GENÇLİK, ÖZKÖSE'YE EMANET

CHP Edirne İl Gençlik Kolları Olağan Genel Kurulu, dün Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi. Tek listeyle gidilen seçimde Mevcut Başkan Kutay Özköse 164 oy alarak tekrar başkan seçildi.

GENÇLİK, ÖZKÖSE'YE EMANET

CHP Edirne İl Gençlik Kolları Olağan Genel Kurulu, dün Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi. Tek listeyle gidilen seçimde Mevcut Başkan Kutay Özköse 164 oy alarak tekrar başkan seçildi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
15 Ocak 2018 Pazartesi 10:34
GENÇLİK, ÖZKÖSE'YE EMANET

    Seçimin ardından Özköse'nin Yönetim Kurulu ise şu isimlerden oluştu: 
    Tugay Bilekkaya, Nilay Çakır, Cihangir Çalışkanlar, Anıl Buğra Çetin, Halil Yavuz Çetin, Tolga Çetin, Melih Çınar, Yağmur Kara, Gamze Özkan, Hasan Oğuz Saç, Hüseyin Berk Şahin, Özkan Tosun, Korcan Tuna, Regaip Yıldız
Kurultay Delegeleri olarak ise;  Sercan Al, Mert Boyalık, Kutay Özköse seçildi. 
CHP İl Gençlik Kolları Olağan Genel Kurulu'na, CHP Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, CHP Edirne İl Kadın Kolları Başkanı Çiğdem Gegeoğlu, Uzunköprü Belediye Başkanı Enis İşbilen, Süloğlu Belediye Başkanı Mehmet Ormankıran, ilçe başkanları ve üyeler katılım gösterdi. 
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan kongrede, Divan Başkanlığını Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Divan Başkan Yardımcılığını Edirne Belediye Meclis Üyesi Semih Çınar, Katip Üyeliği ise Edirne Merkez İlçe Kadın Kolları Başkanı Reyhan Güzel yaptı.  Mevcut İl Gençlik Kolları Başkanı Kutay Özköse yönetim kurulu çalışma raporu ile hesap dönemi çalışma raporunu okudu ve delegeler tarafından raporların ibrası sağlandı. 
    PEKCANLI: “GENÇLERE NE KADAR DEĞER VERDİLERSE, 2019'DA BENDE O KADAR DEĞER VERECEĞİM”
    Sonrasında delege ve üyelerin konuşmalarıyla devam eden kongrede konuşan CHP Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı, bazı belediye başkanları ve milletvekillerinin kongreye katılmamasını eleştirerek, “Her daim 8 belediye başkanı ve 2 tane milletvekili olan bir örgütte burada var olan 2-3 belediye ve ilçe başkanı dışındaki tablo tartışılır tabii ki. Var olan enerjiyi gençlerden ziyade ilk önce partinin seçilmişlerinin bu salona vermesi lazım. Partinin seçilmişleri bu salona ilgi göstermiyorsa ilk önce onların kendisine çeki düzen vermesi lazım. Bu benim için hakikaten üzücü bir tablo. İnşallah 2019 seçimlerinde bu binada, bu salondan daha fazla kitlelerle beraber, arkasında koştuğumuz insanları da bu salona katarak yürüyeceğiz. Ama şu salondaki gençler emin olsun ki, size bu salona gelenler ne kadar değer verirse 2019'da ben de onlara o kadar değer vereceğim. Bunu buradan size sözünü veriyorum. Kutay kardeşime yeni görevinde başarılar dilerim. Salona gelen seçilmişlerimize ayrıca teşekkür ediyorum.” dedi.
ÇAYIR: “KEŞKE SİZLERİN ÇOCUKLARI DA BİZİM ARAMIZDA OLSA”
    Keşan İlçe Teşkilatından Emine Ceren Çayır ise, ana kademelerde bulunan yöneticilerin çocuklarının aralarında olmadığını söyleyerek, “Biz gençlik olarak var olmak istiyoruz yani sizlerin arasında yer bulmak istiyoruz. Ama bunları lafta değil, ya da sadece gençliğe ait olan yöneticilik koltuklarında değil birebir ilde ana kademelerde yer almak istiyoruz. Sizler burada gençliğin sayısını eleştirirken ya da gençler nerede derken biz kırılıyoruz, çünkü gençler burada. Sizden şunu bekliyoruz: Biz buradayız ama keşke sizlerin çocuklarınız da bizlerin arasında olsa. En büyük eksikliğin ana kademelerde yetişen yöneticilerin çocuklarının aramızda olmamasında yaşıyoruz. Biz akşam eve gittiğimizde ailelerimizle konuşuyoruz ama sizlerle ortak noktayı yakalayamıyoruz. Sizlerin çocukları bizlerin içinde olursa aynı endişeleri belki size yansıtırız, diye düşünüyorum. O yüzden ne olur çocuklarınızı bizim aramıza gönderin.” ifadelerini kullandı.  
    GÜRKAN: “ÖNCE YÜREĞİNDE CHP'Lİ OLACAKSIN”
    Son olarak söz alan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, parti içi rekabette desteklenmeyen adayların bile kazanması durumunda desteklenmesi gerektiğini ifade ederek, “Parti içerisinde hep arzuladığımız olmayabilir. Siyaset çok uzun bir maraton. Bazen kurultay delegesi olmayı hedefleriz olmaz, il veya ilçe başkanı olmayı hedefleriz, olmaz ama bu olmayacak anlamına da gelmez, mücadeleyi bırakmamak gerekiyor. Elbette siyaset yaparken hepinizin rol modelleri var. Hepinizin örnek aldığı veya almadığı partililerimiz var. Hepimizin özgür bir birey olarak özgürce seçimi var. Ama seçilmişler olan bizlerin kavgalarını örnek almayın. Bunu örnek alırsanız bu gidiş iyi bir gidiş olmaz. Yanlış şurada; parti içi seçim bitti kazanan belli oldu. Benim sevmediğim aday kazandı mesela. Ama o uğruna mücadele ettiğimiz demokratik kurallar içerisinde il başkanı seçildi mi, seçildi. Yapmamız gereken ne? Yanlışlık burada başlıyor. Eğer gerçekten CHP'liysek hiç sevmesek, beğenmesek bile amiyane tabirle Gorabet kan kusacağız ama kızılcık şerbeti içtim, diyeceğiz. Çünkü partimizin bayrağını taşıma görevi o dönem için o arkadaşımıza verilmiştir. Gerçekten partiliysek mücadele, partinin kendi içindeki mücadele bittikten sonra, partinin asıl rakibi olan diğer partileriyle olan yarıştır. Yok efendim, 'ben bunu beğenmedim, istediğim olmadı, ben diğer partiyle olan yarışta partimin resmi olan adayını desteklemem'. O zaman hangi partidensin sen? CHP'li mi zannediyorsun kendini? Senin CHP'ye üye olman, CHP'den sana bir kimlik vermiş olmaları seni CHP'li yapmaz. Hiçbir şeye yaramaz o kimlik. Sadece kullanmadığın bir kredi kartına benzer. Sen CHP'li olacaksan önce yüreğinde olacaksın. Bunu yaptığın zaman senin o üyelik kartını göstermeye de ihtiyacın yok.” şeklinde konuştu. 
    Saat 13.30 itibariyle divana tek liste sunulmasının ardından bu dönemde gençlik kolları başkanlığını garantileyen Özköse, kürsüye gelerek bir teşekkür konuşması yaptı. 
ÖZKÖSE: “SALONU TAŞIRMAMIZ LAZIM”
    Özköse, katılımın az olmasından dolayı özeleştiri yaparak başladığı konuşmasında, “Hepinize desteklerinizden ve katkılarınızdan ötürü teşekkür ediyorum. Evet bugün salonda delege sayımız ve katılım biraz az. Bunu ben kabul ediyorum. Bizim gençler olarak bu salonu doldurmak değil aslında taşırmamız lazım. Kısmetse göreve başladıktan sonra önümüzdeki süreç 2019'a hazırlık anlamında eğitim süreci olarak geçecek. Sağlıklı bir yapı oluşturmak bazen zor olabiliyor. İşsizlik oranı gençlikte yüzde 25'lerde. Mevcut iktidarın baskıları, sindirmeleri her yerde yaşıyoruz. Bunu en çok da CHP gençlik kolları örgüt üyeleri yaşıyor. Ama inşallah 2019'la birlikte her şey daha iyi olacak.” dedi. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.