GENEL BAŞKAN TOPLANTIYA, WHATSAPP'LA KATILDI

Demokrat Parti Edirne İl Teşkilatı cumartesi günü Edirne'de görev yapan basın mensuplarıyla bir araya geldi. Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal da, Whatsapp uygulaması üzerinden toplantıya katılarak gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

GENEL BAŞKAN TOPLANTIYA, WHATSAPP'LA KATILDI

Demokrat Parti Edirne İl Teşkilatı cumartesi günü Edirne'de görev yapan basın mensuplarıyla bir araya geldi. Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal da, Whatsapp uygulaması üzerinden toplantıya katılarak gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
12 Şubat 2018 Pazartesi 10:17
GENEL BAŞKAN TOPLANTIYA, WHATSAPP'LA KATILDI

    Demokrat Parti Edirne İl Teşkilatı cumartesi günü Tarihi Ciğerci Bahri Bey'de düzenlenen toplantıda Edirne'de görev yapan basın mensuplarıyla bir araya geldi. Toplantıda bir açıklama yapan partinin İl Başkanı İbrahim Özyılmaz, Demokrat Parti'nin Türkiye'nin çimentosu olduğunu ifade etti. 
ÖZYILMAZ: “İDDİALI BİR SİYASİ HAREKETİZ”
Özyılmaz, iddialı bir siyası hareket olduklarını ifade ederek, “Edirne'mize nasıl faydalı olabileceğimiz ne yapmamız gerektiği, bize henüz daha mecliste olmamamıza rağmen iddialı bir siyasi hareketiz. Çok genç bir genel başkanımız var. Süleyman Demirel gibi bu partiyi çok yerlere taşıyacağından hiç şüphem yok. Zaten bunu çok kısa zaman içerisinde hep beraber göreceğiz. Her ay il başkanları toplantısına katılıyorum. Sakarya İl Başkanlığımızın bir davetine katıldık. Genel Başkanımız da oradaydı. 2 gün Sakarya'da beraberdik. Oradan da Yalova'ya geçtik. Çok güzel bir genel kurul oldu. Yalova'daki o genel kurulda adeta bir genel seçim varmış havası yaratıldı. Çok güzel bir atmosferdi. Arkadaşlarımız da iyi hazırlanmış demek ki tabanda da o ses var. Yukarıdan bir kıpırtı bekliyor taban.” dedi.
ÖZYILMAZ: “DP, TÜRKİYE'NİN ÇİMENTOSUDUR”
Özyılmaz, Demokrat Parti'nin Türkiye'nin çimentosu olduğunu belirterek, “Uzunköprü'nün bütün köylerine gitmişimdir. En az gittiğim köye 4-5 defa gitmişimdir. İlimizin ve diğer ilçelerimizin de hiç gidilmeyen köylerine bile en az 1 defa gitmişimdir. Geçmişinde böyle bir siyasi yapım var. Onun için ben burada size genel siyaset yağmak amacıyla değil, birbirimizi tanımak adına bugün burada toplandık. Bundan sonraki süreçte de sık sık bir araya geleceğiz. Çünkü Demokrat Parti bu ülkeye gerçekten çok gerekli bir parti. Demokrat Parti bu ülkede çoğulcu demokrasiyi çok partili sistemi getiren bir parti. 1946'da kurulan Demokrat Parti, 1950 sonrası tek adamlığa son veren bir parti. Demokrat parti Türkiye'nin geçmişteki çimentosu taşı ve temeli. Onun için bu parti mutlaka ve mutlaka mecliste olmalı. Bize şimdi sağ parti diyorlar ancak biz sağda gibi gözüksekte  merkezde olan bir partiyiz. Biz gerekirse CHP ile gerekirse İYİ Parti ile ki; zaten İYİ Parti ile yapılmış bir protokolümüz de var. Sayın Akşener de bunu belirtti. Onun için gelecek ilk seçimlerde biz Türkiye Cumhuriyetinin geçmişte olduğu gibi mecliste ilk olacak partilerden biriyiz. Bütün partiler gelir geçer ama iki tane parti vardır ki o partiler hiçbir zaman bitmez. Ne kadar uğraşılsa da bitmeyecektir.” ifadelerini kullandı.
WHATSAPP'LA BAĞLANDI
Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Edirne'de yapılan basın toplantısına Whatsapp uygulaması üzerinden bağlanarak, “Teknolojinin imkanlarıyla sizle beraber olma fırsatı yakaladık. Türkiye'nin çok can alıcı gündemi var. Bizler de bu gündem içerisinde bulunduğumuz noktada Türkiye'nin ve milletimizin öncelikleriyle bakmaya devam ediyoruz. Tarihin bu önemli ve kritik eşiğinde, demokrasiye ve devletimize yeni bir boyut katma mecburiyetimizin olduğu bu eşikte eksiklerimizi düzeltme mecburiyetimiz var. Türkiye'nin çok partili siyasi hayata geçtiği bugün de partimizin büyük bir önemi var. Bugün tarihi geriye doğru aktıracağız. Bütün olumsuzluklara rağmen bugün Türkiye'nin bir kutuplaşmaya mahkum olmamasını, siyasetinin maalesef bu kutuplaşmayla beraber hezimete mahkum olduğunu görüyoruz.” şeklinde konuştu.
UYSAL: “NE KADAR YANLIŞ POLİTİKA UYGULANSA DA..”
Sonrasında Uysal, Suriye Krizi, 15 Temmuz darbe girişimi, TSK tarafından gerçekleştirilen operasyonlar gibi Türkiye gündemindeki meseleler hakkında fikir beyan etti. Ardından Afrin'de kahraman Türk Askeri tarafından gerçekleştirilen 'Zeytin Dalı Harekatı' hakkında konuşan Uysal,“Bugün mesele ne olursa olsun. TSK'nın yanında olmaktır. Bizler de dün olduğu gibi bugünde hem milletimizin hem de ateş çemberi içinde mücadele eden Mehmetçiğimizin yanındayız. Ben Türkiye'nin sahip olduğu tarihsel deneyimler dolayısıyla istenildiği kadar yanlış istikamete, yanlışlar silsilesi halinde bir politika izlense de Türkiye'nin 2 asırlık bir aklı ortaya koyarak; Perabet Meşrutiyetten Cumhuriyete ve çok partili yaşama ve bugün geldiğimiz noktada tarihi yürüyüşünü devam ettirecek akıl ve iradeye hepimizin zihniyetinde var olduğuna eminim.” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.