trakya Üniversitesi Öğrencisi Şevval Aktaş konuşmasına, Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi’ndeki “Ey Türk Gençliği birinci vazifen, Türk İstiklalini, Türk Cumhuriyeti'ni ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir!” sözleriyle başlayarak, “Buradan da anlaşılacağı üzere Ulu önderimiz bizlere bir emanet bırakmıştır. Biz de bu emanete en iyi şekilde layık olabilmek için gerek sosyal, kültürel, sportif gerekse sanatsal gelişimlerimize katkıda bulunmak için her yıl 15 – 21 Mayıs tarihleri arasında Gençlik Haftası kutlamaları yapmaktayız. Gençlik, aydınlık bir geleceğin en önemli gücüdür. Bizler bu gücü en iyi şekilde kullanabilmeli, şanlı tarihimizden aldığımız ilhamla emanetimizi nesiller boyunca aktarabilmeliyiz. Alacağımız çağdaş eğitimle, en önemli amacımız devletimizi ve milletimizi en ileriye götürmek olmalıdır. Bu amaçlar için yapacağımız fedakarlıkların bir sonu yoktur. Çanakkale ve Kurtuluş Savaşı'nda bu fedakarlıkların en somut örnekleri bulunmaktadır. İşte biz de şimdi bu zaferlerden ilham alarak devletimizi, milletimizi, bayrağımızı zirveye çıkarabilmeliyiz.” ifadelerini kullandı.

Kerem Filiz

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.