GÖBEK ATTIRAN FESTİVAL BAŞLADI

Edirne Belediye Başkanlığı tarafından 2022 Edirne Yılı kapsamında ilk kez düzenlenen, “Edirne 9-8 Festivali” renkli görüntülerle başladı. 

GÖBEK ATTIRAN FESTİVAL BAŞLADI

Edirne Belediye Başkanlığı tarafından 2022 Edirne Yılı kapsamında ilk kez düzenlenen, “Edirne 9-8 Festivali” renkli görüntülerle başladı. 

Emre SEDEF
Emre SEDEF
04 Haziran 2022 Cumartesi 06:05
GÖBEK ATTIRAN FESTİVAL BAŞLADI



Edirne Belediye Başkanlığı önünde toplanan halk oyunları ekipleri, Selimiye meydanında 9-8’lik ritimler eşliğinde uzun süre oyunlar oynadı. Ardından kortej, Edirne Belediye Bandosu eşliğinde Saraçlar caddesine kadar yürüdü. 
Burada konuşan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, bu yıl ilk defa başlatılan ve bundan sonrada gelenekselleştirmek istedikleri festivallere yeni bir halkanın eklemek istediklerini ifade ederek, şunları söyledi:
“Türkiye’nin nereye giderseniz gidin Trakya, Edirne dediğinizde ilk akla gelenlerden biri 9-8 oyun havalarıdır. 9-8 bir ritim. O muhteşem oyun havalarına, coşkulu oyun havalarına ruhunu katan o muhteşem ritim. Yaşamda öyledir. Yaşamın ritmine uyum sağlayamazsanız, o oyun havalarındaki uyum sağlayamayan oyunculara dönersiniz. Edirneliler hayatın akışını ve ritmini yakalamış insanlardır. Edirneliler hayatla buluşmuş gibi birlikte hareke ederler.
HEDEF 10 MİLYON TURİST
TÜRKSAB Başkanımıza huzurunuzda özel bir teşekkür etmek istiyorum. Dünya’da birçok kent turizmde öne çıkmak istiyor. Turizm pastasından payını artırmak istiyor. Bugün ülkemizin dört bir yanında Edirne’ye bu festivalimiz için Edirne için gelen değerli turizm acentelerine teşekkürü bir borç biliyoruz. 
2014 yılında başladığımız bu yolculukta o zaman 2 milyon turist ağırlıyorduk. Biz dedik ki bunu kısa vadede 5 milyona, uzun vadede 10 milyona çıkartacağız. 2019 yılında Edirne’ye gelen turist sayısı 5.5 milyona çıktı. Şimdi de TÜRKSAB ile birlikte Edirne’ye 10 milyon turist getirmek için çalışıyoruz. Biz o 10 milyon turisti ağırlayan il olacağız.”
Konuşmaların ardından festival Saraçlar Caddesi’nde Edirneli Reco, Cihan Serez ve Serkan Gümüşsuyu konserleriyle devam etti.
Yavuz Göktaş
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.